Dvouletá dcera nespí po obědě. Je to normální?

adelin
15. zář 2009

Ahoj nevím jestli tu už taková dizkuze není, ale nenašla jsem. Mojí malé jsou dvou roky a přestala spát po obědě. Myslíte, že je to normální??? Večer jí musím dát před půl sedmou spát jinak je protivná. A pak většinou spí až do rána cca do sedmi. Díky za zkušenosti. Stejně ji spát nedonutím akorát potřebuju uklidnit, že v tom nejsme sami. Díky

samik2008
15. zář 2009

ahoj Adelin,tak naše první dítko přestalo spát po obědě v 1,5 letech.Chodila spát mezi půl 7 a 7 a vstávala okolo 6,ale vůbec jí nevadilo že nespí,nebyla protivná.Ani jsem ji nedonutila aspon chvíli odpočinout(nemusela spát,jen ležet).Takže tak.Uvidím co druhé dítko,ale myslím že toho spánku bude potřebovat víc takže doufám že bude spávat.
Jinak jak chodí dcerka už druhým rokem do školky,tak tam musí samozřejmě ležet a někdy kupodivu i usne a to má 4 roky 🙂
TAkže neboj nejsi v tom sama,některé mladší děti než je tvoje nespí,nemají potřebu

dvojka
15. zář 2009

adelin-Kika nám od dvou let nespala přes den taky.A teda řešila jsem to tak,že jsem jí nechala v obýváku samotnou a ona si hrála nebo koukala na pohádky(ale to tušim už měla víc)A je to divný,ale vydržela si opravdu hrát sama i hodinku.Musela jsem teda furt nakukovat a před tím hraním přečíst pohádku.

bajnokova
15. zář 2009

Adelin Sabča má taky 2 roky a taky přestala spát občas teda někdy usne večer kolem té 18h začne být protivná chce se chovat lehá si na mě ale snažím se to vydržet tak do 20h jinak by už ráno móňala tak v 5.30h jinak vstává kolem té 6.30-7 hodiny.Ale je fakt jak nespí nic neudělám a večer jsem uplně K.O.

lenkazdenek
15. zář 2009

Ahoj,tak nám ještě nejsou 2 roky a už taky občas po obědě nespí,je to jak kdy a usíná večer okolo 7-8 hodiny večer

adelin
autor
15. zář 2009

Právě jsem se ptala holek v okolí, které mají stejně staré děti. A všichni jim po o spí jako buci. 😅
Já jí teda dávám po o spát leží tam tak cca hodinu, ale dělá tam krávoviny. Pak řekne mamko neci a je po spaní.
Ale zase večer je brzy klid a ted když bude brzy tma tak mě to ani moc nebude vadit. 😉

dvojka
15. zář 2009

adelin-nojono děti 😀 ,horší kdyby nespala v noci 😝

adelin
autor
15. zář 2009

dvojka tfuj nestraš 😀

jandalinka
15. zář 2009

Ahoj.Naše malá už od 1,5občas nespí po obědě....prostě nechtěla,ale pak jsem viděla,že je dost protivná kolem 17:00 a tak ji občas nutím prostě. 😖 .A od doby(14dní)co se učíme na nočník,tak řekne:mami čurat a sedíme a sedíme třeba i 15min.na nočníku a "zkouší to na mě"a dělá že se jí chce,ale dělá to schválně,aby nemusela spát 😅 Dám párkrát na zadek a spí pak třeba i 3,5hodiny.Mě by stačila klídně hódinka,ale nebudím ji,večer pak chodíme v cca.21:00....jindy to bylo v 19:00,ale nějak jsme si to posunuli,až ji nemusím slyšet plakat...

berynka
15. zář 2009

Adelin, naše Hedu teda přes den spí, ale některým kamarádkám taky dětičky přestaly spát během dne. Některé kolem toho druhého roku a jiné dokonce i dřív 😉 . Pochvalují si aspoň, že večerní spaní se posunulo a mají večer pro sebe.

