icon

Jak často odsávat mléko při návratu do práce?

20. únor 2022

Mam tříměsíčního chlapecka, a od příštího týdne budu chodit dvakrát, třikrát na pětihodinový směnu, plus půl hodiny cesta. Kolikrát je potřeba odstrikavat, abych nepřišla o mléko?

lenerka1
20. únor 2022

Myslím, že nejdůležitější pro udržení laktace je kojit v noci. Ale ony ty prsa v práci se stejně nalejou a o odstříkání si řeknou.

j.a.n.i
20. únor 2022

Asi tak, uvidíš sama, ale tipuju, ze jednou by to melo stacit.

autor
20. únor 2022

@lenerka1 no mě se právě nenalivaji ani doma nijak moc, ale je fakt, ze v noci ano. Ale to bude asi tím, ze přes den se syn krmí kolikrát co hodinu, ještě se divím, že něco vůbec vytáhne 🤣

autor
20. únor 2022

@j.a.n.i děkuji

j.a.n.i
20. únor 2022

Jinak ja odstrikavala za 9 hodin jednou, nekdy kolem pul roku ditka, 3 mesicni jezdilo se mnou do kanclu.

inssomnia
20. únor 2022

Chodila jsem do práce na tři čtyři hodiny čistého času a to jsem neodstříkávala vůbec (den předem, aby mělo dítě, ale v práci ne) a pátky jsem jezdila do školy na celý den (opravdu od rána do noci) a tam jsem odstříkávala jednou, max dvakrát, abych nemusela vylévat. V půl roce dítě odmítlo láhev, tak už jsem neodstříkávala nikdy nic a mlíko mám ještě teď (2,5 roku). Každý to má jinak, brala bych to podle nalití, bolesti, potřeby...

lenerka1
20. únor 2022

Mě se po stabilizaci laktace taky prsa nenalívaly, mlíko se tvořilo jen při kojení, ale pak stačil den bez dítěte (a to mu už byly 2 roky, takže odběr daleko menší než tříměsíční kojenec), a měla jsem pocit, že prsa co nevidět explodují 🙂 Ale každá to máme jinak, sama přijdeš na to, co vám bude vyhovovat.

autor
20. únor 2022

@lenerka1 děkuji ;) je fakt, ze v momentě kojení začne druhé prso pnout a bolet

maki90
20. únor 2022

Já jsem vždy odstrikala před odchodem, aby bylo na krmení, když jsem v práci a po příchodu hned nakojila. Později nakojila před odchodem a zase po návratu a o mléko jsem nepřišla ani náhodou 🙂

autor
20. únor 2022

@maki90 paráda. Já mám zamrazeno 5 litrů 🤣 takže krmit je z čeho, ale ráda bych kojila co nejdýl, bohužel to nejde jinak, než že do té práce musím

daasqua
20. únor 2022

Odstříkat před odchodem (či hodně nakrmit) a potom po příchodu by mělo stačit. Já dceru krmila 15m jen odstříkaným MM - ze začátku jsem odstříkávala tak 7x za den (v noci jsme obě spaly), ráno to tedy byla megadávka a už jsem mívala mokrou postel. Taky závisí, jak rychle se odstříkáš - pokud to jde rychle a nebude to vadit v práci, můžeš zkusit i tam. Já 5 hodin přes den vydržela v pohodě, potom už to bylo na hraně.

autor
20. únor 2022

@daasqua no na to jsem se ptala. Nemel by to být problém. Tak cca 10min stačí

daasqua
20. únor 2022

Tak to máš odstříkáno docela rychle, já se mořila tak 12 minut s jedním a dalších 12 minut s druhým (celkem cca 150-170ml přes den, ráno 350), takže času mi to zabralo dost a samozřejmě mě to pak nebavilo. 10 minut odstříkávání je docela rychlé, tak možná ze začátku zkoušej i v práci a uvidíš časem, jak bude vycházet poptávka/nabídka. Je super, že ti jde odstříkávat 🙂

autor
20. únor 2022

@daasqua děkuji 🙂 samozřejmě zalezi na množství, když mám stovku z jednoho, tak to taky trva

maki90
20. únor 2022

Vidíš a pro mě byla práce dost osvěžující 😄zamrazeno máš dost, bude to v pohodě. Myslím, že když je laktace už takhle rozjetá,jen tak se to nezastaví 😁 já už přes půl roku nekojim a ještě mám mlíko v mrazáku...asi to dám psům 🤭

autor
20. únor 2022

@maki90 tak to doufám, ze to bude v poho 🙂

sticker