icon

Problém s kojením: Jak přimět dítě pít zadní mléko?

simca128
14. únor 2022

Ahoj holky srm zoufala uz sen tu krz kojeni psala ale ted uz nevim co stim
Maly jsou dva mesice plne kojena a tri tydny rrsim ze spatne nabira
Dneska po tydnu sme byly na prevazeni a nenabrala ani hram mam doktmovat
Pry mala nejspis vypije jen predni mliko a ma jakoze dost a uz nechce a po to se nespravi
Nevim jak ji primet aby vuc tahala vcera sem ji mela na prsu hodinu a pul a uz spis didala nez pila
Sem zpufala kojeni se vzdat nechci ale zas abych vecne odstrikavala predni mliko taky nechci co mam delat
Ted uz trikrat dostala um a taky se ji to moc nelibi ale krasne se najedla

Strana
z3
pexi
14. únor 2022

@simca128 pokud jste si jistá, že přísátí je ok, stejně jako technika a množství vypitého mléka, ještě mě napadlo, zda sledujete, jak kaká a kolik počůrá plenek. Zda nemůže mít nějaké trávicí potíže. Nevím, zda to tak funguje i přes mléko, ale vybavila jsem si hned 2 lidi, kteří díky podváze zjistili, že mají problémy s trávením (nic jiného jim víceméně nebylo). Jednou to byly potíže z trávením lepku a jednou laktózy. Ale nevím, zda by se to takto mohlo projevit i u kojeného mimi. Doktorka ani LP nejsem 🤷‍♀️

eithelwing
14. únor 2022

@simca128 Zaměřila bych se na množství pocuranych plenek a při kojení střídala víc prsa klidně.

fyii
14. únor 2022

@simca128 odkud jsi mam tady vahu po maly

simca128
autor
15. únor 2022

@hanka158 ja vik taky mam kamosky co maji mimca na um
Me jen mrzi ze to tak krasne slo a ted najednou problem s pribiranim tak to proste nechapu

simca128
autor
15. únor 2022

@pexi ja pred 14dny byla s malpu v nemocnici kdz udajnou zacpu tak byla prave na vsech testech a mam uplne vse v poradku jako co se tyce ledvin jater a tak byla i na nekolik ultrazvuku prave
Ja proste verila ze je predni mliko a to je slaby a proto nenabrala jak mi sestra u dr tvrdila
Prisatim swm si jista protoze to fakt kolikrat ldyz sem chtela vyndat prso tak byla tak pricucla ze to neslo a koukala sem i na nekolik videi a ma to uplne stejne vubec nevim co se mohlo stat jen me napada ze proste vypila min a tak se to zaclo dot ale nejde mi do hlavy ze nic nepribrala to je jak kdxby nic nejedla

simca128
autor
15. únor 2022

@fyii ja vahu doma mam

simca128
autor
15. únor 2022

@eithelwing prabaluju kazdy dve hodku a nacurano ma vzdy

simca128
autor
15. únor 2022

@hanka158 hlavne prece nabirala v pohode takze s prisatim problem urcite neni kdz nabirala krasne do ted a pak se to seklo a prisata je furt stejne
Ted sem ji kojila a uplne sem slysela jak pije hlta

simca128
autor
15. únor 2022

@pexi jediny co mi bylo doporuceny at vysadim mlecne vyrobky ale to bylo spos kvuli prdum
Jinak stim prisatim jaem protoze do ted tak jedla a nabirala tak proc najednou by to neslo ted sem kojila a krasne papala ze sem slysela jak ji
Ale proste nechapu ze by najednou za tyden nenabrala
Ja si treba i rikam jak ma sestra u dr tu starou vahu zeleznou jak tam hybes tim zavazim ze treba neukazuje presne
Aoe to uz si muzu vsugerovavat a treba fakt mala zacla pit malo

simca128
autor
15. únor 2022

@pexi vlastne se zmenitlo to ze sem vzdy kojila cca po 18h a pak i po 19h vzdy po tom koupani a ted kolikrat kdz dostane po 18h uz po koupani mechce a ted taky kojila sem v 6h a je skoro 8 a taky nechce jindy by brala ze uz proste nechce tak casto

bousovka007
15. únor 2022

@simca128 víte, i sestra u doktora je jen člověk a může udělat chybu. Mně se například stalo, že se sekla při vážení při první prohlídce, kdy při pouštění z porodnice s váhou 3,6 najednou dítě vážilo 3,9 (o den později) a za týden 50 g zhublo. Nedovedete si představit to pozdvižení, když jsem řekla, že je to hloupost, že je to dítě v pohodě. Ono totiž nezhublo, ale přibralo za týden 250 g ale sestra omylem zapsala místo 6 číslo 9. Všichni jsme jen lidé.
Je ale zvláštní, že pediatr dítě nemeří, protože bez této informace se dá jen těžko posuzovat růstový graf a to jestli se na křivce poměru váhy k délce dítě drží percentilu a nebo se propadá. Jen váha je zkrátka nedostačující informace.
Ale opravdu si myslím, že to co potřebujete, je důvěra ve vás a vaše miminko, že to spolu zvládnete. Dopřejte si navzájem svoji blízkost, nechteji ho u sebe spát, pokud usne u kojení, mazlete se. Užívejte si to a pokuste se uvolnit.
Je miminko spíše spavé? Nebo spíše plačtivé? Nemělo potíže s dětskou žloutenkou?