eppik.m
16. zář 2009

adelin: ahoj, sama s tím zatím zkušenost nemám máme pouze 1,5 ale z vyprávění moje maminy můžu říct že já a moje sestra jsme spali rádi jako malé a dlouho přes den prý nás musela budit a za dvě hodiny jsme už opět šli spát protože už byl večer a bez problémů ... ale moje třetí nejmladší sestra do roka spala normálně a pak se to u ní taky změnilo a byl to boj a tak to moje mamka vzdala a byl klid ... každé dítě je jiné a má jinou potřebu spánku asi je to normální 😉

adelin
autor
21. zář 2009

Ahoj tak u nás žádná změna, stále nespí. Koukám, že tady jsou snad všichni děti spící po o. 😨 🙂

akzeret1
21. zář 2009

u nás se taky už nespí začalo to po druhým roce,malá ted usne jenom když je moc unavená tak jednou za týden za 14 dní jinak jede celý dny 😅 když už usne tak spí 2 až 3 hodky a večer usíná po desátý půl jedenáctý,jinak chodí spát v osm a budí se mezi 7 a 8 ráno což je paráda,závidím holkách co jim děti spí i tři hodky po o a pak jdou v osm spát.Když potřebuju uklidit pustim malý pohádky nebo mi "pomáhá"musíme si holt zvyknou nic jinýho nám nezbývá 😉

sisi.v
21. zář 2009

moje malá spí, naštěstí..., ale kamarádky holčička přestala kolem druhého roku, ovšem když se blížila pátá odpoledne, byla údajně na zabití 😉. přežily tak nějak měsíc a pak jí romča dávala aspoň lehnout a za 14 dní začala spát, asi ji to prý nebavilo jen tam ležet.

kuzelka
21. zář 2009

Ahoj, tak u nás se doteď krásně (i 1,5-3h) spalo po obědě ( za 2 měs. budou mít 2roky), ale od min. týdne bojkot. Oba dva v postýlkách dělají s prominutím kraviny, skáčou tam, vyhazujou polštáře atd. ale když pak nespí, mají oba kravavý malinkatý očka a jsou protivky 😒 😠
Ale když jdeme dopo ven tak se unaví a zaspí......

milik75
21. zář 2009

Ahoj, kazde dite je jine....znam deti, co nespi uz od 1,5 roku pres den vubec a vecer chodi spat klidne az po 20h a znam deti, co jeste v 5ti letech odpo spi. Muj syn ve 2 letech jeste odpo spi, ale uz se mi taky parkrat stalo, ze proste neusnul a hodinu radil, nebo jen odpocival v postylce. Jinak chodi spat po 20h, vstava kolem 7h a kolem 13h spi jeste vestinou 2 hodky.

davdan
22. zář 2009

Ahoj, malej spinka po obede jen hodinku, nekdy ani to ne a staci mu to, vecer chodi kolem 21h a vstava v rano v 8 (ale kdyz se mu zadari a spi 2hodky, tak je celej den umrcenej, prespanej, chodi a jen ziva, plazi se po me). Ja jako velky spac uz od mala, jsem spala asi do 5 let, a vecer jsem usinala hned po vecernicku. Muj manzel zase po obede nespal uz od roka (pry by tu postylku rozbil 😀 ) a k tomu chodil vecer spat az ve 21hod a v 6 rano byl vyspanej 😝 Kazdej ma proste potrebu spanku uplne jinou. Hlavne kdyz spi v noci, pak bych to neresila 😉

