icon

Jak odstavit roční dítě?

martina468
4. črc 2016

Ahoj mamky,prosim poradte jak odstavit rocniho zavislaka?uz chci prestat kojit(nekamenujte me,je to moje rozhodnuti)Koji se pres den tak trikrat a v noci i petkrat😑.Dudlika nema.Nevim cim mu nahradit uspavani.predem.moc dekuji za rady😊

Strana
z3
lucka662006
5. črc 2016

A na usinani bez kojeni musel byt u nas u starsi dcery chlap, u me by se mleka stale dozadovala, s nim si hrali az usnula.

panickatlamicka
5. črc 2016

@lucka662006 treba sugerujes,ale hlavne,ze se pak citis lip. A ztotoznuji se s tvym nazorem: pokud je maminka na pokraji sil,ma prvne zkusit zmensit pocet kojeni.

panickatlamicka
5. črc 2016

@chris_n jo vsak ja to nikomu neberu,jen kdyz ctu,ze mamci chcou utnout kojeni,protoze koji casto ( treba i po hodine),tak mi to neda zkusit jim navrhnout,at prvne vyzkousi to kojeni pouze omezit. Jak se kazda rozhodne ,to nikdo neovlivni.

dancamich
5. črc 2016

@panickatlamicka myslela jsem třeba hospitalizace - žlučník apod. Mám s tím krapet problémy, tak proto mi to vrtá hlavou.

ajurka
5. črc 2016

Ja odstavila ze dne na den 2 letyho chlapecka .. ktery byl hodne zavysli... bez kojeni neusnul.. odnaucila sem ho to tak ze kdykoli chtel pit sem si potrela prso lakem od okurek... a delala sem to porad vecer sem si k sobe vzala lak od okurek taly a ldykoli se probudil sem si je potrela samozdrejme mu to nechutnalo nabidla stavu...3 dny poplakaval a vzdy sem ho uspala na ruce a spal dal.. opravdu to trvalo 3 dny a uz spi i dele a kdy se probudi dostane piti.. bala sem se toho bala.. hodne zalezi na tobe ty se musis rozhodnout prestat ja si porad rikala zitra uz prestanu a porad nic a oddalovalo se to dal a dal.. musis si rict dost a opravdu dost.. prsa dost boli.. me pomohl salvejovy caj a homeopatika.. prsa dost boleli ale po tydnu se to zpravilo ;)

nihasa
5. črc 2016

@martina468 ahoj,já přestala kojit když bylo malé 11měsíců.. Další těhotenství způsobilo, že to dost bolelo a mléka bylo tak málo, že to malou akorát rozčilovalo..vůbec ji to nestačilo...ale k tématu, já se tak bála odstaveni, no hrůza. Nakonec jsem postupně začala přes den pomalu ubírat, až zbylo jen noční.. Přes den čaje nebo voda,ovocný šťávy jsem dělala atd.plus večer mléčný kaše a svačiny jogurt....noční jsem nedokázala ale nijak regulovat, až jednoho večera jsem náš rituál "dám prso a pak nenápadně soupnu flašku" zrušila. Už tam nebylo mliko skoro vůbec.. Jednoho večera jsem tedy dala flašku už na začátku... Světě div se,nakonec ji akceptovala i s UM uvnitř... Vypila sice málo, ale další večer víc a pak už pila normálně...hlavně si obliknout něco kde se nedostane na prsa,ale jakmile přijala flašku už se nesapala... Takže to bylo jen prevence. Ale co chci závěrem říct, i tak jí uspim třeba v 19.00,další mliko chce max o půlnoci ( 22-00.00) a pak ráno třeba okolo 6-7.00....a kolikrát i víc... Takže kojení bylo zlatý, ale jinak to nešlo, a já kojit chtěla... Jo a večer uspim tak že dám mlíko, sedí u mě, pak si lehne zády ke mě, prituli se a já ji musím objimat oběma rukama,jinak neusne a dost to vyžaduje... 🙂

