icon

Jaké množství dokrmit, když nevím, kolik jsem nakojila?

1leny
30. led 2020

Ahoj,
ráda bych se zeptala. Mám doma čtyřtýdenní holčičku. Bohužel od porodnice používáme ke kojení kloboučky. To se asi podepsalo na tom, že poslední týden mám míň a míň mléka.. Snažím se odstříkavat, ale oproti začátku je toho opravdu méně a méně. Měla jsem tu laktační poradkyni, ta poradila pryč klobouky a lahev a krmit jen prso a nebo přes kelímek. Už dva dny to zkoušíme a já jsem z toho úplně hotová, celé dny jen brečím, protože to vůbec nejde.
Když mě viděl manžel, tak navrhl, jestli by nebylo lepší jet dál přes kloboučky, zkoušet odsát, co to půjde a k tomu lahvičkou příkrmy. Musím říct, že se mi ulevilo, že to tak nějak "rozhodl" za mě, protože malá mi tu už týden pláče a ty poslední dny už ani nespala, jen plakala. Připadám si jako nejhorší matka, že jsem nevydržela ani šestinedělí :(:(
A tak se teď ptám, jak poznám kolik dát mililitrů UM, když nevím, kolik jsem nakojila?
Moc děkuji a omlouvám se, že k otázce je zároveň přiložen i takový citový výlev, ale potřebovala jsem to ze sebe dostat:(
Hezký den, L.

Strana
z2
jipe
2. únor 2020

ještě mě napadlo, jakou flaštičkou dokrmuješ? Pokud jí to teče samo, může být líná z prsa tahat, když už o neteče snadno a musí se snažit. Zkus dokrmovat spíš tou stříkačkou přes malíček

zuzita15
2. únor 2020

@1leny mne ted teda jeste napad Vigantol, jednu dobu mala rvala po kojeni a ja taky myslela, ze ma hlad, vysadila jsem Vigantol a byl klid....

jipe
2. únor 2020

já zase u prvorozeného zjistila, že mu nejde o mlíko, ale o dudlání a nechal si zacpat pusu dudlíkem, když měl hlad, tak ho nevzal. A kojila jsem do 13m, i když 2 měsíce plně s kloboučkama, i když s dudlíkem

1leny
autor
2. únor 2020

@zuzita15 no, my dáváme vigantol přímo malé podle pokynu doktorky... 🤔

1leny
autor
2. únor 2020

@jipe my máme tu lahvičku od medely (calm) nebo jak se jmenuje, musi se pořád tahat, aby něco teklo..

chicky1j2
2. únor 2020

Nečetla jsem komentáře, je jich moc. Tak nevím zda co napíšu již nepadlo. Ale mám holčičku 15 měsícu. A kojim do ted s kloboučky(když jsem se jich chtěla zabavit, bylo již pozdě malá bez nich prso odmitala) Takže to že se mléko přestane tvořit kvůli nim je nesmysl. U kojení plati jaká je poptávka taková je nabídka. Čím víc a čím častěji budeš kojit, tím vice mlíka bude. Nejvíce pomáhá kojení v noci. 😊 Takže bych poradila nijak se nestresovat to tvorbě mléka taky nepomáhá. Zkusit se hodit do pohody. Zalezt si s malou do pelechu a kojit ji na pozadani a klidně s kloboučky 😊 a ono se to casem vse srovná 😊

zuzita15
2. únor 2020

@1leny ano, to dava kazda doktorka, jenze hodne deti ho snasi spatne (v mem okoli min 5 deti vcetne moji dcery). Davam misto toho vitamin D od Terezia, schvaleno 3 lekarkami. Zkuste vysadit na par dni a uvidite, kdyz ho par dni nedate, nic se nestane.

Strana
z2