Můžu v den tetování kojit?
Dobrý den chtěla jsem se se zeptat dneska jsem byla na tetování důležitá informace je ta že kojim chtěla jsem se zeptat jestli můžu svého syna ( 2 měsíce ) normálně kojit a nebo mám raději počkat ? Předem děkuji za odpověď
@martinkauli Tak zakázat Vám to samozřejmě nikdo nemůže, je to Vaše tetování a taky miminko. To je pak Vaše rozhodnutí, ale ptala jste se na názor, tak jsme Vám ho tu napsaly. Že je to riziko, to se obecně ví, ale to spousta věcí a každý se k tomu postaví podle sebe.
@martinkauli Osobně bych minimálně počkala, ale moje věc to není. Holt, když založíte takové téma, musíte počítat s tím, že se názory různí (i když, co tak koukám, tak jsme se tu víceméně shodly).
Prave že mi připadá že neshodli jelikož jak už jsem psala mi jedna z vás napíše kojte a druhá zase že mám počkat fkt nevim 😞
@martinkauli KOJIT!
@martinkauli Tak se na holky nerozčiluj, ony nemůžou za to žes udělala blbost, jako nějakej bezmozek. Nejdřív se necháš potetovat od jakýhosi diletanta v obýváku a až pak se ptáš, jestli můžeš kojit?
@nutricnihodnota Teď jsem se zasmála😀 Fakt vtipně napsané 😉
Je jasné ,kdo radí kojit........
1) myslím si že jsem nic tak strašného nenapsala pouze jsem se zeptala myslela jsem že od toho tato skupina je ! 2) na niho jsem se nerozcilovala pouze jsem odepisovala stylem jakým semnou bylo jednáno a za ( 3 ) ten diletat je muj Kámoš tak příště toto slovo nepouzivejte dekuji
Asi jsi se měla nejdřív ptát "Tetovat se, když kojím nebo radši počkat?". Asi by to příště chtělo zodpovědnější přístup.
@soyevita mi to vtipné nepřišlo myslím si že by se tady v této skupině pro maminky mělo bavit slušné a ne tímto stylem takové chování se mi nelíbí
@martinkauli Kámoš nekámoš, jako tatér stojí za ...... 1) Vůbec by kojící ženskou neměl tetovat, ani kdyby jánevímco!!! To je jako kdyby chirurg operoval bez rukavic, prostě neomluvitelná prasárna a neprofesionalita. 2) Je to fakt příšerná práce. Naštěstí opravdovej tatér profesionál, to zvládne opravit.
@armvdd dívala jsem se na jinou stránku a tak psali že tetování při kojení nevadí tak nwm proto jsem do toho šla a tedka se ptám na to na co mi tu tedka odepisujete
@majkoz ok děkuji moc za radu😃
@martinkauli Já mám teda tetování několik. Vždycky, než si něco nechám, tak to stojí moře času, abych našla toho pravého, co mi věc vytetuje a v jakémkoli profesionálním studiu Ti jasně řeknou, že tetovat v těhotenství a v době kojení NE. Stejně jako například pod vlivem alkoholu, drog apod.
@martinkauli Dej link, na tu stránku. Tomu fakt nevěřím, že by tohle nějakej tatér psal, na svym webu.
@martinkauli Pěkný kamarád,když Tě jako kojící potetoval.Taky mám kamaráda tatéra a ten mi řekl,že by do toho v životě nešel.Že netetuje těhotné,kojící ,mladší 18let......za žádnou cenu.
Prostě jsou to rizika.Měla jsi si odstříkat mléko a třeba celých 24h nekojit,když už jsi do toho šla.
Myslím si,že to @nutricnihodnota nemyslela nijak zle ,a ani nechtěla Tvého kamaráda urazit,ale vyznělo divně,že Tě tetoval doma.....
@martinkauli Musím Ti ještě napsat toto: Taky jsem se podivovala, proč se ptáš až PO, kdyby ses zeptala PŘED, tak by Ti to tu bylo vymluveno, jak je vidět. Jedna taková diskuze už tu na Koňovi je, je taky k popukání, mimochodem. Aspoň vidíš, jakým stylem reagují odpůrkyně kojení po tetování.... Jistě si žádná matka během kojení nebarví vlasy, nemyje se denně ropou, nechodí po městě a nečmuchá ten sajrajt z aut, nenechá si opíchat zub, atd...že? 😉 A ten adrenalin v mlíce, jak tu zaznělo, to je taky pecka... Prostě se na to vyprdni a normálně koj. Tímto Tě přestávám přemlouvat 🙂 Ale je mi líto toho bobka (už mohl dávno dostat podoudat) a vlastně i Tebe, možná ses tu vystresovala víc, než je třeba.
@martinkauli a to mi rikej, ze jsi jeste nekojila? A co mu ted teda davas misto MM? Je na UM nebo trpi od tech 15hod hlady?
