4,5měsíční dcera ve spánku otáčí hlavu jen doprava

espada
6. srp 2014

Ahoj, prosím o radu. Moje dcera spí pouze na zádech a má vždycky otočenou hlavičku doprava. Trápí mě to, protože ji má úplně zploštělou. Ve spánku jí hlavičku vždycky otočím, ale za chvíli ji otočí zpět. A v noci to neohlídám. Máte někdo zkušenost, tipy, jak ji donutit spávat i vlevo. Nějak třeba podložit? Děkuji

paracka
6. srp 2014

@espada ahoj, nas maly spaval s hlavickou na leve strane. Cvicili sme vojtovku, mel predilekci na levou. Doporucuje se napr otacet postylku resp. mimco v ni i na druhou stranu a hlavicku polohovat nebo cele mimco na danou stranu. U nas to nakonec dopadlo tak ze spaval i s hlavickou na zadech takze nosil kranialni remodelacni ortezku.

frantiska85
6. srp 2014

Polož vedle hlavy kilo mouky. Hlavně to obal látkovou plínou, pytlíky občas prasknou 🙂

espada
autor
6. srp 2014

@paracka Ona je celkově vycentrovaná, takže v tom problém není. Jen spí s hlavou otočenou. Na boku spát nebude. Zkusím otočit postýlku.

espada
autor
6. srp 2014

@frantiska85 Jako na tu pravou? Zkoušela jsem něco podobného, ale ona se kousek posune a kašle na to.

frantiska85
6. srp 2014

@espada Mouku na tu stranu kam hlavu dává, aby ji tam dávat nemohla.

lenicka07
6. srp 2014

@espada a co třeba polohovací válečky, vyhledej na googlu pod tímto názvem. Osobní zkušenost nemám, ale mohlo by to pomoci. Nebo mě napadají polohovací polštářky s kuličkami (přesný název nevím), používají se na polohování i dospělých, pěkně drží na místě, mimčo by je neodsunulo a ty bys ho napolohovala jak potřebuješ. Ono takhle staré mimčo už si dost poradí se vším, jen aby našlo polohu jakou potřebuje, je to potřeba hlídat už úplně na začátku, jak dává hlavičku, protože jak jí má pak slehlou, tak jí automaticky dává na tu stranu.

lenicka07
6. srp 2014

@espada ty polohovací polštářky jsem našla např. na ergon.cz, tak něco takového, je tam i typ pro větší děti.

espada
autor
7. srp 2014

@lenicka07 Děkuji, už na to koukám.