3měsíční mimi dává nožky lehce do boku

lepsa
10. čer 2017

Dcerka dává nožky lehce do pravého boku (i hlavičku má raději na pravou stranu). DR nám dala papír na rehabku, ale nic mi k tomu neřekla. Nemáte někdo zkušenost? Jestli se to třeba samo nesrovná, nerada bych dceru zbytečně stresovala a na Vojtovku teď posílají i děti, u kterých to není potřeba. Nemá problém s tím, mít je i rovně, ale jak sebou mele, tak je tam dává. Poslední dva dny bych řekla, že je tak dává méně.

kristynatita
10. čer 2017

predilekce pracdepodobne... ci slabe brisko-jedna polovina tela.... vice rekne fyzio. kazdopadne vojtovka vas nemine :(

lepsa
autor
10. čer 2017

@kristynatita ach jo :( jenže to dělá až poslední tak 3 týdny, předtím to nedělala.

modrakarkulka
10. čer 2017

@lepsa Vojtovka má mezi maminkami hroznou pověst, ale ve skutečnosti je to naprosto zázračná metoda. Já jsem si ji pro syna kvůli predilekci skoro vyžádala, dětské doktorce se to nezdálo tak hrozné. Ale přestože cvičíme teprve tři týdny, vidím u syna velké pokroky. Cvičení třikrát denně vůbec není nijak omezující, navíc to trvá tak minutku dvě. Když začnete cvičit rychle, určitě se to brzy upraví. Syn si na cvičení během pár dnů zvyknul tak, že během něj vůbec nebrečí, naipak se na mě směje. Fakt se toho neboj, já jsem se na tu rehabilitaci vyloženě těšila, že mu pomůžu. Jak budeš naladěná ty, stejně to vezme i miminko 🙂

lepsa
autor
10. čer 2017

@modrakarkulka já vím, že to není nic extra hrozného ta Vojtovka, ale myslím si, že tam posílají i děti, u kterých to není vůbec potřeba. Nevím, jak u nás. DR mi nic neřekla, ani si toho vlastně nevšimla. Ona to totiž dělá hlavně v pohybu, když se mele. Spinká s nožkama na žabku a když je v klidu, tak je má rovně. I hlavičku normálně otáčí na obě strany, ale na spaní má raději pravou stranu, ale třeba teď spí a hlavu má rovně. Koníčky pase krásně a hlavu otáčí na obě strany.

kajalka
10. čer 2017

@lepsa Tak si najdi dobrého rhb lékaře, který neposílá na vojtovku všechny z důvodu prevence. Udělá testy a zhodnotí, zda je to třeba nebo ne.

lepsa
autor
10. čer 2017

@kajalka zkusim pohledat. Ta ke kttere mame jit,tak nevim. Nenasla jsem o ninkoc informaci. Jen par hodnoceni

gnozka
10. čer 2017

Mala se taky stacela do strany . Cvičila jsem s ni vojtu . Ano byl to "vopruz " ale dneska jsem za to fakt rada ! Mala se krasne srovnala a dneska v 19 mes je úžasné pohybové zdatna oproti kamaradcinymu synovi u ktereho se na to kamarádka vyprdla :( chlapeček je starsi nez mije dcera a je to opravdu videt jak je pozadu :( a věřte ze fyzio neposle na vojtu kdyz uvidí ze to neni treba . Alspon to je ma zkušenost .

lepsa
autor
10. čer 2017

@gnozka a jak dlouho jsi cvicila?

gnozka
10. čer 2017

Cvičili jsme od 2 mes do 10ti . V podstate do te doby dokud nezačala lézt po 4 . Ale je to hodne individuální ! Ze zacatku jsem si taky nebyla jista . Rikala jsem si ze rehabka přehání a pod . Tak jsem sla na konzultaci jinam a tam mi strasne hodna oani rehabka potvrdila ze cvicit mame . Ze brisko ma mala hodne slabé a prave jednu stranu ma slabší . Tak jsem to vzala jako fakt a jsem dneska opravdu rada . Mala ovládá obe strany krasne . Leze po žebříku 🙂 po vse prolezeckach a krasne umi zapojit vsechny svaly 🙂 nebojte se toho . Uvidíte . Treba Vam řeknou ze na cviceni to neni . Ale určite tam jdete