Jaké množství dokrmit, když nevím, kolik jsem nakojila?
Ahoj,
ráda bych se zeptala. Mám doma čtyřtýdenní holčičku. Bohužel od porodnice používáme ke kojení kloboučky. To se asi podepsalo na tom, že poslední týden mám míň a míň mléka.. Snažím se odstříkavat, ale oproti začátku je toho opravdu méně a méně. Měla jsem tu laktační poradkyni, ta poradila pryč klobouky a lahev a krmit jen prso a nebo přes kelímek. Už dva dny to zkoušíme a já jsem z toho úplně hotová, celé dny jen brečím, protože to vůbec nejde.
Když mě viděl manžel, tak navrhl, jestli by nebylo lepší jet dál přes kloboučky, zkoušet odsát, co to půjde a k tomu lahvičkou příkrmy. Musím říct, že se mi ulevilo, že to tak nějak "rozhodl" za mě, protože malá mi tu už týden pláče a ty poslední dny už ani nespala, jen plakala. Připadám si jako nejhorší matka, že jsem nevydržela ani šestinedělí :(:(
A tak se teď ptám, jak poznám kolik dát mililitrů UM, když nevím, kolik jsem nakojila?
Moc děkuji a omlouvám se, že k otázce je zároveň přiložen i takový citový výlev, ale potřebovala jsem to ze sebe dostat:(
Hezký den, L.
já zase u prvorozeného zjistila, že mu nejde o mlíko, ale o dudlání a nechal si zacpat pusu dudlíkem, když měl hlad, tak ho nevzal. A kojila jsem do 13m, i když 2 měsíce plně s kloboučkama, i když s dudlíkem
Nečetla jsem komentáře, je jich moc. Tak nevím zda co napíšu již nepadlo. Ale mám holčičku 15 měsícu. A kojim do ted s kloboučky(když jsem se jich chtěla zabavit, bylo již pozdě malá bez nich prso odmitala) Takže to že se mléko přestane tvořit kvůli nim je nesmysl. U kojení plati jaká je poptávka taková je nabídka. Čím víc a čím častěji budeš kojit, tím vice mlíka bude. Nejvíce pomáhá kojení v noci. 😊 Takže bych poradila nijak se nestresovat to tvorbě mléka taky nepomáhá. Zkusit se hodit do pohody. Zalezt si s malou do pelechu a kojit ji na pozadani a klidně s kloboučky 😊 a ono se to casem vse srovná 😊

ještě mě napadlo, jakou flaštičkou dokrmuješ? Pokud jí to teče samo, může být líná z prsa tahat, když už o neteče snadno a musí se snažit. Zkus dokrmovat spíš tou stříkačkou přes malíček