icon

S každou další menstruací přicházím o část mléka

hrosatko87
5. říj 2015

Jsem zde jediná, které po šestinedělí dorazila menstruace a s každou další přišla o část mléka? Již mám třetí za sebou a skončili jsme na nutrilonu, pač v prsou už není ani kapka :(

luciamala1979
5. říj 2015

ahoj, nevzdávaj to. Mala som to u oboch detí, M som dostala hneď po 6 týždňoch po porode. Chaosila som, odsávala a nula,pár kvapiek.. prešlo 5 dní, odsávala som / teda skúšala vkuse a nič. No a po 5 dnoch po M sa to znova rozbehlo. Mimi sa sice naučilo na flašku ale takto som ho kojila / odsávala a krmila MM ku 1 roku, u oboch detí. To s tým mliekom sa mi opakovalo každý mesiac, kažkú M. Buď trpezlivá. Veľa pi, no a skúšaj, vydrž.. spustí sa to. Sú to len hormony v rámci cyklu.

hrosatko87
autor
6. říj 2015

@luciamala1979 Patriček už taky bohužel prso do pusinky nevezme a je na flašce :( Snažím se odsávat pravidelně co tři hodiny, ale nic. Před pár dny jsem odsála aspoň dvacítku při každém odstříkání, teď již nic. Byla bych ráda, kdyby třeba jen kapku denně dostal MM. Hned bych měla lepší pocit. Určitě budu ještě pár dní zkoušet odsávat dál, než to úplně zabalím. Děkuji 🙂

luciamala1979
6. říj 2015

Fajt som nic neodsala, prvy den M par ml, potom nic.. Po 5 dnoch zase normal. Stalo sa mi to u oboch deti, obe dom 'ododsavala' 🙂 zhruba do roka, nikdy dom nemala mlieka prebytok ale takto sme to dobojovali. Pi, ak veris homeop.skus a uvidis nevzdala by som to este ;)

hrosatko87
autor
6. říj 2015

@luciamala1979 Budu bojovat. Nejsem ten typ, co to rychle vzda...navic jsem dosti trpělivá 🙂 Jen už mám za sebou krmení pomocí cévky ( cévka + prso )...nepomohlo, pravidelné odstříkávání...nepomohlo. Navíc když si představím, že mě tohle bude čekat každy měsíc, tak mi moc do smíchu není. Ale co bych pro svého drobečka neudělala 🙂

luciamala1979
6. říj 2015

no je to fakt záhul, proste dokola sterilizujes flasky, dudle a odsávačku a skladujes, ohrievas. ALe da sa to jako tak, kym mas jedno resp. kym Ti to mimi lezi, jako sa zacne hýbat, tak s odsávačkou behas a jednou rukou odsavas, druhou krmis, ukazujes, věnuješ sa. Vtedy by to malo byt uz v pohode, pokial mas dost mlieka, odsajes rano vecer, tj kopirujes kojenie. ALe u mna to neplatilo, musela som bojovat ku koncu o každý ml, tj za cely den som odsala na x-krat davku na rano a vecer :/ ale dobojovala som. Ak sa Ti to podari rozbehnut, odporucam zainvestovat do kvalitnej rychlej odsávačky, sterilizatora, kopy flasiek do zasoby, ohrievaca mlieka rychlejsieho, proste to ulahci cely priebeh..
Inak k tomu dokrmovaniu / prisavaniu. Mohla som skusat co som chcela od medely flasiek az po iny vymysel, proste sa neprisavali a odmietali, trhali bradavku vrestali, vsetko okrem pitia proste, tak sme nakoniec skoncili na flaskach avent, klasika skombinujes neskor s pitkom. A som to neriesila, mala som co dost riesit s odsavanim. Možno som mnou niekto nebude teraz suhlasit, prolaktacne poradkyne a pod., ale proste toto bola moja cesta, viac som nedokazala dat, som rada, ze sme "odkojili" takto. Proste sa mi deti po skuseni flasky uz neprisali, tecie to z nich lahsie, ani po medele, alebo nie som kojacia maminka, neslo to 😉 netrap-te sa, skus-te to rozbehnut a potom sa uvidi jako prsnik, MM je proste nenahraditelne. Drzim palce a daj-te vediet, jako to dopadlo! 😉

luciamala1979
6. říj 2015

este sa opytam - kolko vypijes tekutin denne? vela vela teraz pi..
a cim odsavas? Elektricku od medely napr. swing proste prisajes k prsu das na nizsiu intenzitu a ono saje miesto mimi a stimuluje, manualnou toho moc nenastimulujes, ak sa maly neprisaje.. na rozbeh jako som to zazila poprvykrat so synom som si pozicala z centra dvojiciek taku na dve prsia, za par stoviek vypozicne.. potom som si kupila vlastnu medela swing a ta mi vydrzala na dve deti.

hrosatko87
autor
6. říj 2015

@luciamala1979 Tekutin mam dostatek. Denně litřik kojícího čaje, 1.5 l minerálky a do toho ovocny čajík v průběhu dne. Tam problém nebude. Odsávačku jsem si koupila dvoufázovou elektronickou od lovi. Jsem s ní spokojená. Měla jsem půjčenou předtím od medely, ale nebyla tak výkonná jako tato.

luciamala1979
6. říj 2015

@hrosatko87 tak to znie fajn, vsetko tak jako ma byt, preco by sa to nemalo rozbehnut 😉 vydrzat!