@majkoz Já si třeba vlasy celé těhotenství nebarvím,nebarvila jsem si je ani při kojení....
Nelakuji si nehty,teď je nosím krátké.Amalgánovou plompu bych si taky vrtat nenechala.
Ano možná mi nic jiného nezbyde,než čuchat auta.Tomu se zkrátka nevyhnu.Ale tak to mám já a nejsem žádná biomatka
O tom adrenalinu jsem si to z prstu nevycucala,holt je můj kamarád tatér blb,když mi to říkal,stejně tak že je v barvách rtuť,olovo a jiné svinstvo,proto netetuje těhotné ,kojící ,mladistvé....
Je zvláštní ,že jsi tu v podstatě jediná ,kdo píše,ať si mimi podudá.Klidně ať si dudá,není to moje dítě.Zakladatelka fóra položila otázku,tak jsme jí napsaly náš názor.Ona je zodpovědná za své dítě,ne my .
@soyevita Mno tak...když už jsi mne oslovila, nic ve zlém, ale je mi jedno, jestli si lakuješ nehty... Nemám zájem diskutovat, přijde mi, že je kolem toho hrozná hyštérie. Jako okolo spoustě jiných věcí. Nebudu se tu s nikým trumfovat, kdo má víc kamarádů tatérů atd. Je to hlavně o tom, jak to má kdo v hlavě- někdo se nechá ostříkat tím sajrajtem pro čutálisty, někdo si s bolestí pohrává a i se mu líbí. Někdo jí v těhotenství nivu, jinému to přijde krajně nezodpovědné atd. Je to přece tak se vším a moc se to řeší, proto se o tom vede spousta zbytečných diskuzí...Kdyby raději lidé věřili víc sami sobě! Když budu mít odpor k rajčatům, ale někdo mi bude tvrdit, že jedině rajče je to nejzdravější na světě- udělá se mi po něm, když ho sním, dobře? Ne.
Je mi z této diskuze do breku. Nejprve se řeší "krása" v podobě (pro mě nevkusného) tetování a teprve potom to, co dostane dvouměsíční kojenec k jídlu. Nechci soudit, ale jste skvělá máma, fakt!
@celaskon87 prosím???? Vy mě neznáte a budete mi tu kvůli jednomu tetování ( které si dělá více zen ) a nn jen já říkat jaká jsem a nejsem máma?
@martinkauli já se jen nestacim divit😭
Kolik vám je? Chováte se jak bez mozku? Přemýšlejte a snad k nějakému závěru dojdete..a miminka je mi velmi velmi líto😞
@martinkauli ...ono jen stačí jak jste se uvedla, četla jste to vůbec po sobě? Um vypilo nebo bylo hladem..
Pro všechny ostatní maminky ( nepočítám tyto dvě paní co mi tu píšou pitome komenty ) nebojte se nejsem žádná macecha můj chlapeček dostal napapat a tedka spokojené spinká ( sice nedostal napít MM ale dala jsem mu UM které běžně maminky kupujou a doktoři to sami navrhují pokud maminka jako já tedka nedávají svému miminku MM )
@lajla prosím převážně vás aby jste už prosím k mé otázce ohledně toho jestli můžu kojit když jsem dneska byla na testování už nedávala žádné komentáře raději se budu bavit s maminkama co na mou otázku odpovídají slušne na vaše komentáře nejsem zvědava
@martinkauli proti tetování obecně mám taky co říct, ale to nebylo předmětem mého sdělení. Co jsem chtěla napsat, napsala jsem: asi jste si měla srovnat priority. Já bych svému dvouměsíčnímu kojenci UM nedala jen kvůli tomu, že jsem si odskočila na tetování... Tak Vám přeju, ať se Vám daří! A nezlobte se na ostatní maminky, mají prostě jinak nastavené priority, než vy.
Když jsem se tetovala před asi cca 10 lety, podepisovala jsem papír, kde byly vyjmenovány podmínky tetování - i např. to, že nejsem těhotná. K tomu se vztahovalo i to, že přede mnou rozbalil nové nádobíčko a vím, že vše bylo nové a nepoužité.
Už se to asi nemusí, ale salon se tím jistí, kdybych je třeba pak následně žalovala.
Moralizování nemá smysl, byla to prostě otázka do pranice 😀
Všem maminkam děkuji za upřímne odpovědi na mou otázku miminko jsem kojila po několika hodinách po tetování maminko je spokojené !!! ( Vykřičníky jsem tu dala pro 2 paní co mi tu psali odpovědi které se mě trochu dotkli ) nevěděla jsem že kvůli jednomu tetování tady bude takové halooo. Některé z vás mi tu psali že tetování během kojení je tetování nepřístupné a brání drog během těhotenství a kojení asi přístupné pro některé maminky je??? Asi jj

@martinkauli Zavolej LP nebo do porodnice a budeš mít jasno