Rozhodnutí nekojit, jaký bude mít vliv na prsa?
Zdravím dámy, prosím nesuďte mě, ale z osobních důvodů jsem se rozhodla nekojit. S doktorem jsem situaci probrala a můj názor akceptuje a v podstatě se ani nedivil, žen, které nechtějí kojit je čím dál tím více. Nyní ale přemýšlím, jak to bude před porodem, po porodu,... je tu nějaké maminka, která se také rozhodla, že nebude kojit? Musí se brát nějaké léky na zastavení vzniku mateřského mléka.. ?
Děkuji za rady.
@kackakastanka dekuji za prednasku, sve deti jsem mi mochodem kojila, ac v nekterych fazich docela nerada, jen mi jde o ten respekt, ze kdyz se nekdo pro neco rozhodne a pta se na radu, jak to provect a na co se ma pripravit, tak diskuse vubec neni k veci. Radeji tedy vytahnete prednasku ohledne zastaveni kojeni, protoze na toto tema byla diskuse zalozena. Jinak deti nejsou stredobod sveta, uci se hlavne od nas a od toho jak zijeme, takze si myslim, ze spis nez kojeni, ktere samozrejme je dulezite, i kdyz do teto diskuse nepatri, by se mel propagovat zdravy zivotni styl a zdravy rozum matkam, zvlaste tem, ktere cely den litaj kolem deti jak prdle, casto si ani neudelaj cas na jidlo pro sebe a vubec si neuvedomuji, ze jejich deti od nich tyto spatne navyky odkoukavaj a pak si je nesou cely zivot. Aneb deti si zapisou, ze asi neni normalni mit se rad a starat se o sebe, mit zakladni navyky, mit svuj zivot, svuj zivotni cil a zatim si jit atd . Dneska je to samy moderni trend ale polovina zen vubec nezije svuj zivot, jsou jen pohlcene materstvim, ktere je samozrejme tim nejdulezitejsim v zivote zeny, ale ne tim jedinym, jako by ony prestaly existovat a to predavaji svym detem....
@bamishop uf ted jsem se az lekla, co jsem ti provedla, ze jdes na me s kanonem, ucastnim se diskuse a reagovala jsem na tvoji vetu o tom, ze kojeni je jen pidi usek zivota ditete...zadnou prednasku ti nedavam, jen jsem naznacila, ze prave prvni roky zivota ditete a vyziva v teto dobe je pro dite zasadnejsi, nez si mozna myslis...
@kackakastanka ano, reagovala si na moji vetu vytrzenou z kontextu. Nerikam, ze kojeni neni dulezite, rikam pouze, ze to neni stredobod sveta a ze kdyz se nekdo rozhodne nekojit, tak by nebylo od veci to respektovat ostatne k vychove zdraveho sebevedomeho c loveka je potreba sakra mnohem vic nez kojit a pokud nevyrusta ve vyvazenem prostredi a nema rozumnou vychovu, tak muze mit podstatne vic v nepohode psychiku a tudiz imunitu nez deti na umelem mleku. Casto jsou na tom ostatne kojene deti hur nez deti co byly krmene UM, ale mely pohodovou mamu, co vsechno tak neproziva... Staci se rozhlidnout ve skolce, mozna je to maly vzorek deti, ale s nemocnosti jsou na tom nastejne kojene a nekojene deti, alespon v te nasi.
Teda tahle diskuze mě opravdu baví. Jestli něco vážně nemusím tak fanatické matky. A propo, já kojena nebyla a byla jsem celé dětství méně nemocná než můj bratr který byl kojen do 15 měsíců ;) rozhodně bych zakladatelce nic nevnucovala a nedělala z ní nejhorší matku na světě :P
@bamishop veta nebyla vytrzena k kontextu...
zeny a neni to jedno? kojeni je jiste dulezita vec, ale jaka cast je to ze zivota ? Driv se kojeni znesvecovalo, dnes se jeho vyznam zase prehani.
...proste jsem dodala, co si o dulezitosti spravne a co nejlepsi vyzivy v prvnich letech zivota myslim ja..., kdyz ty jsi psala, ze je to jedno... nic vic, nic min...
a jinak uprimne, opravdu je mi jedno, zda nekdo koji, ci nekoji, ci zda se nekdo rozhodne nekojit, jeste drive nez dite porodi...
@kackakastanka promiň, ale nevypadá to že by ti to bylo jedno, to by jsi totiž nereagovala tolika příspěvky za ligu kojení a naprosto neodbocovala od původního dotazu, protože na to co jsi zde přednesla se vůbec autor diskuze neptal. Pokud skutečně nejsi fanatik do kojení nemusíš to všem vnucovat s tolika pozitivními argumenty nejsme v pravěku ani negramotni a umíme si snad samostatně vyhledat a rozhodnout se o tom, jak budeme přistupovat k mateřství, kojení, výživě a stylu výchovy svých dětí. Měj krásný zbytek dne 🙂
@tery_s precti si moje prispevky od zacatku diskuse, opravdu tady primarne nehajim kojeni, ci nehanim nekojeni, jen jsem vyjadrila nazor, proc je kojeni podle me dulezite a proc nechapu zenu, ktera se rozhodne bez duvodu nekojit jeste pred porodem... a vsechny moje dalsi prispevky, uz byly jen reakce na ruzne komentare ruznych divek a zen, o tom, ze je to preci kazdeho vec a at nerikam, co si o zenach viz vyse myslim, protoze to neni hezke, a dale na dalsi podnety, ktere tu zaznely a o tom preci diskuse je, nekdo neco napise, druhy reaguje, proto tu mam vice prispevku...a tez tu zazniva at toleruji jiny nazor...a ano, ja ho toleruji, jen bych byla opravdu stastna, pokud by druha strana tolerovala i nazor opacny, nez ma ona... aniz by mela potrebu opakovane omilat tema dokolecka a porad se chtit dohadovat o nesmrtelnnosti chrousta, at si fakt kazdy dela co chce a ten, kdo chce o vyzive deti od porodu diskutovat bez utoku, at o ni diskutuje 😉
@tery_s Prece diskuze se nejak rozviji, sem tam se nekam stoci, to je prece normalni. Nejde snad spis o to, ze s uzivatelkou @kackakastanka nesouhlasis? Myslim, ze se diskuze odklonila kvuli tomu, ze tu padlo, ze je jedno, kdo jak krmi, protoze UM je mozna lepsi nez MM, popr. ze je to uplne jedno, protoze pak ho bude matka cpat nezdravym jidlem... Proto se tu objevily prispevky, ktere dokazuji, ze to tak uplne jedno neni a ze UM urcite NENI svym slozenim lepsi nez MM.

@kassandra1 ne to neboj, jsem docela obycejna mama, ale cekala jsem na deti dlouho, tak mozna o to vice chci pro ne to nejlepsi, a hodne se zajimam prave o stravu a zivotni styl