Kombinace kojení a umělé výživy u 2,5měsíčního dítěte. Jak na to?
Maminky,prosím o radu.
Syn 2,5 měsíce. Včera nám u paní doktorky bylo řečeno,že malý za týden přibral jen 6dkg,což je dost málo. Mléko stále mám,ale asi tedy dost slábne. Večer jsme málemu dali dávku UM, v noci prso a ted ráno též UM. Zkusila jsem ráno odsát a dohromady mi to dalo jeho dávku,bohuzel jedno prso bylo po 12hodinách a druhé po 5hodinách.
Teď nevím,jak dál? Když ho nakojím,tak přeci nezjistim kolik to malému dá. Jak kombinovat kojení s UM?
Má prosím někdo stejné zkušenosti? Nebo nějaké dobré rady prosím?
Pokud chceš dál kojit, je důležité podpořit tvorbu mléka a sledovat, zda miminko přibírá. Pokud by váhové přírůstky byly stále nízké, poraď se s laktační poradkyní.
Hodně sil, maminko! ❤️
Pokud chce člověk kojit, tak místo um uvažovat, jak zvýšit produkci mléka a častěji dítěti nabízet. Množství odsáteho mléka nemá žádnou vypovídající hodnotu, kojím 9 let a odsát něco byl vždy problém, když jsem musela, tak dítě na jednom prsu, odsávačku na druhém, tak to i šlo.

@lololinka v první řadě bych si ujasnila, jestli chci kojit nebo dát um. a podle toho se zařídila. ani jedno není dobře nebo špatně. a ano, 60 není moc, ale my sme měli limit 100 za týden. mohl se zrovna trochu vytáhnout, není to žádné drama.
pokud ti na kojení záleží, můžeš zkusit laktační poradkyni, mě osobně zachránila kojení. taky jsem že začátku bojovala a musela dodržovat, dcera byla nedonosena.
jestli chceš, poradím ti, co o kojení vím. ale dost maminek si sem prijde jen pro potvrzení, že um není špatné.