drzticka81
5. črc 2016

uz kojim 4 roky vkuse -syna do 2.5 let (v 18 mesicich jsem ho odstavila od nocniho kojeni, vsechno v klidu -vecer jsme si lehli, cetli a pak sli spolu spinkat, rekla jsem, ze mlicko bude rano, totez jsem mu rikala, kdyz se vzbudil v noci, trosku mrcel, spal se mnou, niceho se nedozadoval, pote, co jsem ve dvou letech porodila dceru-kojila jsem chvili tandemove- syna uz jen vzdycky po spani-pak jsem odbourala v klidu i to-uz mi to vedle miminka prislo divne 🙂)) dcera ted ma 2 roky, opet jsem kojila v noci do 18 mesicu, vlsatne mozna dyl.....v noci uz nekojim, taky jsam vstavala strsne casto, ale ja jsem kojila ve spanku-spim s detmi, tak mi to tak nepripadlo 🙂)) jinak pres den kojim furt, ale doma, ani jedno dite se mi nevrhalo pod tricko!!! mlicko je vzdycky doma!!! -teda v tom starsim veku, kdyz byli miminka-kojila jsem vsude 🙂))) jinak dobry figl pro ty co kojenim uspavaly a chteji prestat- lehnout si vedle ditete na bricho a rict, mliko az rano, ted se jde spat a na jeho pokusy a dozadovani nereagovat, jen rikat, ted haji az rano 🙂)) tak jsem to delala ja a v poho 🙂)))

drzticka81
5. črc 2016

@dancamich byla jsem ted v breznu v nemocnici na laparo zlucniku- dcera v poho zvladla bez kojeni, ted normalne kojim dal 🙂) akorat me v nemocnici bolela prsa, musela jsem odsavat!!

dancamich
5. črc 2016

@drzticka81 tak to je fajn, že to jde - odstavovat nechci 🙂 Ale spíš když si představím Evču, jak se ji pokouší můj muž uspávat za pomocí flašky a dudlíku, jímá mě neblahé tušení, že by to byly krušné chvilky.

drzticka81
5. črc 2016

@dancamich ema do te doby beze me nebyla (zlucnik me poprve zkolil v jejich 3 tydnech, nechtela jsem jit na operaci, kdyz byla mala, sla jsem az v jejich 22 mesicich-to jsem vedela, ze uz to zvladneme obe, do te doby jsem prodelala asi 50 kolik!!!i presto, ze jsem drzela dietu a chodila na akupresurni cinske masaze) -jen chvili pred tim jsem ji sem tam zkusila uspat bez prsa (flasku nedavam ani dudlik) - proste jsem lezela s ni a lehla jsem si na bricho, ona se kolem me valela a usla 🙂)) takze to pak s tatinkem v pohode zvladli!!! toho se nebojte!!! u syna (taky beze me do te doby nebyl) kolem 22 mesicu (byla jsem tehotna) musela jsem byt na noc v nemocnici -na kapackach, a taky to s tatinkem zvladli -a taky byl jeste kojeny 🙂))) takze to pujde!!!

terezapetrova
6. črc 2016

@panickatlamicka od te doby, co ho lide piji? 🙂

terezapetrova
6. črc 2016

@panickatlamicka jinak dekuji za odkaz a budu se tesit v brzke době na další tentokrát mleko chvalici 😀 /takze asi tak jako se vsim, jednou je to dobře a pak hned zase není 🙂 /

laskonka85
7. črc 2016

Ahoj mamky,potrebuji poradit..Moje rocni dcera je stale kojena,coz jsem rada,ale co je trosku problem ,ze v noci se mi budi nekolikrat na kojeni...Problem cislo 2 ..spi s nami v posteli..Dnes jsem to rikala doktorce a ta radi ,ze pokud uz nechci kojit v noci ,tak by bylo dobry přerušit kojeni uplne...Coz se mi zatím nechce..Rada bych nechala ranni a vecerni kojeni a max 1x noci..Nasi malou ,kdyz dam do postylky ,tak je do pul hodky vzhuru ..v lepsim případě do dvou hodin...a pak kojeni snad kazdy dve hodiny..Proto ji mam v posteli,jelikoz je to pro me pohodlnejsi ,trochu se vyspim jak ja tak mala..Ale zacina to vadit manzelovi ,protoze dcerka se dost roztahuje a manzel ma jeji nozky na hlave..Vubec nevim jak nocni kojeni zrušit...Zkousela jsem davat vodu nebo caj...trosku si cucne,ale neusne..Blby je ,ze tp poslouchám ze vsech stran ,jakou jsem udelala blbost ,kdyz jsem malou vzala k nam do postele☹ Existuje vubec nejaka rada ?

