Průhledné mateřské mléko, čím to je?
Maminky,chtěla bych radu,začala sem malou přikrmovat,protože málo přibírala na váze a ja ztrácela mléko.Každý den si odtříkávám a poslední dobou mám mléko spíš jak obarvenou vodu mlékem.Nevíte čím to je??Nebo je to normální?nevím jestli to malej vůbec dávat.Děkuji za rady
Zkus pohledat ve starších diskusích něco o odstříkávání a poradit se s těmi co mají přímou zkušenost. Třeba tady: https://www.modrykonik.cz/forum/laktacni-poradna/jak-dlouho-se-da-kojit-jen-s-odstrikanym-mlickem-2/
Diskusí na toto téma je tady víc, tak ti přeju abys našla odpověď. Mě jenom napadá jestli neostříkáváš jenom to přední vodové a k zadnímu se nedostaneš, ale jistá si nejsem. Jinak LP zkusit můžeš, snad narazíš na dobrou. Některé radí jenom kojit za každou cenu, neustále, ve dne v noci a takový nátlak může být i dost stresující. Ale měla jsem i dobrou s cennými radami co pomohly, a bez tlaku na kojení. Držím palce ať se vše vyřeší a vy si s malou plně užíváte bez starostí :o)
@molea ja take myslim, ze to bude predni mleko... jak je ditko stare? mozna je spatna technika kojeni, nevzdavala bych to, neostrikavala a kojila a kojila, neni nad to... urcite se sejdi s nejakou laktacni poradkyni, poradi a uklidni...
ja prvni dceru tri tydny nekojila, nebrala mi prs, tak jsem ta prsa zdimala a davala ji me mleko z lahve... silene, ani si uz nedovedu predstavit. po trech tydnech jsem ji ucila na prso a podarilo se. spatne jsem ji prikladala, byla jsem ve stresu, mozna mi vracela uplakane tehotenstvi...
drzim palecky 🙂
mala mi prso bere krasne ale kojim jen rano,pak se mi mliko pomalu dodelava a vecer nez jdu spat si odstrikam...Mala ma 3 a půl měsíce.už sem zkoušela moc veci na zvyseni mlkeka ale nic me nepomohlo...
jinak bdekuji za rady
podívej se na kojeni.net, tam je hodně rad. Jasně, že dávat. Mateřský mlíko je nejlepší pro děti. Škoda toho příkrmu, spíš to chtělo častěji přikládat. Na zvýšení laktace je nejlepší kojit hodně v noci, víc pít a hlavně si věřit a nenechat se vycukat, jako že je slabé mléko, dítě má hlad apod. Navíc kojení je o poptávce a nabídce. Pokud začneš přikrmovat, začne s mléka dělat míň. Začni přikládat častěji a snad se ještě kojení chytne, malá je ještě malá...
@molea evulina ma pravdu. zkus to nevzdat. hlavne si verit a ODPOCIVAT. ja vcera byla odpoledne unavena jak hrom, navic tri skolaci, treti (syn pritele v nasi peci) devata trida, tak uz te fyzice, matice nerozumis a pred par dny si zlomil klicni kost, do toho moje starsi nebyla vecer k utiseni, ze ji boli hlava, pak rvala mala, jako by mela hlad, pritom u prsu byla, do toho chystat veceri (je nas doma sedm, my dva s pritem a pet deti, dve me, dve jeho, jedno nase spolecne), holky hraji na nastroje... vecer jsem zalehla brzy a byla jsem VYZDIMANA, vcetne tech prsou. chce to spanek, spanek a pit... pres noc jsem se jakztakz dala do kupy, ale dnes to nesmim tak zrat...
tak klid. a vecer bych neodstrikavala, ale kojila 🙂 malicka Ti pres bradavku dava signaly 🙂
já už zkusila vsechno nez sem zacala prikrmovat mala jedla kazdou hodinu...a me se to mleko nestihala tvorit.vecer kojim kdyz se mala zbudi a odpocata su furt,nic nedelam skoro🙂 no to je jedno,protste to co odstrikavam dam malej pak vypit.

https://www.modrykonik.cz/materske-mleko ... pokud neprobíhá chem. komunikace mezi pusinkou miminka a prsem, nejsou patričně stimulovány dvorce, tak se mlíčko netvoří složením idéalně podle potřeb miminka a obvykle laktace postupně klesá. Každopádně i takové MM není nic špatného a miminku jen prospěje v co nejvyšším množství, rozhodně lepší jak UM.
Nejlepší by bylo domluvit si schůzku s laktační poradkyní, mlíčko se neztrácí samo od sebe (má to své příčiny a většinu jich jde odstranit), kontakty na dobré LP najdeš na www.kojim.cz 🙂