Kojení - trápení. Máte s tím někdo zkušenost?

19. lis 2022

Dobrý den,
trápí nás s malým skoro tříměsíčním synem kojení. O bojkotu jsem slyšela, o růstovém spurtu taky.
Byli jsme před týdnem u dětské, říkala jsem ji o problému při kojení a říkala, že to vůbec není znát, že malý roste pěkně, ve 2,5 měsících 5,730g a 61cm.
Ale o co tady jde. Kojení začne vztekanim, protože se přisaje a nic neteče, nevím proč, ale trvá to, než mu začne něco téct. Snažím se kojit každé tři hodiny, ale někdy mi přijde, že ani po těch třech hodinách nemá hlad, já mu to prso cpu a proto se vzteká 🤷‍♀️ ale každý mi říká, že ho mám nejdýl po těch třech hodinách příklad. Není nějak extra spavé miminko, v noci spí pěkně, budí se v rozmezí 3,5-5 hodin. V noci vstáváme jednou, max dvakrát.
Po kojení si skoro vždycky saje ret, vyplazuje jazyk a saje si rucicku. Pláč i po kojení. Ale kolikrát dám dudlík, malý si krkne a za chvíli usne, skáču s ním třeba na míči.
Máte s tím prosím někdo zkusenost? Jinak schůzku s LP už mám domluvenou 🙂

palja
19. lis 2022

Mám a bohatou u obou dcer. Je to bojkot kojení, může být i laktační krize. Někdy je to hodně psychicky náročné a ani se nedivím, že hodně maminek kvůli tomu skončí na um.
U nás s druhou dcerou to bylo ještě daleko horší než s první. Jako malinké miminko měla 2x covid a to bylo pak peklo. Bojkot neskutečný. Všechno jsme zvládly, kojí se pořád, teď už bez bojkotů, bude jí rok. Ale zase na konci kojení mě vždycky kousne.
Taky jsem to tak měla a mám i teď, že když miminko saje, tak napřed teče mléko míň a do minuty začne téct více. Tam pomůže si prso před kojením nahřát. Vzít žínku namočenou v teplé vodě a několikrát si prso otřít a promnout bradavku.
U nás taky kojení začínalo hrozným křikem a odtahovanim se, ikdyz měly hlad - to je ten bojkot.
U první dcery jsem jí napřed potřebovala uklidnit, takže jsem jí dala dudlík a pak jsem dudlík vyměnila za prso (tohle je dle LP naprosto špatně, ale nám to kojení nepokazilo, kojila jsem do tří let).
Druhá dcera měla bojkoty horší a častější, tam pomohlo kojit za chůze, ve stoje nebo v savčí poloze. U bojkotu se holky chtěly kojit častěji a prospívaly taky velmi dobře.
Nejsem žádná LP, píšu jenom jako máma dvou náročných holčiček svou zkušenost, bojkoty kojení měly obě dvě a zhruba od 8mi měsíců se už kojily normálně. Někdy bojkot trval týden někdy i déle.
Já jsem kojila vždy na požádání.
Držím palce a přeju pevné nervy, je to náročné ❤️❤️

autor
19. lis 2022

@palja mockrát vám děkuji za odpověď a za podporu 🙏❤️ já zatím UM nedala, nechci když prospívá.. jen je to fakt o nervy, nebo spíš že mám furt takový pocit abych ho nenechávala hlady nebo tak :( odcházeli jsme totiž s um z porodnice a pak jsem se rozkojila a byla a jsem hrozně ráda 🙏 začalo nám to asi ve třech týdnech, to mi řekla dětská že je to ten laktační krize jak malý roste, do toho jsem dostala hned po šestinedělí menstruaci, takže další změna pro malého co se týče mléka.. od šestinedělí jsem měla menstruaci už dvakrát.. někdy to zvládám v pohodě, ale někdy je to fakt na palici :(

palja
19. lis 2022

Já jsem si právě u té druhé dcery říkala, jestli tohle mám zapotřebí. Vřeštěla jak pavián, do toho jsem se musela starat ještě o tu starší 🤷‍♀️🙂 ale nakonec jsme to zvládli. Kojila jsem jí prostě ve stoje a za chůze. Někdo ty bojkoty má fakt horší. Pročetla jsem kde co tady na MK kdo co doporučoval a vybrala jsem z toho, co mi vyhovovalo.
Pokud chcete kojit, tak to zvládnete 🍀 ono to přejde. Ale někdy je to opravdu dost náročné.
Při MS je to mléko prý trochu jiné a míň teče, tak to taky může způsobit bojkot kojení.

autor
19. lis 2022

@palja chci kojit a doufám že to zvládneme ❤️ děkuji ❤️