drzticka81
7. črc 2016

@laskonka85 to je furt dokola - je jasne, ze se diteti v blizkosti matky v noci libi, komu by se nelibilo citit teplo 🙂)) je to i lepsi pro vasm pokud tak casto kojite- je jsem v roce syna a dcery taky kojila co dve hodiny-zvykla jsem si, mi to nevadi, v noci jsem je odstavila v 18 mes syna (byla jsem tehotna) dceru az ted ve 2 letech,spi se mnou oba dva, tatka spi vedle v loznici, ja uz si zvykla na vsechno a raduju se z toho co mam, je to o pristupu - co chci pro sve dite 🙂)))pokud chcete ukoncit kojeni, ukoncete, pokud ne, tak to mejte tak, aby vam to obema vyhovovalo 🙂))

lajla
7. črc 2016

Já kojim dvouletka cca 15 krát😭 ale jsem strašně měkká mu to prso nedat, řve a řve a řve...a výdrž má neskutečnou😭😂
A abych do sebe a nej rvala léky to fakt ne...samotnou mě to někdy štve, ale jsou horší věci😉
Mi kojení bolesti zad přidělává...a to dost😞 momentálně blokly hrudník😞

lajla
7. črc 2016

@laskonka85 odstěhovat manžela do jiné postele😉 když je nejhůř, manza se sebere a jde spat jinam😂

laskonka85
7. črc 2016

@drzticka81 A jak se vam povedlo syna odstavit?Nejak postupně?Nebo ze dne na den?

laskonka85
7. črc 2016

@lajla 🙂 me teda boli zada neskutečně...Spím na krajicku..zkroucena..😀 On to ten muj drahy manzel docela hroti...vadi mu ze se ke me nemuze pritulit..A ze dite nema spat s rodiči...popravde intimni zivot teda taky nic moc...Protoze mala jde spat v 19:30 a ja musim s ni aby mi nespadla z postele....Prijdu si fakt neschopna...

drzticka81
7. črc 2016

zkuste k posteli pridelat postylku a udelat takovy balkonek,aby nespadla - zada me taky bolela, ale ja si pak nasla ruzne polohy, pri kterych jsem mohla mit prso v puse ditete, hahaha. jinak pri odstavovani syna jsem se nejdrive sama vnitrne rozhodla, ze to tak skutecne chci - a kdyz se v noci vzbudil-neustale jsem mu rikala, ze mlicko ted ne, ze az rano a skutecne jsem mu nedala, az kolem pate rano-jo a myslim, ze nejdrive jsem ho odnacucila usinat u kojeni -proste jsem tam s nim lezela (na brise, aby se nemohlo dostat k prsu), nejdrive jsem precetli pohadku nebo jsem mu ve tme nejakou vypravela a pak jsem delala mrtveho brouka .on se tam prevaloval a usnul -fungovalo to tak i na dceru 🙂)) ta tak usne bez kojeni a spi az do cca peti rana-to uz ji prso dam, bo by uz vstavala a to ja teda nechci .-))) jako trvalo to tak tyden -ale oni v noci nervali, jen mrceli, pak se odkulili a spali dal 🙂)) -ale chce to duslednost a to vnitrni odhodlani!!!
intimni zivot vedeme v jinem pokoji 🙂))) a pokud se chce chlap pritulit, tak dite ma spat nekde odlozene samo??? nechte dceru na jedne strane postele a muze na druhe strane 🙂)))uspete dceru v tom balkonku a je to, anebo dejte kolem matraci, kdyby chtela spadnout a jdete za muzem 🙂)))

lajla
7. črc 2016

@drzticka81 super, tak to funguje u nás...i s tím kojem...ale pak přijde chvíle kdy se to zase vrátí do starých kolejí a furt dokola😂 já asi nejsem vnitřně srovnána s tím že prestanu nó

laskonka85
7. črc 2016

@drzticka81 Tak balkónek jsem mela🙂 Dcerka mi tak nechtela spat.usina u kojeni ..ano vim ze je to chyba...Bez kojeni mi tu pak zacne rvat a blbnout v postylce..Pred 14 dny ,sme dcerce udelali detsky pokojik..hahaha...uplne zbytečně..Prez den tam sice zajdem ,ale nespi tam.
Takze loznici mame momentalne v pidi mistnosti ,kde mame jen tu nasi postel,prirazenou k topeni u me strany..Takze jsem tam musela dat ten penovy polštář ,aby si mala jeste nerozbila hlavu...no a z druhe strany je kousek mista a dveře..Rada bych ji tam vecer obcas nechala samotnou..ale nejde to nijak zabezpecit aby nespadla...A naucit malou spat ve sve postylce bez revu taky nejde...

