icon

Přerušení kojení na 10 dní. Je to možné?

baja1122
22. črc 2022

Dobrý den,
Mám nyní 3 měsíčního chlapce a jelikož jsem srdcem dobrodruh, přemýšlím, že bych příští rok šla v létě / na podzim (synovi bude tedy něco málo přes rok) na dovolenou s mojí kamarádkou, kde je nemožné s sebou si vzít dítě (hory, horské přechody atd).
Přemýšlela jsem, zda má někdo zkušenost s přerušením kojení tak velkého dítěte např. na 10 dní a potom s pokračováním kojení nebo je to velké scifi? Je možné, že třeba již kojit nebudu a vyřeší se to samo, ale kdyby ne.. 🤔🤔 Zda je to vůbec fyziologicky možné, že by se dala udržet laktace atd.
Díky za zkušenosti 🌞

gbp
22. črc 2022

@baja1122 zkusenost nemam, ale myslim, ze dala. spis bych nechtela resit ta prsa nekde v horach 🙈 bala bych se, ze z toho bude zanet 🤔

baja1122
autor
22. črc 2022

@gbp No taky mě to napadlo, ale např. dcera se sama dostavila v 13 m. ze dne na den a mléko se samo vytratilo, aniž bych něco řešila, nějaké naliti atd. 🤔 Ale to pak nevím, zda by byl možný ten návrat právě.

gbp
22. črc 2022

@baja1122 myslim, ze bude taky hodne zalezet na frekvenci kojeni, pokud to bude napr. 2x denne, asi bych bez odsavani mela strach. otazkou je, jak ti pujde po roce odsavat, me to treba uz neslo 🤷🏼‍♀️ ale kojila sem do dvou let. tak ted to muzes nechat plavat, stejne nevis co bude za tak dlouho. pak se rozhodnes nebo proste pojedes a uvidis co se stane. mozna bude laktace, ale ditko uz nebude chtit 🤷🏼‍♀️ moznosti je mnoho.
zkusila bych se poradit s laktacni. podporit to bylinkama nebo homeo, odsavanim, nahrivanim...to muzes vzdycky. a hodnekrat jsem cetla, ze nekdo mel mliko i pul roku po odstavu, kazde telo je jine no.

martiniquest
22. črc 2022

Za me je zbytecne ted tuto otazku resit. Za ten vic nez rok se toho mnoho stane a vyplyne ze situace.

baja1122
autor
22. črc 2022

Děkuji všem.
Samozřejmě, že se to teď může zdát zbytečné řešit, spíš jsem byla zvědavá, zda má někdo třeba již zkušenost (že musel odjet nebo jel někam bez dítěte) a zdali já vůbec mohu uvažovat o takovéto cestě.
@gbp Také mi už po roce nešlo odsávat, to jen tak do půl, trictvrte roku. Pak už to odsávání stalo za nic. Takže uvidíme pak, dle situace. 🙂 Díky za rady.

luhana
23. črc 2022

@baja1122
Ja jsem přerušila kojení letos v červnu na 5 dní. Synovi bylo 14m a po návratu domů z nemocnice opět běžně kojím.

baja1122
autor
23. črc 2022

@luhana Díky za zkušenost ❤️❤️❤️