icon

Kojení na požádání: Je opravdu přirozené?

29. led 2023

Vzhledem k tomu, ze kojenec neumi mluvit, dospele bytosti prekladaji jeho pozadavky do nami srozumitelne reci. Ja vam teda nevim, ale jeceni meho ctyrmesicniho nemluvnete mi nepripomina “Maminko, prosim, dal bych si ted mleko.” - cili me hezky pozadal. Ale “MATKO! OKAMZITE MI NAVAL TU KOZU NEBO TEPRV UVIDIS!!!

Jako nekompromisni direktivni prikazovani bych to nazvala ja. Kojeni na rozkaz. Tak.

zrzinda
29. led 2023

Nějak mi uniká smysl tohoto prohlášení. 🤷‍♀️

madbetka
29. led 2023

No, ono to ve skutečnosti znamená: „Maminko, mám teď nějaký problém, asi hlad nebo chci pomazlit, samo nevím jistě, co to znamená, ale neumím si s tím poradit. Mámo, haló, kde jsi? Neumím ti to dát najevo jinak, ale fakt moc tě teď potřebuju u sebe!“ 😊

aselluska
29. led 2023

A jak jinak si o to má říct? Samozřejmě že brečí, nebo teda podle tebe ječí. Taky nechápu význam příspěvku. Jako rozčiluje tě, že se tomu říká jinak, než tobě připadá? Vždyť to je kojení na požádání, jen si to nazvi kojení na zařvání a bude ti líp, doufám

autor
29. led 2023

Zeny, tento prispevek je nadsazka. Slovni hricka. Kratky fejeton. Ze zivota matky na materske. Muj aktualni myslenkovy pochod byl napsan pro pobaveni. Jsem trojnasobna mama, vim, ze dite to neumi rict jinak ☝🏼😅 😅

veru181
29. led 2023

A já to třeba pochopila, i když smajlík by možná pomohl 😀😀😀 Asi v tom paradoxně vidím našeho tříleťáka, který už si říct umí a používá stejně direktivní tón “táta půjde sem sednout”, “maminka pomůže” 😀

autor
29. led 2023

@veru181 👌🏼😁

izz76
29. led 2023

Ano mas pravdu, dítě je v podstatě takový otrokář,proto existuje bezpodmínečná mateřská láska,jinak by jsme to nedělaly. Já tu oběť dokonce měla rada,přišlo mi,ze nic jiného nemá takový význam. Proste jsem kojila,chovala,uspavála,kdykoli bylo přikázáno,což bylo celodeně😃

autor
29. led 2023

@izz76 vid, je to dobre zarizeny na tom svete 😃