drzticka81
7. črc 2016

rikam, taky usinali u kojeni, tak zkuste odbourat nejprve to usinani u prsu, proste najdete si nove ritualy -zalazte do postele, prectete pohadku, zhasnete a vy delejte, ze spite, ona vedle vas bude chvilku laskovat, vy furt rikejte, ze se spinka....ona po chvili (u nas to trvalo klidne i hodinu 🙂)) usne-vy u toho relaxujte, myslete na nejake pekne veci-mejte sve myslenky 🙂)) otazka-dat postel k te zdi asi nejde, ze? tam jsou dvere, co???tak mejte to topeni zajistene a na zem dejte nejakou starou matraci nebo perinu-jak mate vysokou postel? ja jednou, dvakrat syna z postele zkopla a v poho 🙂))a nechte ji tam a bezte za muzem, ja myslim, ze se ji nic nestane-je zvykla spat ve velke posteli, ne? nechte pootevrene dvere ......PS: uspavani u kojeni neni zadna chyba - je to pohodlna a nejkratsi cesta k uspani - delam to stale u odpoledniho spani s dcerou -nemam cas tam s ni hodinu lezet -syn furt otravuje 🙂)) myslim, ze az ji nebudu kojit, uz nebude odpo spat, hahaha

drzticka81
7. črc 2016

@lajla taky se mi obcas stalo, ze ta potvora se v noci prisala a ja ji to prso v polospanku povolila, hahaha ale hned jsem se vzpamatovala- ted uz se fakt vzbudi az v pet rano, coz mi prijde normalni🙂))) syn to tak taky mel 🙂))

lajla
7. črc 2016

@drzticka81 tj... já ležím na zádech kolikrát se únavou ani nezvednu a on zvrchu😂 nechapu jak mu to vůbec může téct😂😂😂

laskonka85
7. črc 2016

@drzticka81 Prave ze to nejde prirazit primo ke zdi...to by bylo hned o necem jinem🙂 No pristi tyden ma muj drahy nocni,tak zacneme znovu a jinak🙂 Jinak ja malou uspavam takto i dopoledne a po obede🙂 V kočárku uz mi skoro nespi..

laskonka85
7. črc 2016

@lajla Jinak mate muj obdiv ,ze zvladate ctyri deti🙂 🙂 a ja si tu nevim rady s jednou malou cacorou😀 😀

drzticka81
7. črc 2016

@laskonka85 vnitrne si to srovnejte a pak se do toho vrhnete 🙂)) a zkuste, ono to pujde!!! jinak za chvilku budete prechazet na jedno spani 🙂)) a zase to bude menit 🙂)) hlavne se nestresovat a brat to, jak to je 🙂))) az budete mit druhe, uvidite, ze mit vic deti prinasi nadhled, uz se to vse tak neresi 🙂))
ja bych si prala jeste jedno miminko 🙂)) a strasne fandim velkym rodinam 🙂)) mym snem bylo mit 5, ale slevila jsem 🙂))

lajla
7. črc 2016

@laskonka85 to první je pokus omyl😂😂😂 a je to fakt nejtěžší, nová situace...při těch dalších se 'blbiny' neřeší a vse vyplyne že situace😉

lajla
7. črc 2016

@drzticka81 to já bych to páté brala😉😂

drzticka81
7. črc 2016

@lajla ja to chapu -taky bych si dala rict, ale zacala jsem pozde a navic mam dva cs, takze budu rada a stastna za treti miminko 🙂)) muz se s tim konecne smiril, ze po nem moc touzim (ale vedel o tom od zacatku vztahu, zadne prekvapeni 🙂)))

Strana
z3