Mimi střídavě saje dobře, jindy se odtahuje

zuzana_sevcikova
31. srp 2013

Ahojte maminy,mam problem s malou a jejim kojenim a spankem. Napred ke kojeni -. Jsou ji 3 tydny a plne ji kojim. Od porodu slo, dle me, vse jak melo,ale ted uz asi tyden mi dela pri kojeni problemy. Obcas se napije pekne. Krasne se prisaje a hezky papka. Jenze pak se zase nechce prisat. Ma hlad,ale prisaje se lokne si a oddela hlavicku a tak to jde treba 20x po sobe. Pak zacne kricet a i kdyz ma prso v puse,tak se nenasaje a prici hlady ☹ . Pritom vim,ze se dokaze prisat a pit. Tim,ze by v prsu nebylo mllicko to neni,protoze kdyz ho zmacknu,tak mlicko strika. Nevim cim to je,proc to dela,ale dela to cim dal casteji posledni dobou. Myslite,ze ji spatne drzim nebo,ze nemam zadni mlicko tim padem ma mala porad hlad? Poradte prosim.
A dotaz cislo dve. Mala krasne spinka pres den,to je jak andilek,malo kdy si zakrici nebo tak,ale jakmile se priblizi vecer,nasadi rohlik a krici,kdyz nekrici,tak ma ocka dokoran a nechce spinkat. Mame pak uspavaci maraton i treba 3-4 hodiny. Jen malokrat mi usnula behem tech 3 tydnu krasne ,asi jen tak 3x. Jindy proste nechce spinkat. Kdyz ji zrovna nezlobi prdiky,tak proste jen kouka do 12 okolo aby ji neco neuteklo a ne a ne spinkat. Snazili jsme se ji udelat rutinu,vykoupat,nakrmit a spinkat,ale neuspeli jsme bohuzel. Kdyz uz pak usne,tak spinka hezky. Mate nejakou radu jak na ni? Jak ji spolehlive uspat?
Dekuji vsem za rady!!!

katyxq
31. srp 2013

Určitě bych si domů zavolala laktační poradkyni 😉 - nejspíš to bude souhra víc věcí zároveň, pro začátek koukni na http://kojim.webnode.cz/nejcastejsi-problemy/di... a http://kojim.webnode.cz/nejcastejsi-problemy/ja....
K tomu spaní a usínání, nenapsala jsi, jak a kdy zkoušíš uspávat a kde malá spí - usíná u prsa (na tom není nic špatného, naopak je to nejpřirozenější způsob), uhoupáním, nebo ji jen položíš do postýlky? Spí v postýlce jinde nebo vedle tebe, nebo společně spíte v jedné posteli? Možná ti pomůže tohle http://www.rodice.com/clanky/zivot-s-ditetem/ja... 🙂.

kacka.va
31. srp 2013

co se týká kojení, může to být tím, že je v blbé poloze, např. vytočená hlavička k prsu, to pak děti pořádně nemůžou ani polykat to mlíčko. Mně třeba malá dělala, že když bylo prso přeplněné, tak ze začátku jí to občas nešlo natáhnout, takže jsem trošičku odstříkala a pak už jí to samo stříkalo do pusy 🙂. Pokud správně střídáš prsa, tak si myslím, že se ti nestane, abys neměla zadní mléko. Jinak odmítání mléka občas souvisí třeba s menstruací, že děti při maminčině menstruaci mléko nechtějí, protože jim chutná jinak.

zuzana_sevcikova
autor
31. srp 2013

Katy- kdyz mi mala usne u prsu,tak ji jen prenesu do kosiku,ale tam se vetsinou za chvili znovu probudi a place.V postylce se ji nelibilo,tak spinka v takovem kosiku hned vedle me postele a ja spim natocena k ni. A v pripade,ze u kojeni nesne,tak se ji snazim uhoupat,nekdy poskakujeme spolu na balone ( tom velkym 🙂 ) to se ji docela libi. V pripade ze usne,tak ji opet potom odnesu a je to to stejny jako kdyz usne u prsu. No a nekdy nezabere ani balon na usnuti a ma proste 2 hodiny ocka dokoran a bud place a nebo se jen rozhlizi okolo. A s tim kojenim to budu muset nejak vyresit. Protoze se nam to vubec nelibi.
Kacko- mozna si ji neumim dobre nastavit,ale vzdy dodrzuji aby bal briskem ke me,cili nemela vytocenou hlavicku. S preplnenym prsem nekdy ma problem nekdy ne. Kazdopadne mi place i kdyz prso neni tak nalite. A jak spravne stridat prsa? Slysela jsem ruzne moznosti. Ze zacatku jsme stridala prsa na kojeni. Jedno kojeni jedno prso a pristi kojeni to druhe. Ale pak jsem slysela,ze je mam stridat behem jednoho kojeni,nekdy se mi to podari,jenze nekdy kdyz vymenim prsa,tak mala se sice prisaje,ale uz vypije jen trosicku a treba usne. Dokonce mi bylo receno,ze treba nemam zadni mleko,tim padem mala ma hlad,jenze kdyz zacne sat,tak ji to primo strika do pusinky ze zacatku je mlecko takove rekneme zakalene a po delsim sani uz je ciste bile a to jsem slysela,ze takovou barvu ma to zadni mlicko. Takze uz sama nevim.... ☹

zinhka
2. zář 2013

@zuzana_sevcikova ahoj akoby si pisala za mna, mam rovnako velke (male) dievcatko a rovnako pije/nepije spi/nespi. Zaujima ma ak prides na nejake riesenie 🙂 ja to nespinkanie zatiale beriem s nadhladom akoze mala je v inej casovej zone.... Povedala by som je nastavena na japonsky cas 🙂 ale dlhodobo to chcem riesit. Dakujem za rady

zuzana_sevcikova
autor
2. zář 2013

Az budu neco vedet,tak Ti dam vedet. 🙂 Vcera jsme sli spat o pul 1. Byla jak naspeedovana. Tak jsem ode dneska na bezsladkostni diete a uvidime. 🙂 Momentalne vzdy usne v naruci,ale jak ji polozime je zle. Ale u kojeni jsem zkusila ji dat napit vzdy trosku driv nez si sama rekne a zatim to castecne funguje. Dela min problemu a pije klidneji,protoze neni rozrusena tim jak velky ma hlad. Ale musim rict,ze to taky neni 100%.

zuzana_sevcikova
autor
4. zář 2013

@zinhka Ahojky mamco,tak zatim jsem ve fazy testovani,ale snad to bude dlouhodobejsi reseni. Malou jsme dle rad na internetu,zacali zabalovat do zavinovacky (ja to resim i plenkovou osuskou a paskem od zupanu). Zabalujem ji i s rucickama a muzu rict,ze za sebou mame uspesnou noc a den a dnes vecer,taky docela rychle usnula. Vypada to docela morbidne. Chudak mala vypada jak ve sveraci kazajce,ale kdyz ji tak zabalim kdyz uz je unavena z kopani,tak pak ji to neuveritelne vnitrne uklidni a vypada,ze se ji to libi. Mimca to pry maji rady protoze jsou zvykle,ze v deloze taky meli tesno.... A lepe pije,hlavne v noci. Tak snad ji to vydrzi a te tvoji princezne to taky pomuze.

zinhka
11. zář 2013

@zuzana_sevcikova ahoj ako pokracujete? stale zavinovacka funguje? Moja mala spinka trocha lepsie, bez zavinovacky (jednu mam krasnu, nevybalenu, nepouzitu...nemam to srdce ju do toho zakuklit), ale vzdy zaspi na mne... a v noci spi pri mne.