Ublinkávání i přes nosík. Dělá to vaše miminko?

kopcik
2. zář 2008

ahoj holky. chtěla jsem se zeptat, jestli vám to také dělá některé z vašich miminek. můj maličký má 7 týdnů a někdy se stane, že když si ublinkne (moc po jídle neblinká), tak mu to nekdy vyjde ven i nosíkem. je z toho celý vyklepaný, protože dostane šok, že se nemůže nadechnout a já se hrozím toho, že se mi udusí. vždycky zrudne, vykulí očička... no je to hrozný pohled. a někdy si tak třeba ublinkne i hoďku - dvě po jídle. a to mu dávám i nutrilon proti ublinkávání. díky

chico
2. zář 2008

To stím radši zajdi k doktorovi, málá mi to taky dělala a to jsem jí dávala Sunar. Přešla jsem na Nutrlilon a v pohodě. Radši se fakt zaptej.

kopcik
autor
2. zář 2008

no má doktorka mi v ničím moc neporadí... 😠 jen se bojím toho, že mu to může nějak ublížit - kromě toho, že se mi zadusí - že třeba mu to může poškodit mozeček nebo něco... stává se to přecejen asi tak co druhý den a když nemůže dýchat... ☹

kacka.va
2. zář 2008

my taky blinkáme nosem. jediné, co na to může doktorka dát je recept na nějaké "zahušťovadlo". Já už jsem malou 2x musela obrátit vzhůru nohama, když nemohla popadnout kvůli tomu dech. Takže jsem jí pořád musela kontrolovat a bylo to docela nepříjemný.

kopcik
autor
2. zář 2008

kacka.va: no doufám, že k tomu u nás nedojde. asi bych toho nebyla schopna. ☹ no ja se ani nejdu sprchovat pokud někdo nepohlídá malého, kdyby náhodou blinkal. ve sprše bych ho neslyšela... docela to komplikuje život...

kacka.va
2. zář 2008

kopcik: to bohužel znám, taky jsem měla malou neustále pod dohledem, takže jsem se někdy za celý den ani pořádně nenajedla. v noci jsem jí ani nedávala do postýlky, spala se mnou v posteli, abych jí stihla zvednout hlavu, když blinkala. přestalo nám to cca po 2,5 měsících.
Neboj, že bys nezvládla mimčo otočit, to je pak tak nějak automatické, když vidíš, že se nemůže nadechnout.

motylek
2. zář 2008

Kopcik, zvedni malé postýlku, aby byla trochu z kopce. My máme rošt podloženej kazetama do kazetáku. Ukládej jí po jídle na bok, nečím ji zapři, aby nepřepadla, pak jí z pusinky poteče bokem a nezakucká se. Náš malej taky blinkal i nosem, blinká dost i teď, ale je to o hodně lepší a nosem už mu to nešlo hodně dlouho. Ty malý mimča ten nosánek a pusinku mají kousek o sebe, tak jim to vystříkne všema dírkama 😀 . Neboj, jak poroste, tak to vymizí.

kopcik
autor
2. zář 2008

no když si malý moc neodříhne, tak ho taky do postýlky nedávám. spí s náma v posteli. a když už je v té postýlce, tak ho dám jen na bok, jak psala motylek. no malý moc blinkací není, ale když blinkne, tak všemi otvory... 😢 ale jsem klidnější, když vím, že to zase tak nenormální není.

motylek
2. zář 2008

Nic nenormálního to opravdu není a hlavně to přestane. Máte teprve 6 týdnů a to mi to malej ještě 100% dělal, protože si pamatuju, že jsem se na to ptala dokyny na prohlídce a právě mi vysvětlovala, že to mají v té pusince hrozně malinký, no ale moc mi to nepomohlo, když jsem viděla jak to z něj tryská. Vždycky v noci po jídle jsem ani nemohla usnout, při každým zvuku jsem lezla z postele jestli náhodou neblinká a teď lehne a spí a neublinkne si vůbec. Nevstávám k němu ani jednou.

mobina
2. zář 2008

Kopcik podle toho, co popisuješ se asi jedná o jícnový reflux. Trpí tím hodně miminek. A doktoři to moc neřeší, pokud ti přibírá na váze, tak nezbývá nic jiného než to přetrpět. Takže jak už tu někdo psal, zvednout postýlku, dítě krmit tak, aby mělo hlavu výš než nohy, opatrně s ním manipulovat, pokusit se moc nezvedat nožičky ani při přebalování a zkusit podávat NUTRITON na zahuštění mlíčka v břiše. Ondra byl to samé. Ublinkával, házel šavličky klidně i pár minut před dalším jídlem. Pak se to trochu uklidnilo, ale bohužel rapidně zhoršilo ve 4. měsíci, kdy se začal přetáčet. Pravidelně ráno a večer podávám Nutriton a musím to zaťukat, je to lepší. Ale jak den, den a půl vynechám, tak je to zase horší. Zlepšení prý přijde s příkrmama a potom až začne sedět.

kacka.va
3. zář 2008

mobi: já se na to doktorky ptala a to že blinká nosem prý automaticky neznamená reflux.
jinak my přebalovali v tomhle období raději vždycky před jídlem, jinak by bylo zle 😉

daluri
3. zář 2008

Holky, mi malá měla jakoby rýmu a ikdyž jsem nic nemohla vysát a furt v ní chrčelo,ptala jsem se dr a ta říkala, že to není klasická rýma, ale že při kojení (asi i při pití z flašky), že ty malá mimi to mlíko vdechnou- že se to upraví, že to ještě nemají vyvinuté - a pak jsem to četla i v časopise Maminka, že tak během měsíce se to upraví.

Takže, že ublinkává nosíkem je asi normální a fakt se to upraví, nám dr říkala, ať podložíme postýlku, aby byla nakloněná. Jenže malá s námi asi od 23 hodin spí v manž.posteli a tu bychom asi sotva naklonili 😀