icon

Kontrolní test na cukrovku po šestinedělí: Je bezpečné kojit?

keyblaza
13. únor 2023

Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat. Mohu kojit po kontrolním testu na cukrovku po šestinedělí normálně kojit? Mám jít teď 14.3 a doktorka se neptala jestli kojím a nebo ne. A všude čtu, že by se to pro změnu ten test měl dělat až po pul roce. Proto mě tedy zajima jak to je. Děkuji za odpověď 🙂

nina004
13. únor 2023

@keyblaza Dr. má objednala 4mes.po pôrode. Tiež kojim. Pôjdem na test ,ale myslím ,že lepšie by bolo ísť až neskôr ,keď dokojím a ustália sa hormóny. No keď teraz vyjde test zle ,tak budem ešte pýtať opakovanie po skončení kojenia.

keyblaza
autor
13. únor 2023

@nina004 no mě právě paní doktorka nic neřekla a ani se neptala 😞

shirilka
13. únor 2023

@keyblaza Jsem 9m po porodu a na kontrolním testu jsem ještě nebyla. Říkali mi, že pokud prakticky celou noc kojim a moc nespím nebude hodnota správná. Že mám přijít až nebudu kojit a budou ustálené hormony.

87pavlina
13. únor 2023

Také jsem měla těhotenskou cukrovku a řekli mi, že se mám na kontrolní test objednat až přestanu kojit.

keyblaza
autor
13. únor 2023

@shirilka tak já se zkusím ještě optat jak to s tím je. Paní doktorka mi akorát řekla, ať ji zavolám a objednám se u ní a to jsem udělala. Navíc jsem teprve 2 měsíce po porodu a nerada bych, abych pak kloučka nemohla kojit 😞

keyblaza
autor
13. únor 2023

@shirilka a já kojím tak 3x za noc.

shirilka
13. únor 2023

@keyblaza Jj určitě zavolej, jako během testu stejně nesmíš kojit a jen sedět a nic nedělat, řekni, že malý to bez tebe zatím fakt nezvládne, že by ses řada objednala později, ale že si zavoláš, podle toho kdy začne třeba jíst příkrmy apod., a bude obecně schopný být bez tebe...😉

keyblaza
autor
13. únor 2023

@shirilka děkuji za radu 🙂