Jak rozkojit prázdné prso?

sanyy22
20. únor 2022

Ahoj, je tu někdo komu se podařilo zápase rozkojit prázdné prso? Syn je prsomil a pije mi pouze z jednoho prsa. I když první přiložím k druhému tak se ani neprisaje. Doktor říkal že by bylo dobré ukončit kojení. Jenže mi odmítá UM i kdybych se stavěla na hlavu. A to máme 7ruznych flasek. Zkouším i odsávat ale marně.

olga_
20. únor 2022

@sanyy22 Přikládat k prsu prostě, zkoušet to, třeba v polospánku. Jinak nevadí ani kojení jen z jednoho prsu. Není potřeba kvůli tomu odstavovat 🙈

martiniquest
20. únor 2022

Proste koj z jednoho. Takovych zen po svete beha. Zdravotne to zadny problem neni.
Doktori bohužel rikaji spoustu nesmyslu.

palja
20. únor 2022

@sanyy22 podobný dotaz už tu byl. Já jsem kojila rok a půl jen z jednoho prsa, druhé dcera nechtěla. A úplně bez problémů, nikdy mi nikdo kvůli tomu kojení nedoporučil ukončit. Tam jde i o to, že v nekojenem prsu je to mliko žluté, hustší a hořké. Takže dítě to chtít jen rak nebude.
Zkuste přikládat.

martiniquest
20. únor 2022

@palja Podle me je to ta sama tazatelka jako nedavno.

sanyy22
autor
20. únor 2022

@martiniquest ano myslím že já 😊

palja
20. únor 2022

@sanyy22 tak to myslím že bude těžké rozkojit. Já sama jsem to mléko chutnala a bylo nakysle spíš doslana a dcera ho plivala když se jednou v noci omylem napila. A hlavně tomu dítěti to jde sát strašně těžko.

andyna85
20. únor 2022

@palja a odsávala jste z něj nebo se v něm časem přestalo tvořit?

palja
20. únor 2022

@andyna85 to odsát nešlo. Dcera z toho prsa prostě přestala pít, odsát vůbec nic nešlo. Prso se zmenšilo a přestalo se tvořit mléko. Tak pila jen z jednoho. Jednou nad ránem se z něj napila, ale musela hodně táhnout a začala strašně prskat. Když jsem se podívala tak to mléko bylo strašně žluté a husté jako zkyslé a chutnalo jak sůl a bylo hořké. Pak už si hlídala z čeho pije. Ona se z něj napila asi po 8mi měsících co z něj přestala pít.

chumlee71
20. únor 2022

@sanyy22 v pohodě koj dál z jednoho prsu Malý mi odmítal pravé prso od jeho dvou měsíců a kojím do teď a to má 2 roky 🙂

lucka662006
20. únor 2022

@martiniquest Mám pocit, že to může říct jen chlap...ze starší školy, který tomu vůbec nerozumí. Dcera mi preferovala hodně také jedno prso. Přesně jak někdo psal, zkoušela jsem - hlavně v polospánku, v noci, nebo když byl větší hlad - nabízet prso druhé... Po 14 dnech se podařilo, začala se prsa jakž takž střídat. Ale jedno měla radši stále.

iris92
20. únor 2022

@sanyy22 Ono samo o sobe nevadi kojit jen z jednoho prsa, spouta zen to tak ma. A rozhodne to neni duvod ukoncovat kojeni ani dokrmovat UM. Ale jestli to chces zkouset, tak doporucuju zacit v noci, v polospanku, v ruznych polohach a situacich (noseni, houpani na balonu) a kdyz se neprisaje, tak z toho prsa odstrikavat. Hlavne nenutit.

martiniquest
20. únor 2022

@lucka662006 Me strasne mrzi, kolik poskozujicich a zranujicich veci se dozvidame od "autorit", kterymi doktori jsou. Kojeni ma sve opodstatneni a v zadnem pripade ho UM nemuze plne nahradit - ze vsech duvodu. A tudiz me doslova sokuje, ze zena, ktera koji, ma podle lekare prestat jen proto, ze koji z jednoho prsa. Tim spis, ze toto neni v kompetenci lekare, ale laktacni poradkyne. To je jak kdybych sla resit hypoteku na postu.

blondynka400
20. únor 2022

@lucka662006 přesně, já to tak měla u obou holek.... Obě preferovaly jednu stranu, vždy pily při jednom kojení z obou prsou, ale tak v poměru 95% a 5%. A v vždy jsem i za těch 5 procent musela bojovat... A u obou jsem kojila dost dlouho 😀 A rozdílu na prsou se bát člověk též nemusí, teď vypadají obě stejně 🙂

jajulin
20. únor 2022

Všechny 4 děti jsem odkojila víceméně na jednom prsu.

luhana
21. únor 2022

@sanyy22
Kojím taky z jednoho prsu už cca 8m. Syna přikládám i k druhému-prázdnému prsu a i když si dudle o žádném rozkojení nemůže být řeč. Prostě tam nic není 🤷‍♀️