Jak se vyrovnat s myšlenkou o ukončení kojení?
Jsem podruhé maminkou a první mimi sem kojila 6-7mesicu potom už to nebylo možné, vubec nebyla schopná se soustředit na kojení furt odkláněla hlavu a i mi to přestalo tvořit mléko. Ted je mé druhé 6-7mesicu a stále kojím také odvrací hlavu ale pořád to nějak funguje ale už jsem z toho kojení úplně hotová a hraju si s myšlenkou přestat ale nemohu se zbavit pocitu že jsem hrozná máma když už chci přestat kojit. Hraje do toho i moje psychika tak mě prosím hned neukamenujete. Možná jen hledám trochu podpory. Děkuji.
@anonym_autor dělej jak ti to bude vyhovovat. Já jsem kojila 2 dcery a když tohle začaly dělat, tak měly buď růstový spurt nebo bojkot kojení. Stačilo změnit polohu při kojení, nejlépe se osvědčilo kojení vleže.
@palja a taky hlavne kojeni v noci v polospanku.
@anonym_autor ale jestli se to ani po nejake pro tebe unosne dobe nezlepsi, tak proste pro svou pohodu odstav. Budete pak spokojenejsi vsichni, kdyz ty budes v klidu. Ale musis byt rozhodnuta, jak to chces. Mama v pohode, dite v pohode, cela rodina v pohode
@palja a taky hlavne kojeni v noci v polospanku.
@anonym_autor ale jestli se to ani po nejake pro tebe unosne dobe nezlepsi, tak proste pro svou pohodu odstav. Budete pak spokojenejsi vsichni, kdyz ty budes v klidu. Ale musis byt rozhodnuta, jak to chces. Mama v pohode, dite v pohode, cela rodina v pohode
@palja cca od 4mesice kojím pouze v leže mám větší povislejší prsa takže to je prostě pohodlnější.
@konidana v noci je to fajn kojit, napije se a uklidní ale ani nevím proč to řeším asi jde o nějakou psychickou úzkost ve mě . Nemám na nic sílu a energii jsem už dlouho zavřená doma a čas pro sebe nulový. Vím že s dvěma dětmi bych toho asi chtěla hodně ale prostě mi přijde že nemůžu ani na hodinu odejít prostě nic je ve mě taková ta panika že když tu bude manželovi brečet tak se toho děsím spíš asi jeho reakce. Aby mi to pak nevyčítal asi to bude jen ve mě nějaké období třeba to přejde.
@palja cca od 4mesice kojím pouze v leže mám větší povislejší prsa takže to je prostě pohodlnější.
@konidana v noci je to fajn kojit, napije se a uklidní ale ani nevím proč to řeším asi jde o nějakou psychickou úzkost ve mě . Nemám na nic sílu a energii jsem už dlouho zavřená doma a čas pro sebe nulový. Vím že s dvěma dětmi bych toho asi chtěla hodně ale prostě mi přijde že nemůžu ani na hodinu odejít prostě nic je ve mě taková ta panika že když tu bude manželovi brečet tak se toho děsím spíš asi jeho reakce. Aby mi to pak nevyčítal asi to bude jen ve mě nějaké období třeba to přejde.
@anonym_autor chapu. Se 2 detma furt sama doma je na palici. Nedala jsem to dyl jak 3 roky, pak jsme se s muzem vystridali. Kojit jsem chtela co nejdyl, ale od roka prvni mne to uz taky silene vycerpavalo. Jak nevyspani tak psychicky, ze mam tu prisavku furt s sebou. Takze jsem pak odstavila, i kdyz jsem vlastne nechtela, ale potrebovsla jsem to. Holce teda bylk uz 15m, druhy jsem odstavila uz bez vycitek v roce. Ale soatne proste neni prejit na um uz driv. Kojeni se pocita kazdy mesic a pul roku je hodne fajn😊
@anonym_autor chapu. Se 2 detma furt sama doma je na palici. Nedala jsem to dyl jak 3 roky, pak jsme se s muzem vystridali. Kojit jsem chtela co nejdyl, ale od roka prvni mne to uz taky silene vycerpavalo. Jak nevyspani tak psychicky, ze mam tu prisavku furt s sebou. Takze jsem pak odstavila, i kdyz jsem vlastne nechtela, ale potrebovsla jsem to. Holce teda bylk uz 15m, druhy jsem odstavila uz bez vycitek v roce. Ale soatne proste neni prejit na um uz driv. Kojeni se pocita kazdy mesic a pul roku je hodne fajn😊
@konidana děkuji za podporu ✨
Já kojení miluju, ale prostě pro dítě po půl roce to není žádná tragédie odstavit, ale dá se i kojení přizpůsobit tak, aby vyhovovalo tobě. Dělá -li u prsa blbosti, konec, nedávat co hodinu, jen na usnutí a podobně. Taky odejít a nechat manželovi je důležité, vůbec bych se toho nebála, oni to přežijou a ve většině případů to spíš zvladnou úplně v pohodě a na kojení si ani nevzpomene
I psychická pohoda matky je důležitá. Co si s manželem promluvit, že potřebuješ pro svoje psychické zdraví, aspoň trochu prostoru pro sebe, abys mohla jindy fungovat, že péče o děti a domácnost je dost náročná. Zároveň bych i uznala, že jeho práce je také náročná. A pak bych se ho zeptala, jestli jsme najít schopni model, kdy bude jen on chvíli s dětmi a ty budeš mít prostor sebe.
Jinak za mě je super, že ti podařilo kojit půl roku. Teď tu krizi s mladší buď překlenete, nebo časem přejdeš na UM. V podstatě nic není špatně.

@anonym_autor dělej jak ti to bude vyhovovat. Já jsem kojila 2 dcery a když tohle začaly dělat, tak měly buď růstový spurt nebo bojkot kojení. Stačilo změnit polohu při kojení, nejlépe se osvědčilo kojení vleže.