simca128
autor
15. únor 2022

@bousovka007 detskou zloutenku resim do ted uz ale ma nizky hodnoty ale doktor ji vecne bere co tyden krev zrovna dneska du volat na vysledky
Neni spava ma svoje casy plactiva je ldz zlobi prdy nebo neusla ve svuj cas
Ted ale resim v sest mela prso a od pul osmy nechce prso ani um a uz nevim co stim je to uz tr hodly co jedla a sem stoho ve stresu kdz polozim ze dam prso rve kdz chci dat lahev zase rve
Ted je jeji cas spanku rak usina ale nejedla proste

bousovka007
15. únor 2022

@simca128 opravdu si myslím, ze všeho jak píšete a co popisujete, zkuste oslovit laktační poradkyni. Probrat s ní všechny věci, které řešíte. I tím, že se to budete pokoušet někomu v klidu vysvětlit, vám to pomůže. Zeptá se na všechny věci, které je potřeba zjistit a pomůže vám. V tomhle směru je podpora od lékařů zoufale nicotná. Vy potřebujete, aby to s vámi probral někdo v klidu, ve vašem prostředí. Poradkyně u vás stráví cca 2 hodiny a uvidí, jak se miminko chová a měla by vám poradit co potřebuje. My vám tady můžeme dát spoustu rad, sle nikdo nejsme u vás doma, nikdo neznáme vaše miminko. I kdyby to nemělo vyjít a musela jste dokrmovat, budete vědět, že jste udělala všechno co jste mohla.
Řešila jsem s prvním kousem v podstatě úplně to samé. Také velké problémy se žloutenkou a od 3 měsíců dítě neprospívalo. Neodstrikala jsem nikdy ani 10 ml. Byl to obrovský stres. Po měsíci zoufalé snahy a s pocitem naprostého selhání jsem začala přikrmovat UM stříkačkou přes prst po kojení. A víte co? Kojit jsem nepřestala. Dítko jsem na konec kojila do víc než 2 let, kdy si samo řeklo, že už nechce.

daasqua
15. únor 2022

Komentáře jsem jen prolétla, tak nevím zda se nebudu opakovat... Já měla podobný problém. Dceru jsem krmila jak divá a ona prostě nepřibírala. Krmila jsem ji tedy odstříkaným MM, takže jsem i přesně věděla, kolik za den vypije, a bylo to cca 120%-150% doporučovaného množství. A ona přibírala sotva na spodní hranici a nejspíš měla hlad. Kamarádky synové si dvakrát cucli a přibrali půl kila.
U syna jsem to měla podobné, ten byl tedy kojený přímo z prsu (šlo mu to lépe, dcera u toho usínala a nevypila nic, i když do ní bušily LP). Tak jsem usoudila, že i když se všude píše, že slabé MM neexistuje, tak očividně různé tučnosti MM nejspíš existují. Bylo by naopak nelogické, kdyby každé MM každé maminky mělo úplně stejné složení. Články se akorát chvástají tím, že MM má vždy úžasné super nejlepší složení pro dané miminko a že slabé MM neexistuje. Jo, MM je superpotravina, s tím souhlasím. Jen si myslím, že některé maminky mají vodovější mlíčko a jiné naopak smetanu.
Zkus jíst opravdu hooodně, a taky hodně tučného, třeba se ti strava odrazí v mléce (mně se trošičku u syna odrazila). Mně začala dcera velmi skokově přibírat, až když dostala příkrmy, předtím prostě hubeňour, taky se doktorům nelíbila. Ji jsem kojila do 16m, syna kojím stále (13m).
Hehe, teď jsem zvědavá, kolik tu bude komentářů, že slabé MM neexistuje 😀 To je zajímavé, že když se řene, že někdo má místo mléka smetanu, to existovat může, ale opak očividně ne, zajímavá logika 😀

gbp
15. únor 2022

@daasqua ja musim souhlasit s tim, ze kdyz sem si dala o vikendu vypecky a poradne zrala, tak nasledujici tyden to na vaze mimca videt bylo 🤣 ja sem vazila jen jednou tydne, protoze po kazdem kojeni mi to taky ukazovalo blbosti. mliko ma urcite ruzna slozeni a strava matky a taky to jaky ma "zaklad" se v mliku urcite odrazi. ikdyz se slozeni meni dle potreb miminka, kdyz neni z ceho vyrabet, tezko se to vezme ze vzduchu.

daasqua
15. únor 2022

@gbp Jo, já jsem hned po prvním porodu zhubla z dlouhodobě držené váhy 177/61 na 54 😀 Prostě mě to úplně vysálo, i když jsem jedla o dost víc než v těhotenství. Pak se to udrželo na 56, vysála mi dlouhodobý špíček pod pupkem, takže to bylo celkem dobrý 😀

gbp
15. únor 2022

@daasqua jo, me to taky prospelo 👍 jen se to pak nak zvrtlo, kdyz dcera kojeni ubirala a ja jedla porad stejne 🙈

darinka84
15. únor 2022

@simca128 myslím že už jsi dost zacyklená v hlídání váhy, času jídla vypitych mililitrech.. Chtělo by to klid.. Dítě je evidentně zdravé když píšeš kolik vyšetření podstoupilo.. Pozvala bych kvalitní LP. Nějak nechápu proč ne.. Takhle na dálku ti nikdo neporadí, můžeš si myslet že je vše v pořádku a ona odhalí že není.. Takhle jsou to z naší strany jen spekulace. A někdy uklidnění od laktační poradkyně umí zázraky

Strana
z3