icon

Novorozenec občas vyzvrací kojení, kdy mu dát zas napít?

zdenkaj92
9. pro 2015

Ahoj maminky, chci se zeptat, malýmu je 25 dní. Je plně kojen. Krásně přibírá, 4. den měl 3050g a v pondělí 4160g. Ale občas se stane, i když si odkrkne, že vyvrhne celé kojení. Otázka zní - kdy mu můžu dát zase znovu napít, aby to nevyhodil zase? Stane se to tak 1x za 4 dny, nic strašného, jen by mě zajímalo, jestli mám čekat ty dvě hodiny nebo míň... Děkuju

zdenkaj92
autor
9. pro 2015

A mám to řešit s doktorkou? Já myslím, že je to asi zbytečné, když jinak takhle přibírá, ne?

betelgeuzz
9. pro 2015

Pokud je to takhle vyjímečný, neřešila bych. nejspíš se někdy přejí. Mezi kojením není potřeba čekat, klidně mu nabídni hned, jestli bude mít zájem.

zdenkaj92
autor
9. pro 2015

@betelgeuzz Děkuju, já měla právě strach, aby se nepozvracel hned zvonu, ale ono je to asi jiný u miminek než jako u nás, že? 🙂

luciamala1979
9. pro 2015

osobne by som to dr. spomenula. ALe odstup MM / MM nemusí byť, len po UM je odstup myslím dve hodky tazsie sa strávi..

zdenkaj92
autor
9. pro 2015

@luciamala1979 UM nemá vůbec, pouze MM

luciamala1979
9. pro 2015

@zdenkaj92 tak nerieš-te Potom je to už len na Vás, niekto kojí vkuse, niekkto striktne ob dve tri hodiny..určite sa nepreje 😀
ja som dokrmovala UM, mala som málo MM. Keď pýtalo mimi jest skorej jako ob dve tri hodiny? tak nejak bol odstup, tak som dala po UM materské, napr. syn to miloval, kde isiel spat, do kociarika i na den, len si proste cucnut a zaspat.
Neviem, ci je to zvracanie v poriadku, s tym nemam skusenost, však to spomente dr. 🙂

me79
9. pro 2015

Není se čeho obávat. Nase mala tohle mela do 6 m. A blinkala i několikrát denně i v noci. Jedna se o reflux. Miminka nemají ješte vyvinutou zaklopku a jídlo se jim tudíž vrací zpět ze žaludku. Kojila jsem ji, jak si řekla- tudíž i po ublinknuti znova.

luciamala1979
9. pro 2015

@me79 no ale blinkat a zvracat je rozdiel, to by mala potom zakladatelka upřesnit, pise ze to vyzvracela celé..

xpetax
9. pro 2015

Naše malá měla tenhle problém taky. Někdy hodila dvě šavle denně, někdy byl dva dny klid, ale bylo to šílený. Ale přibírala a nebylo to pravidelně po každém kojení, tak to doktorka neřešila. Bylo to na palici...Každopádně jsem jí dávala MM podle toho, jak si řekla, někdy si vzala, někdy ne. Myslim, že se opravdu přejídají. Do dneška mi špatně krká a hodně ublinkává (už ne celej obsah žaludku), ale lepší to rozhodně je 😉

betelgeuzz
10. pro 2015

@luciamala1979 blinkat a zvracet je to stejné, aspoň tady v ČR 😉