Jak odnaučit kojení? Je na něm závislá
Holky mám takovej malej velkej problém..malá má 14 měsiců a pořád jí kojím..už ale začla kousat tak byhc ji ráda odvykla.Problém je ale v tom že se naučila pít v noci,pokaždé si jen odhrne tričko a ani nepotřebuje mojí asistenci.. 😎 jak ji odnačím na prs,když je uplně zavisla?, 😃

•
7. lis 2009x-) dík. Já taky nechodila do červnovek.
0
No, byl to konečný impuls, ani mi to pak nebylo moc příjemný a bolely mě bradavky, takže jsem odstavila asi týden potom, co jsem zjistila, že jsem těhu. A i jsem si říkala, že musím dát tělu trochu oraz, protože za chvíli mě to čeká zas :-N
Ale uvažovala jsem o tom už dřív, tohle mě jen nakoplo, já se toho děsně bála, ale nakonec to bylo o.k. Já pak už kojila jen večer před spaním, brečela jen jeden večer a ani ne moc a pak už si ani nevzpomněla.
Ale uvažovala jsem o tom už dřív, tohle mě jen nakoplo, já se toho děsně bála, ale nakonec to bylo o.k. Já pak už kojila jen večer před spaním, brečela jen jeden večer a ani ne moc a pak už si ani nevzpomněla.
Ahoj, Tak malý se dnes vzbudil opět ve 23:30, ale do 20min usnul. Pak se vzbudil ve 2, ale to byl vyspaný tak si tak hoďku a půl hrál u nás v posteli, potom hledal vhodnou polohu na spaní a pak konečně usnul, na prso už si ani nevzpoměl. Jen kdyby spal v postýlce. Mám trochu strach ať si nenavykne spát s náma. Ale ráno od těch dvou spal až do půl osmé, takže docela dlouho. Ono to noční kojení fakt bylo asi jen o zvyku. Fakt jse, ale nečekala, že to bude tak v klidu, co jsem se bavila s jednou známou, tak její dítě probrečelo celou noc.
Pavli ještě existují nějaká homeopatika na zastavení laktace, název je tady někde v tématu, zkusím to pohledat...
Pavli ještě existují nějaká homeopatika na zastavení laktace, název je tady někde v tématu, zkusím to pohledat...
kuli, super noc 😉 No náš malý si bohužel na spaní s námi už asi zvykl :-|
To bude další bod v úspěšném odstavování 😃
Díky, psala jsem paní na kojeni.net. Mám odsávat, teplá koupel, mátový čaj 😉
To bude další bod v úspěšném odstavování 😃
Díky, psala jsem paní na kojeni.net. Mám odsávat, teplá koupel, mátový čaj 😉
Ahoj holky, můžu se přidat k vám? Rozhodla jsem se, že malého odnaučím noční kojení. Zatím jsme kojili cca 2x a mezitím se ještě třeba 5x i vícekrát budí,což je šílený a já už jsem dost unavená a tím pádem pak protivná a nervní. Tak jsem se rozhodla, že skončíme s nočním kojení. Prodlužuji interval (dnes papal až skoro o půl šesté,ale mezitím byl několikrát vzhůru a to třeba i hodinu). Myslíte, že se to spraví? Je to vůbec tím kojením, že se tak často budí?
moda08
já měla a mám stejný problém. Malý se neustále budí, v intervalech cca 2 hodin. Už jsem byla zoufalá. Te´d co jsem jej odstavila, tak se to zlepšilo. Je to pouze ale 2 noce, tak nevím jestli to bylo tím nebo něčím jiným.
každopádně jde o zlozvyk.
On se nám budí stále, takže když jdeme spát, bereme si jej mezi sebe a je to lepší. Bohužel, tak se zase vypěstuje další závislost :-|
Někde někdo psal, že děti sjou naprogramovány různě a že některé se budou budit stále 😞
Mám kamarádku tady na MK, které se budí malá celou noc po 45 minutách. A to nekojí. jen běhá podávat dudlík a hladit!
já měla a mám stejný problém. Malý se neustále budí, v intervalech cca 2 hodin. Už jsem byla zoufalá. Te´d co jsem jej odstavila, tak se to zlepšilo. Je to pouze ale 2 noce, tak nevím jestli to bylo tím nebo něčím jiným.
každopádně jde o zlozvyk.
