Co si myslíte o překračování doporučeného denního dávkování UM?

sell1
29. led 2018

Ahoj všem, mám doma 7tydenni mimiminko a před par dny začal vždy po mlicku na chvilku plakat (je na UM). Považovala jsem to za hlad a nakonec mi syn vždy po uložení usnul.
Teď place po jídle i dvě hodiny, na chvilku usne a znovu place. Zpočátku jsem považovala pláč za bolavé bříško nebo zácpu, ale tím to nakonec není a prdi cely den krasne sám.
Kdyz mu dam prst do pusinky, tak se ho snaží sat, na chvilku se uklidní a poté začne zase plakat, jako kdyby se zlobil, ze z něho nic neteče.
Paní doktorka nam vynadala, ze papa mlicka moc, ze přibírá víc než je zdravo a mám mu dávat víc cajiku než překračovat denní dávku umělého mléka, ale zda se, jako kdyby měl stále hlad. Už takhle o jednu lahvicku překročime doporučené denní dávkováni, ale plakal by se. Uklidní se jen s lahvicku v pusince.
Maminky, co si myslíte o překracovani doporučeného denního dávkování? Již si s malým nevim rady a je mi ho líto. :(
Předem všem moc dekuji.

fykyska
29. led 2018

To co je napsano na krabici je jen orientacni 🙂 pokud pije napr 120 a vidis ze by si dal 170ml dej....co by ne...nix horsiho se nestane 😃 nez ze se pozvraci 😃 a ze se to u nas stalo tolikrat Prso / um prso / um 😃 jednou tolik a pak zase vic nebo min 🙂 mlade neni o tabulkach , nic neni o tabulkach ...Jen o vnitrnim pocitu , jak to asi ma byt...... Doktor je doktor , ale doma Vase dite nema 🙂 pokud se dite po vetsi davce ,,sunaru,, uklidni byl to hlad ... Muze to byt bolest, muze to byt unava , muze to byt prakticky cokoliv ,ale dokud to clovek nezkusi....
A doktori moc radi tabulkujou 🙂 a zadnej dudlik a zadny prso a zadny Um a to je malo a to je moc a ted by melo lezt , jist , pit a v pul roce rict Tutamchamon 😀 HLAVNE KLID MAMKO...

Neboj se dat vic mlicka - tabulky ti dite nenakrmi 🙂

lusynkova
29. led 2018

Já jsem kojila, ale kojila jsem skoro pořád. A hodně přibíral, ale když se začal hýbat, přestalo to. Nechápu tabulky...copak my sníme taky všichni stejně? Některé miminko jí více, jiné jí méně. To je normální. Ne krmit dítě podle tabulek 🙂

dvork
29. led 2018

Miminko může mít růstový spurt, někdy se to u dětí na UM moc neprojeví, ale u některých to může být znát. Kdyby se kojil, byl by na prsu pořád, než by se produkce ustálila na tom, co potřebuje. Doporučené dávkování je jen orientační, miminko by mělo vypít cca 120-180ml/kg/den, do toho i s jednou lahvičkou navíc vejdete (výrobci UM většinou vychází z průměru 150ml/kg/den). Vysoký příjem tekutin zatěžuje ledviny, ale to bude i pití čaje namísto mléka. Já měla zase opačný problém, že mi dvojčata pila míň, než podl tabulek měla (i když jsem kojila nebo dokrmovala UM).

sell1
autor
29. led 2018

Moc dekuji za rady a podporu. Brouček dostal místo standardních 90 ml (aby se vešel do tabulek, jak paní doktorka říká) 150 ml mlicka a okamzite spokojeně usnul.
Paní doktorka mi za prekrmovani vynadala a já ji oponovala s tím, ze bude mít hlad a bude plakat. Byla nekompromisní s tím, ze mu muzu ublížit a založit na obezitu.. no, ale evidentně ma vyšší potřebu mlicka 😞 tak mi zase vynada, ale cajik mu to mlicko nenahradí i kdyz ho vypije denně celkem hodně, ale ma velkou spotřebu energie, témeř nespi, je hodně zvídavý. 😁

Kdyz je dítě spokojene, tak ma máma hned lepší náladu 😁

fykyska
29. led 2018

Ale houbeles obezita 🙂 neco jineho je cpat to do ditete pod tlakem 🙂 a na pepicku musis si dat 6x denne 150ml , ale potreby tak maleho ditete se meni kazdy tyden... Pak muze plakat protoze bude chtit vic pozornosti a jednou zase budou vic bolet prdiky a zoubky 🙂 a to taky doktorka bude poukazovat na to jak moc chovat a jak vic doleva nebo doprava.... chce to logiku ....

Netvrdim, ze by se lekar nemel poslechnout, ale ne ve vsem ...pani doktorce neni treba lhat , ale rict ji krmime podle.potreby je spokojeny 🙂 tabulky netabulky.... neni to stroj, ale dite...

Apropo 150 klidne i 170 ml na 7 tydnech muze byt proc by ne 🙂 nektere dite vypije 90 jine 150.....

fykyska
29. led 2018

Prekrmene dite to zarucene do par minut vyhodi :-P

mis_el
29. led 2018

Mě napadlo jedině dávat třeba trochu méně sušeného mlíka a víc vody, že by se napil a měl plné bříško. Ale já bych to neřešila a byla ráda že mu chutná, jsou děti které naopak jíst nechtějí a to je daleko horší. Dej mu kolik si řekne, dá to do růstu. Myslím že obezita je u dětí, které se cpou smaženým a cukrem, ale z mlíčka opravdu dítě obézní nebude 🙂 a jak už tu píší, když by toho měl moc, tak to vyblinká.
Jo a spokojené dítě, spokojená matka 🙂

ivuska1986
29. led 2018

Ahojky, jj, jak pise pani nahoře, muze to byt rustovy spurt, my ho meli v sedmi tydnech a ve trech měsících, trvalo to týden. Nevim jak UM, ale u kojeni jsem taky prekracovala množství, v dobe kdy mala mela pit 60 ml, si cucala 110, taky pribirala zpočátku 900 g za 14 dnů. Ono to pribirani zacne pak klesat, jak se mimco bude vytahovat do výšky.

luj89
29. led 2018

ahoj, a nemuze byt spis pretazeny? Jak to ma se spankem? Moje dcerka zacala vic plakat po 6N, kdy uzneumela usnout u prsa. Dlouho jsem nevedela proc place, myslela jsem, ze ji boli brisko nebo ma reflux nebo tak neco. Az zpetne mi tohle doslo. Uspavala jsem pak (a doted tak uspavam 7mes.dcerku) v satku na mici.

naste
29. led 2018

@sell1 Musíte v poradně odkývat, co chce doktorka slyšet a dělat si to podle svého. Přece ho nebudete trápit hlady. Mě tedy syn pil v 7týdnech kolem těch 150ml také a když jsem potkala bývalou spolužačku, která má o rok starší holčičku, tak říkala, že když Zuzanka vypila 60, tak celá rodina jásala. a vyrostli oba, prostě každé dítě je jiné a na tabulky bych se vykašlala.

sell1
autor
30. led 2018

Ahoj holky, všem vám moc dekuji za rady. Navýšila jsem malymu mlicko z 90 ml na 120 ml pravidelne u každého papani a je konečně spokojený. Neplace a dokonce spinka (po dvou nočních probuzenich na mlicko vstaval až teď s úsměvem oproti 7 ráno s pláčem). Takže vám všem moc dekuji!! Paní doktorce hold vse odkyveme. 🙂)

fykyska
30. led 2018