Denní režim půlročního miminka

llakyen
14. zář 2015

Dobry den,chtela bych se optat jaky mate denni rezim miminka.
Mam pulrocni holcicku, rano vstava kolem 6-7h.nakojim ji a hraje si.po 1,5-2h davam spat.spi tak pul hodinky.po probuzeni nakojim a vse jde takto dokola az do vecera.
v 7h koupu a pak kojim a u kojeni vetsinou uspim a prenesu do postylky.
Uspavam ji doma v manduce a venku v kocarku.jak kdy to jde bez place v tom kocarku.
Co resim je zda nemam rezim vymenit a kojeni dat tesne pred spanim? Jak to mate vy?
Kojite a pak uspavate nebo kojite po probuzeni?
A nechavate miminko vyplakat?
Prijde mi ze to delam vse spatne, Terezka ma proste problem s usinanim a nebo uz sem ji rozmazlila nosenim v manduce.
Omlouvam se zda uz tady diskuze je.

milmic
14. zář 2015

Já kojím miminko podle potřeby, nedá se říct, že bych kojila výhradně před spaním nebo po probuzení. 😉 Vzhůru bývá jak kdy, obecně 3 hodiny. Někdy 2 hodiny, jindy 4 hodiny, vstává a chodí spát jak kdy. Před den spí někdy půl hodinky, někdy 10 minut, někdy 2 hodiny. Nic niní jistého u mé maličké.

Zkus se trošku hodit do pohody, jsi báječná maminka, neděláš nic špatně, neexistuje žádný mustr, jak se máš starat o miminko.
Miminko nenechávám nikdy vyplakat, ani starší děti. To dítě tím úplně ztratí jistotu v Tebe jako v maminku a v jedinou jistotu v tomto světě. Představ si, že Tě partner zavře do pokoje a řekne - ted si tady sed a breč sama, já s Tebou nechci být a nechci Tě poslouchat. Hnusný, vid?
Miminko nemůžeš rozmazlit. Nošením, chováním, láskou nemůžeš dítě rozmazlit. Rozmazlíš ho tím, že ho nebudeš vychovávat, neurčíš mu hranice, necháš ho dělat, co chce atd. Ale nošením a láskou rozmazlit nejde.
Můžeš zkusit třebas maličkou položit do svojí postele a nakojit ji přímo v posteli těsně před spaním. Já někdy nakojím dcerku v křesle a dám spinkat do hacky, někdy nakojím v posteli a ona u kojení usne, někdy nakojím a dám do šátku.

patrusa
14. zář 2015

Myslim, ze je potreba brat to s klidem. Jedibe bych doporucila neuspavat vecer u kojeni. Spatne se to pak odnaucuje. Mam 10 mesicni holcicku a spani pres den ma 2-3 podle nalady. Vse je tak nejak plus minus. Jen vecer dodrzuju stejnou dobu jidla, koupani a ukladani do postylky. Uzivejte mimco, denni rezim se stejne stale meni a upravuje 🙂.

sarriku
14. zář 2015

MIminko se nemá nechat vyplakat, křikem dává vědět, že tě potřebuje a navíc, pokud se přetáhne, tak budeš mít problém ho pak uspat a bude protivný klidně i celej den. Kojit se doporučuje před spaním, protože uklidňuje a mléce jsou omamující látky. A není nic špatnýho, že se uspává u prsa. Až bude větší, tak už ji to neuspí, takže bude na čase učit ji usínat až po kojení a položení do postýlky .
Zkus kojení třeba o chvilku odložit, dejme tomu o půl hodinky, aby to vycházelo zrovna s dobou spaní.
A nošení nerozmazlíš. Buď v klidu. V devíti měsících už může klidně spávat jen dvakrát denně a ta chvilka nošení, aby dítě uslo není nic hroznýho ;)

llakyen
autor
14. zář 2015

Dekuji za rady....obcas rezim povoli a delam jak rikate.kdyz ma zizen drive nakojim ji proste.ale nejhorsi je ze jí nejde uspAvani v klidu atak si rikam kdybych to otocila a kojeni dala pred spanim i pres den zdda by se ji lepe neusinalo.tak aem to dnes vyzkousela ale byla pak rozmrzela protoze uz je zvykla jist po probuzeni.zkousela sem ji i nechat vyplakat ale to psychicky nedavam.
Doma pres den ji normalne uspavam v manduce a usne nejdele do 20minut.
..necham se jen vzdy rozvyklat okolim ze budu otrokem ditete kdZ ho chovam.

vjerca
14. zář 2015

delej tak jak to citis..je to tvoje mimi a soucast Tebe!🙂 takze nic neni spatne a nic dobre..kazdy to vidi a ma jinak 😉

zo_ja
15. zář 2015

Kojím de potřeby, jak se mimi hlásí. To vždy.
Nejlíp usínají při/po kojení a když se vzbudí, tak zase chtějí k prsu, rto je normální.
Vyplakat tak malé miminko určitě ne, to je jen stres ze samoty, opuštění... Pláčem hlásí potřeby - nejen fyzické, ale i citové.

Moje zkušenost je třeba opakovaně jiná než píše @patrusa, uspávám kojením a večerní kojení si děti obv. odbnouraly samy, takže to tak ani nemusí být. A bylo to první kojení, které si odbouraly samy,

ladyhacek
20. zář 2015

Tak náš malý si režim upravil sám - teď tedy nám ho narušilo plavání v době jeho jídla a spánku tak se mi to sanžím pomaloučku posunout.
Napíšu jak jsme to donedávna měli (půl roku mu bude zítra).
Vstávání kolem 6 (5-7 jak kdy). Pak byl cca 1- 1,5 vzhůru a šel na 30-40 minut spát. Pak vycházelo kojení. Pak si hrál na dece a kolem půl 10- 10 zase spinkání - buď jsme šli ven nebo jsem ho uspala doma. V 11-11:15 jsme začali ochutnávat zeleninku a pak jsem dokojila a na 12 zase spinkal - jak kdy někdy hodinu někdy překvapil i více (ale už se stalo že jen půl hodinka). Pak zase hraní, kojení. a na půl 5 zase půl hodinka spánku. Na 6 jsme se snažila klidový režim - četla jsem pohádky, říkala říkanky, mazlila se, většinou ještě kojila na půl 6. PO půl 7 se jdeme koupat pak nakojím a většinou mi u prsa usne, ale když ho dám odříhnou tak se probere. Buď mu dám dudlík a chovám ho nebo ho zkusím dát do postýlka a někdy usne i tak.
Noc no tak ta byla horší už vstával 1x-2x za noc, ale poslední měsíc měl období, že jsem k němu vstávala snad každé 2 hodiny. Dnes krmení jen 1x plus 1x chování při prdíkách :D
Já kojím jak si řekne někdy si i jen cucne, ale trochu se to stabilizovalo a vychází to na cca 2,5-3h

llakyen
autor
20. zář 2015

Moc vam vsem dekuju za rady a vase denni rituali,moc mi to pomohlo a ubezpecila sem se v to ze je nejlepsi delat tak jak to vyhovuje Terezce.vzdycky se necham nekym rozhodit,ze to tak nebo onak delat nemam ale zjistuju ze neni nic daneho kazde mimi je jine.a ja si diky vam rekla ze to budu delat tak jak ona chce a jak to citi. DEKUJU 🙂