icon

Dítě bez matky na 3 týdny: Jak to zvládnout?

goldenova
5. bře 2023

Zdravím ve spolek,
stalo se některé z vás, že jste musely být delší dobu, např.3 týdny bez dítěte ve věku cca 4 let? Jak to dítě neslo?
Mám zlomenou ruku a babička dcery je v nemocnici a otec dcery mi nabídl možnost, že ji na 3 týdny vezme do Španělska, kde má rodinu, neteře a synovce jejího věku. Už minulé léto se s nimi seznámila, byla tam týden a naprosto v pohodě, doteď na to vzpomíná. Vzhledem k okolnostem je to asi nejlepší řešení, jen si nejsem jistá, jestli i pro ni, zda tři týdny pro tak malé dítě není příliš dlouhá doba pro odloučení od matky.
S otcem mají velmi dobrý vztah, je u něho 2x týdně, přespává tam.

Strana
z2
lucieevita
9. bře 2023

@goldenova já mám jednu dcerku. Malou. Jsme na sebe hodně fixované, ale ... i teď když má mít nějaké hlídání, konzultuji to s ní. Zeptej se dcerky, co chce. Asi nebude rozumět pojmu tři týdny, ale já bych se jí zeptala. Jestli chce jet, že to bude delší než minule. Řekla bych jí třeba na co se tam může těšit, že tatínek by byl moc rád, kdyby spolu jeli a naopak, že je to delší doba a může se jí stýskat. Řekněte si možnosti, jak spolu budete komunikovat a kdy.. že se uvidíte každý den online třeba. A nechala bych rozhodnout jí ♥️A podpořila jí v jejím rozhodnutí.
Samozřejmě můžete přikrášlit tu část, kterou více chcete. Ale klidně zkuste říct stejně pro i proti, připravte si to dopředu. Řekněte i klidně, jak to vidíte vy a proč. Já to opravdu takto praktikuji se skoro 3 letou a je to podle mě to nejlepší. Má tam jet ona. Ne vy😉🤷

hafika
9. bře 2023

Když byly synovi čerstvě 4 roky, skončila jsem s jeho mladší sestrou na 3 týdny v nemocnici při zákazu návštěv. Sem tam jsme si zavolali, ale jinak to zvládli dobře. Po návratu se me trochu víc držel, ale jinak ok.

vodnarka2013
9. bře 2023

Byla jsem na 3 měsíce v nemocnici daleko od domova, kdy mě manžel se syny navštěvoval jednou za 14 dni. Nejmladšímu byli 2, nejstaršímu 7. Starší to zvladl úplně v pohodě ale na mladším se to podepsalo. Od doby vráceni domu je to velký mamanek a odloučení bere těžko. Mámu potřeboval. Je to už tři roky.

goldenova
autor
11. bře 2023

@lucieevita Ona byla první, koho jsem se zeptala🙂 Většinou s ní mluvím jako s rovnocenným člověkem, ne jako s malým frackem, který nemá rozum. Je to chytrá holka, Španělsko si pamatuje, stejně tak i jména svých příbuzných. Ví přesně, kam jede, proč, pojem času jí samozřejmě nevysvětlím, ale budu jí denně volat. Dítě je v pohodě, pokud je matka v pohodě, to platí i o školce, kam se těší...ještě se nestalo, že by brečela, že tam nechce jít. Takže nemám obavy.

lucieevita
11. bře 2023

@goldenova neměl to být útok na vás 😉 tak nevím, proč ten dotaz zde, když vy jste s tím v pohodě a dcerka také.. možná jste si jen chtěla přečíst, jak to vidi okolí.

goldenova
autor
11. bře 2023

@lucieevita Neberu to jako útok, vůbec ne. Já jsem z toho prvních pár hodin byla rozhozená a nedovedla jsem si to představit, proto jsem se tady ptala. Ale pak, ještě posíleno její reakcí, mi to připadalo jako dobrý nápad, že pojede do tepla, bude si mít s kým hrát, přijde na jiné myšlenky.

lucieevita
11. bře 2023

@goldenova také bych jela hned😂🌞
A úplně to chápu, myslím že budu mít problém dcerku poslat samotnou beze mě někam i na víkend 🙈a to jí budou už tři.. já bezelstně čekám, že s tím někdy přijde sama a do té doby.. je jen moje 😂😂😂😂😂😂

Strana
z2