icon

Kojení jako antikoncepce. Funguje to?

padijuk
26. zář 2020

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s kojením a nechráněným sexováním? 🙂 Prý je to přirozená antikoncepce spolehlivá třeba jako pilulky protože je to také hormonální? funguje to?

Strana
z2
astyna88
26. zář 2020

@palja

Jestli jsi 2,5roku neotěhotněla při nechráněném sexu, tak někde bude už chyba.

eva118
26. zář 2020

@astyna88 Nikde chyba není, kojí a ovulaci asi ještě neměla, někdo ji má i při kojení. Musí ale počítat s tím, že může otěhotnět.

madbetka
26. zář 2020

Haha 😃 Otěhotněla jsem, i když jsem kojila tandem (plánovaně). Ne, kojení není antikoncepce 😃

palja
27. zář 2020

@astyna88 zvýšená hladina prolaktinu při kojení může bránit zahnízdění. Ale nemyslím si že kojení = antikoncepce. Prostě já jsem jedna z mála, která při kojení neotehotní. A podle odběrů mám prolaktin zvýšený.

nat
27. zář 2020

@padijuk me jako prekvapuje kdyz se to tu resi skoro denne ze tomu nekdo veri ze kojeni zabrani poceti😂😂 A prece neznamena ze kdyz to mely 2 lide ze to musi byt u tebe...Prece kazde telo je jine a funguje jinak a hlavne pri takove ve i radeji zavolm na gyndu a poradim se am ne???

hanka_12345
27. zář 2020
codal
27. zář 2020

Kojila jsem a otěhotněla na první pokus. Ale už jsem teda nekonjila plně, jen třikrát denně.Ale znám několik případů, kdy holky otěhotněly i při plném kojení, nespoléhala bych na to.

codal
27. zář 2020

@nat mimochodem i můj doktor mi tvrdil, že když kojím, tak neotehotnim, ať přestanu, to prostě člověk nepochopí, že i lékař něco takového vypustí z pusy.. a já další měsíc už těhotná, tak mi řekl, že jsem asi fakt plodná 🤦..

nat
27. zář 2020

@codal tak to bych uvazovala o zmene lekare 😂😂Kdyz tohle doktor vypusti z ust tak bych asi nebyla presvedcena o jeho kvalitach.../

Strana
z2