On se nám budí stále, takže když jdeme spát, bereme si jej mezi sebe a je to lepší. Bohužel, tak se zase vypěstuje další závislost :-|
Někde někdo psal, že děti sjou naprogramovány různě a že některé se budou budit stále 😞
Mám kamarádku tady na MK, které se budí malá celou noc po 45 minutách. A to nekojí. jen běhá podávat dudlík a hladit!
pavlina - to si mě moc nepotěšila 😞
My to máme třeba tak, že kolem půl osmé ho uspíme (což je náš další zlozvyk, neumí usínat sám) a pak třeba za hodinu nebo i míň je vzhůru, začne brečet, musíme tam jít, dát dudlík, poplácávat po zadečku a pak zase usne a takhle to je několikrát za noc a mezitím to kojení. Do postele si ho brát nechci, protože to odnaučování by bylo taky hrozný, takže vytrvale ho necháváme v postýlce, i když vím, že třeba v posteli s námi by spal líp. Už jsem z toho fakt unavená a hrozně závidím těm maminkám, kterým děti spí celou noc, nebo se probudí třeba max. 2x. Nevím, jestli jsme od počátku udělali něco špatně. Někdo mi radil ho nechat i vybrečet,ale to já teda nedokážu, přijde mi to drastický.
My to máme třeba tak, že kolem půl osmé ho uspíme (což je náš další zlozvyk, neumí usínat sám) a pak třeba za hodinu nebo i míň je vzhůru, začne brečet, musíme tam jít, dát dudlík, poplácávat po zadečku a pak zase usne a takhle to je několikrát za noc a mezitím to kojení. Do postele si ho brát nechci, protože to odnaučování by bylo taky hrozný, takže vytrvale ho necháváme v postýlce, i když vím, že třeba v posteli s námi by spal líp. Už jsem z toho fakt unavená a hrozně závidím těm maminkám, kterým děti spí celou noc, nebo se probudí třeba max. 2x. Nevím, jestli jsme od počátku udělali něco špatně. Někdo mi radil ho nechat i vybrečet,ale to já teda nedokážu, přijde mi to drastický.
Ahoj, tak dnešní noc byla zase o něco lepší 🙂 Vojta se vzbudil ve 2 to chvíli pobrblal do dvaceti minut usnul, ale už u nás v posteli a spal až do 7. Na prso si ani nevzpoměl. Dneska ho zkusím dát zase do jeho pokojíčku, snad bude spát v postýlce celou noc. Já ale jak jsem zvykla v noci vstávat tak jsem se vzbudila o půlnoci a nemohla jsem spát. 😃 Tak se to musím taky odnaučit.
moda08...no snad to pomůže. My máme 3 noce bez kojo za sebou a je to lepší. 😉 Ale pokud neumí usnout sám, tak to se nenaučí jen tak. To se bude muset nechat asi nějak vyplakat 😞
kulimka
🙂 🙂 🙂 🙂 super
u nás noc nic moc, aleš má teplotu skrz zuby, takže stále poplakával...ale prso 0 😃
kulimka
🙂 🙂 🙂 🙂 super
u nás noc nic moc, aleš má teplotu skrz zuby, takže stále poplakával...ale prso 0 😃
kdo ví? 🙂 Ale bratranec má dceru dva a půl roku a stále ji mamina kojí, v noci co tři hodiny. To už bych asi nezvládla. Nechám si kojení na večer a na ráno, nechci přestat úplně. Ono je to i o psychice, tada asi spíš o mojí, je to takové miloučké, když vidím s jakou chutí se přisaje a jak se na to prso třepe. Jednou jsem se před ním převlíkala tak už volal ham 😃
ahoj, tak dnešní noc celkem šla, sice se párkrát vzbudil,ale kojili jsme až o půl šesté, takže dobrý. Přemýšlela jsem, že mu udělám bramborovou kaši se Sunarem, aby si na tu chuť trochu zvykl, třeba to pomůže.
kulimka - a ty ještě teda kojíš nebo už vůbec ne? Já právě chci začít tou nocí bez kojení a poté pomalu odbouráme kojení ve dne, což si myslím, že nebude snad velký problém, přes den už si jen tak cucne, spíš na žízeň.
kulimka - a ty ještě teda kojíš nebo už vůbec ne? Já právě chci začít tou nocí bez kojení a poté pomalu odbouráme kojení ve dne, což si myslím, že nebude snad velký problém, přes den už si jen tak cucne, spíš na žízeň.
Začni psát odpověď...

Odešli