Stolice tužší konzistence. Co s tím?

kackaj
3. led 2010

Ahoj, prosím, nemůžete mi některá poradit? Malý má 4měsíce, je čistě jen kojený a asi už dva týdny mu každý den musím pomáhat trubičkou se vykakat, jinak se nevykaká a hlavně neusne. Jinak teda nepozoruju, že by ho bolelo bříško, nebo že by si nějak naříkal, ale prostě bez toho neusne. Jeho stolička je teď taková hustější, táhlá, nevím jak popsat tu konzistenci, ale každopádně to není řídká srajda, co je u kojenců normální. Zkoušela jsem mu dávat čajík, nechce ani po lžičkách, ani z flašky, tak aspoň já piju "spokojené bříško", ale já z toho mám křeče a jemu to nepomáhá. Možná teda musím ještě vytrvat, ale já čekám zvrat každý den a zatím nic, pořád na stejným. Doktor mi jen řekl, že mám jíst víc probiotik (activia apod.), popř. zkusit ten čaj. Nevíte některá, co by mohlo být příčinou nebo nemáte podobnou zkušenost? Díky, budu ráda za každou radu.

micha3
3. led 2010

Ahoj, my jsme tedy byli na UM, ale na malého zabíral fenyklový čaj.

kutcher
3. led 2010

Tak dej prckoj biopron, muze to uz od 1. mesice

kackaj
autor
3. led 2010

Kutcher, ale jakým stylem to do něj dostat? Možná rozpustit a po lžičkách, že? No, uvidíme, zkusím. Díky moc🙂

kutcher
4. led 2010

Jo jo, odstikej mliko a udele z toho kasicku, ty dve tri lzicky do nej dostanes ne, a nebo prob. kapky ty sme meli taky, ale to uz je slusna cenova paka a nelze to skladovat, musej byt furt v chladu, to se mi nevyplatilo, ten biopron vydrzi dyl a pomuze na zacpu, prujem, i kyselou stolici, kdyz se treba oprudi po jogurtu.

kutcher
4. led 2010

Ale ten fenyklak taky moc dobrej, vzdycky jsem ho pila a sem tam malymu lupla lzicku do pusinky, ale moc mu nejel... hele a kdyz mas krece, nemas alergii treba na ten fenykl? sestrenka furt mela krece, nekdy ji bylo nj zvraceni a pak zjistili alergii tal tyhle caje pak uz teda nemohla no.

micha3
4. led 2010

Mě malý už ten fenykl ve 4 měsících pil, ale chtěl jen ten granulovanej. Jo, a taky převařit vodu s trochou kmínu, to je starý recept, opravdu zabírá

kutcher
4. led 2010

Hmm to jo ten kmin a fenykl jsou prece jen ze stejny celedi, tak treba i to zabere!

kackaj
autor
4. led 2010

Jo, tak jsem ještě zapomněla napsat, že bereme probio kapky (ze slovenska za polovic🙂) a kakanička je furt stejná a s těma fenykláčama a ostatníma kmínovýma a anýzovýma čajama to máme tak, že jsem to pila asi v jeho prvním měsíci a právě že jsme z toho křečovali oba dva, tak tam možná bude ta alergie, ale každopádně už to s tím raději nechci moc hrotit, ať ještě neublížím. Teď teda piju opatrně (jen jednou denně) ten granulovaný "spokojené bříško" taky obsahuje tyhle všechny druhy a teda křeče ani moc ne, ale zlepšení taky ne. Zkusím asi ten probion, ale odstříkávání mlíka bude teda premiéra🙂 No, možná to zkusím rozpustit jen ve vodě, je pravda, že pár žliček určitě malej zblajzne🙂 Tak díky moc, zkusíme a uvidíme, jinak teda nevím, čím to může být, jím pořád stejně a piju taky asi stejně, tak v čem udělali soudruzi s ndr chybu nechápu 😀

kutcher
4. led 2010

Biopron 🙂

kutcher
4. led 2010

Jo a granulovany caj vyluh ze smesi je velky rozid, granulat je vice naredeny, neco jako homeopatika, tak mozna proto jsou ty reakce mirnejsi nebo zadne.

kackaj
autor
4. led 2010

biopron jasně 🙂 No tak zkusím, díky 🙂

micha3
4. led 2010

taky jsme měli probio-kapky ,
na prdíky nám večer pomáhal koupací kyblík. To je super věc, na noc se vyprdí a celičkou noc nám spal.