Zelená novorozenecká stolice, máte zkušenost?

z_u_z_a_n_a_1988
23. únor 2016

Ahoj maminky,
mate prosim nektera zkusenost se zelenou stolici u novorozence? Pred tydnem se nam narodila holcicka,,asi posledni dva dny ma takovou zelenou stolici. Myslite, ze to musi byt znamka toho, ze nepribirsa nebo to muze znamenat i neco jineho?,Dekuju!!

promar
23. únor 2016

Zelena se říká, ze je hladová, ale není to úplně přesné. Taky jsem něco podobného řešila několikrát. Ale většinou to bylo tím, ze malý pil z obou prsou a tak vypil jen tzv. přední mléko, ve kterém je víc cukru a proto ta zelena stolička. Vim, ze asi měsíc a pul jsem kojila vždy jen z jednoho prsa, aby se mimi dostalo k zadnímu tucnejsimu mléku. Kojila jsem často, po dvou hodinách i častěji. Pak už mel větší sílu i hlad a potřeboval obě prsa a vše bylo v pořádku. Zelenou stoličku mel taky jednou po očkování, ale to u vas zatím nehrozí. Tak držím palce, at se to zlepší. Určitě kdyby se to nelepsilo, tak bych se poradila s doktorem.

z_u_z_a_n_a_1988
autor
24. únor 2016

@promar dekuju moc za odpoved! Dnes jsme byli s prckem u detske doktorky a ta rikala, ze je mala vporadku a vykyvy se stolici taky nejsou nic neobvykleho. Pry se ji sice rika hladova, ale melo by se to srovnat, tak jsem se trochu uklidnila..

mogwaika
24. únor 2016

@z_u_z_a_n_a_1988 ahoj, malá jí měla až do sedmi měsíců, prospívala dobře, tak to dětská neřešila 🙂

z_u_z_a_n_a_1988
autor
25. únor 2016

@mogwaika no me to prave vydesilo, protoze zatim nepribirame, ale i to je pry zpocatku normalni..🙂 dekuju za zkusenost! 🙂