icon

Trápím se, uvažuji o ukončení kojení

xxveronika
10. čer 2017

Dobrý den, mám tříměsíční miminko a náhle jsem ohluchla na jedno ucho a beru velké dávky kortikoidů. Pediatr mi řekl, že jakmile snížím dávky, mohu kojit, ale já se tak vnitřně rozhodla, že ji kojit nebudu, nechci ji skrz mě dodávat nějaké jedy, které nepotřebuje. Asi to byl pro Stelinku šok, začal jsem dávat UM lahvičkou, protože přes prst prostě nechtěla. No zatím to nějak jde, ale zjistila jsem, že po umělém mléce je daleko více spokojená, vydrží mnohem déle, je usmátá a hlavně ji nebolí bříško. Do teďka jsme jen bojovali s bříškem, já už nevěděla co sníst, abych ji neublížila, špatně spala, pořád plakala. Mléka mám až moc a to je možná i problém, proč jsem z kojení tak nešťastná. Před každým kojením musím odstříkávat, protože mléka mám moc a malinká se potom topí a bolí jí bříško. Opravdu nemůžu velice nikam jít, jedině s odsavačkou. Pak jsem ze všeho nervozní, prsa se mi strašně nalívají a jsou bolavá. Takže hodně uvažuji o ukončení kojení a nevím jak na to, prsa mám fakt obrovské a plné mléka. Bojím se, abych nedostala zánět, který už jsem jednou prodělala. Je to pro mě psychicky náročené, pořád se to ve mně mele, jestli pokračovat nebo ukončit.
Moc děkuji za Vaše názory a rady. Verča

Strana
z3
normalnimatka
16. čer 2017

@xxveronika to mě mrzí.... a tak ti ty tablety dali? kašli na ně a nic si z toho nedělej. ani jakožto velkej fanda kojení tuhle šikanu moc nechápu...
tak snad pro dcerku najdete vhodný mlíko a vůbec...bude fajn🙂

naste
17. čer 2017

@xxveronika Přece je každého věc, jestli chce kojit a jak dlouho. U nás s tím tedy problémy nedělají . Hlavně ať jste obě zdravé a na blbé řeči se vykašlete.

lenysek1988
17. čer 2017

Kdybych byla na tvém místě, tak končím s kojením. Já jsem byla taky na kortikoidech a ten hnus bych malé přes mlíko nedala ani za milion. Když ti u toho ještě nevydrží v klidu... Já kojila dlouho a pak už jen v noci... UM nechtěla a od té doby co nekojím v noci spí líp. Pokud je spokojená s UM než s MM,tak neváhej. Sice to stojí peníze,ale spokojené mimi je důležitější. S mlíkem patříš ke šťastlivcům,ale asi není tak syté jak UM. A spokojená maminka je taky důležité 😉

xxveronika
autor
26. čer 2017

Ahoj holky, tak jsem nakonec chodila 8 dní na kapačky a bohužel bez efektu. Teď budu brát 3 týdny tabletky a pak na kontrolu. Prsa mi splaskla až po těch kapačkách a musím Vám říct, že se mi psychicky hoodně ulevilo. Malinká je moc spokojená a já taky, teda až na to ucho. Paní dr co mě propouštěla z nemocnice mi řekla, že to mám pravděpodobně z toho kojení. Jak jsem toho mléka měla moc, tak mě to natolik vyčerpalo, že se mi to podepsalo na uchu. Pokud budu mít někdy druhé dítě, jsem rozhodnutá od začátku nekojit. Připojuji fotečku naší Stelinky 🙂

naste
27. čer 2017

@xxveronika Moc hezká a vypadá, že i naprosto spokojená holčička. Po tom, co jste s kojením a následně zástavou laktace zažila, se vůbec nedivím, že příště kojit nechcete.

denisa060491
27. čer 2017

@xxveronika Krasna holcicka 🙂

Strana
z3