icon

Odstavení kojení ve 14 měsících, nateklé prso

kaimic
3. zář 2016

Maminky, jdu si pro radu. Odstavila jsem malého od kojení. Dr mi dala prášek a řekla, ze si mam prsa stáhnout. Jde mi o to, ze od večera jsem několika a jedno pro mam hodně natekle. Mužů to trochu odsat?

katka865
3. zář 2016

Urcite je lepsi odsat nebo odstrikat do ulevy aby se to tam nehromadilo

lajla
3. zář 2016

@kaimic určitě,to je teda prdla dr že Vám ani nepoví co a jak...odsávat do úlevy,chladit,at se neudělá zánět

kaimic
autor
3. zář 2016

Chladit mi řekla, ze ne právě.. To jsem se divila

kaimic
autor
3. zář 2016

A mužů se zeptat co mam teda přesně dělat? Mam v sobě ten prášek. Prsa stahnuta.. To jedno je dobrý, ale to právě se často nalejva.. Mam na prsu hodně vidět žilky...

lajla
3. zář 2016

Myslíte prso pokud bolí a jsou tam zatvrdnutí lehce rozmasirovat v horké sprse, jen do úlevy...krapet,aby tělo nedostalo impulsy k vytváření mlicka
Určité studený obklad, tvarohovy zábal.postupne se to bude snižovat do pár dní byste měla mit klid
Prsa stahovat nadále
On ani ten prášek nebyl potřeba...jakmile přestanete kojit...prsa postupně přestanou produkovat mlicko

urtica
3. zář 2016

Tvarohový zábal je super.

kaimic
autor
3. zář 2016

Děkuji za rady.. Hned to zkusím...

kaimic
autor
7. zář 2016

Holky, jdu si ještě pro radu.V pondělí jsem na doporučení Dr. hodně odsála mléko z obou prsou...a pak zase stáhla. Stahuji do této chvíle. Prsa jsou měkká, už se nenalévají. Myslíte, že už nemusím stahovat? Nebo ano a jak dlouho ještě?

lajla
7. zář 2016

@kaimic pokud se prsa opravdu nenalevaji...tak není potřeba stahovat, ale myslím...že za pár dní uvidíte že se ještě trochu naleji ..ale to už jsou takové ty konečné fáze..

hz
7. zář 2016

@lajla tyjo, a kam pak to mliko z toho prsa zmizi? nebo tam proste zustane? mam na mysli ten zbytek...

lajla
7. zář 2016

@hz stahováním se předchází nalití, když se nalejou bolestivé Odstrikava se jen do úlevy..mliko se přestává tvořit...Prostě kam mizí to fakt Netuším, já i když jsem třeba rok několika,tak po zmáčknutí vždy nějaké vyteklo

lajla
7. zář 2016

Nekojila..

tonimami
21. bře 2017

Ahoj maminky, prosím o radu. Mám 22-měsíčního závisláčka, který je zvyklý usínat u prsu :D
Předevčírem večer jsem měla pocit, že večer nějak moc neteče mlíko. Říkala jsem si, že už je asi mlíčka málo (za což bych byla ráda). V noci mě vzbudila zimnice a bolest jednoho prsu. Šla jsem si pro paralen a dala obklady slivovice+levandule. Obklady jsem měla celý včerejšek a další noc. Teď teplotu nemám, ale prso mě bolí a mám šíleně zvětšenou uzlinu v podpaží. Bolí a brní mě taky celá paže na té straně. Prso mám jakoby zduřelé, takové tuhé a citlivé, ale zatvrdliny tam zdá se nejsou a zarudlé taky není.
V posledních dnech jsem dost gruntovala a taky dost cvičila a absolvovala nějaké túry (po dlouhé době). Tak nevím, jestli to s tím nesouvisí.
Každopádně se toho potřebuju nějak zbavit a slivovice zatím moc nepomáhá...

Když měl syn cca rok, pokoušela jsem se odstavit za pomoci léků od doktora, ale nepodařilo se - mléka bylo pořád strašně moc a dostala jsem zánět do obou prsů. Odsávačkou jsem neodsála skoro nic, bradavky do krve, tak jsem radši pokračovala v kojení. Teď kojím jednou denně a doposud to bylo bez problému. Momentálně bych odstavovat nechtěla, protože je syn nemocný.