icon

Od kdy jste dávali první příkrm?

pecinkaandulkova
27. kvě 2018

Ahoj maminky,chci se zeptat mam 3mesicni prdelku. Plne kojim mala spokojena,vaha se zvysuje prospiva...🙂 Proto se chci zeptat od kdy jste davali prvni prikrm (mrkvicku napr.) Ted pres horka je to mazec kojim i 2x 3x do hodiny..pres den moc nespinka ale noc prospi celkem celou...dekuji za rady..🙂

Strana
z2
bayt
28. kvě 2018

@vladienka vzdyt v UM je toho zeleza vic jak v MM...

bayt
28. kvě 2018

@pecinkaandulkova podle me to poznas proste 🙂 je rozdil spurt, piti na zizen a chteni vice jidla

ladyhacek
28. kvě 2018

Sny byl lně kojený - začali jsem "brzo" od 5 měsíce > plánoval sjem se vrátit do prácě chtěla aby měl jedno jídlo nahrazené kojením - no jíst začla až v 7m 🙂. Druhé plánuji kojit uričtě 6m a pak příkrmy ale záleží i na dítěti, některé jsou do jídla jak divé a žravějši. 4m my příjdou brzo 🙂
Jinak doporučuji nezačínat mrkví (je sladší a může spůsobova zácpu) nejelpší je cuketa, popř dýně, pak špenát... Já dávala mrkve asi až na 5-6 místě? Nejdřív cuketa pak cuketa s bramborem, dýně,...

vladienka
28. kvě 2018

@bayt ale vstreba sa asi 10% a z materskeho mlieka 50-70%

lucievitackova
28. kvě 2018

Ahoj,pockala bych na doporuceni doktorky,pokud plne kojis a mala prospiva,tak bych ji zbytecne nezatezovala prikrmy.Plne kojene deti mohou s prikrmy zacinat klidne az od 6.mesice,tak nemas kam spechat.
Ja jsem musela s prikrmy zacit od 4.mesice,mala se nechtela prisavat,zacala jsem mrkvi a ted v 6,5 mesicich zdlabne vsechno a neni vubec vybirava.

bayt
28. kvě 2018

@vladienka To je sice pravda, jenže i tak je to množství v mateřském mléce tak malé, že když si to spočítáš, tak to tak tak vyjde na těch prvních šest měsíců. Děti dost často nerostou dle tabulek. Pokud můj syn už dávno zdvojnásobil svoji porodní váhu, tak už klidně hrozí, že toho železa bude mít nedostatek. Naopak nějaké malé miminko ho bude mít dostatek i v sedmi měsících...

naste
28. kvě 2018

@vladienka A proto, že vy máte jiný názor, není doktorka dobrá?

vladienka
28. kvě 2018

@naste to ale nie je moj nazor a vymysel predsa 🙂 urcite verim who a laktacnym poradkyniam. Niektore doktorky radia posadzovat a nie je to spravne

bayt
28. kvě 2018

@vladienka Tak zrovna na webu Mamily je výslovně napsané, že se člověk má řídit vlastní intuicí, protože děti nejsou tabulkové. Že prý některé děti jsou na příkrmy připravené i o trochu dřív než v půl roce, a některé ještě nejsou připravené ani v sedmi měsících.

naste
28. kvě 2018

@vladienka Podle nejnovějších doporučení se má s příkrmy začínat od ukončeného 4. měsíce a k tomu kojit. Ono, jak prý se posunuly příkrmy a podávání lepku,tak bylo mnohem víc alergií (hlavně na ten lepek), tak se to zase vrátilo, tak jak to bylo dřív.Ať si každý začne, kdy chce, naše mámy a babičky to takhle nikdy neřešily. Když dítěti nestačilo mléko a bylo hladové, tak se začalo s příkrmy a na žízeň jsme dostávali čaj nebo vodu. Nebyl internet, moudré laktační poradkyně, ani WHO nedávalo žádná doporučení a vyrostli všichni. Spíš bych řekla, že to chce zdravý selský rozum.

vladienka
28. kvě 2018

@naste ja som ale napisala ze ak javi dieta o jedlo zaujem, je to ine ! Len tvrdim ze to nie je potrebne
@bayt ano samozrejme, plati to iste co som napisala vyssie. s najvacsou pravdepodobnostou vam viac ako 1-2 lyzicky nezjedia.

pecinkaandulkova
autor
29. kvě 2018

@bayt
@vladienka
@lucievitackova
@naste
Holky ja nepotrebuju at se mi tu nekdo hada 😁 myslim ze kazda z vas to mela jine..jefna dala na laktacni poradce,druha na dr,treti treba na miminko..ja se ptala na nazor at zbezne vim j to chodi...nerodim kazdy rok je to me prvni a trosku jsem se chtela dostat do dnesni doby jak a co..😄 Kazda z vas ma jiny nazor 👌kazdopadne dekuji vsem za rady a zkusenosti ale stejne nevim vo bude za mesic,mohu ztratit melko a budu muset vymyslet jine metody ke krmeni 😳 Kazdopadne dekuji vsem..a snad me intuice nenecha ve stychu💕💕💕

bayt
29. kvě 2018

@pecinkaandulkova nemyslím, že bych se teda hádala, normálně jsem argumentovala...tak ať se daří!

pecinkaandulkova
autor
31. kvě 2018

@bayt nebylo to myslene takhle..ale ze kazdy ma sve..👌😳😳

naste
31. kvě 2018

@pecinkaandulkova Já si nemyslím, že by se tu někdo hádal. Spíš každý řekl svůj názor na věc.

pavla555
31. kvě 2018

my jsme na UM a začali jsme po ukončeném 4m. Začala jsem přikrmovat, podle rad mojí doktorky. Má mou plnou důvěru 🙂. Tak bych to řešila asi taky u doktorky. Co?

pavla555
31. kvě 2018

jinak papal ze začátku třeba jen 4 lžičenky mrkvičky

Strana
z2