prchalka
6. říj 2009

Ahoj,
neporadil by mi někdo? Nám je teprv rok, ale máme ten spánek poslední dobou úplně na levačku.
Do 11 měsíců mi spala celou noc. Tedy tak od 21.30 do 6-7 ráno. To celkem šlo.
Chodí spát takhle pozdě, protože spí ještě 2x denně a bohužel při druhém spaní se mi budí až kolem 17h, dříív jí prostě neuspím, nedala by se, a i tak je to boj. Jenže by mi zase nevydržela třeba do 20h, proto je to zatím takhle. A bohužel dopoledne spí třeba 1,5h a odpoledne i 2h.
Nemám srdce jí budit za hodinu, když dá takovou práci jí uspat, asi by byla protivná po zbytek dne. Poslední 2 dny spí dopoledne cca 45 minut ☹ a odpol by dala snad i přesi ty 2h! Úplně obráceně, tak nevím, co s tím. Přičítám to i zubům, možná něco roste, protože se budí i s brekem.
Už je to měsíc, co se začala 2x budit v noci na mlíko (jinak dál neusne a hrozně se v postýlce motá) a 3x třeba zakňourá a musím uspávat a houpat. A i tak mi dneska od 6h už nespala. Takže vydatného spánku neměla dneska ani 8h. A od těch 6 mi do oběda, aby šla spát potom, nevydrží.
Jak jste poznaly, že už je čas na jeden spánek poo? Dítě si řekne samo nebo jste mu to posunovaly? Už se hrozně těším na období, kdy bude spát jen poo a odpadne násilné uspávání ☹ Je mi z toho celkem smutno a díky tomu se taky bojím zimy a tmy, netuším, jak bude spát potom přes den..
Teď je mi jasný, že na to třeba je ještě malá, jen mě prostě mrzí, že odpoledne chodí spát až tak pozdě, jinak bych to neřešila.
Jak je možný, že některým vám spí děti 2x denně, a i tak je ukládáte třeba v 19-20h? Závidím ☹ My i v těch 21.30 začínáme mít problém a uspávám třeba 20 minut, takže vlastně někdy usne až ve 22!

mikulka
6. říj 2009

buď ráda, že ti spí skoro 12 hodin v noci. Co by za to jiné mámy daly!!!
Vždyť tobě spí taky jako buk.
U takhle velkých dětí už kde udělat jen polední klid. Tj,. vždy ve stejnou dobu je dát do postýlky, na zem, nebo tak. dát knížku či plyšáka a třeba půl hodiny odpočívat, relaxovat. Stačí jim to. Nemluvit na ně moc, jen tiše a dělat velice klidnou činost. Nebo pouštět relaxační hudbu.

Hele, pokud ti spí 12 hod. v noci, tak bys po ní fakt chtěla moc, aby ti spala ještě přes den. leda by si pak zkrátila noc (spala by pozdě odpo a chodila spát o to dýl večer) a to by byla škoda. 😉

Holky, od kdy vám děti spaly jen 1x/den a jak dlouho pak spí v noci?

berenika39
6. říj 2009

ahoj, prchalko, nejsi v tom sama...taky se nám to ted nějak láme, noční spaní od mala super, ale přes den je to ted hokej, neboj, zase se to upraví. taky u nás v tom jedou zuby, a navíc přesně jak píšeš, do "poobědě" ještě nevydrží, usne kolem půl jedenácté, na hodinu a půl, a pak nevím - do osmi nevydrží a spát odpo se mu chce až kolem čtvrté. To by spal dvě hodiny. Ted máme doma manžu,dva týdny, tak tomu trochu pomáháme, odpo ho necháme max hodinku a manža ho vzbudí - miluje ho, takže vyletí z pelechu a je rád, že si jde hrát 😀 😀

V noci spí od osmi do osmi s jedním probuzením kolem šesté, blbej zvyk z doby, kdy spal u nás v ložnici a manža vstával do práce, zůstalo mu to....jen se napije, max si ho vezmu k sobě a chrupem dál.

Doted spal dvakrát denně minimálně 1,5hodiny. Opravdu si myslím, že je to jen přechodný období...navíc co chodí, je to spousta zážitků, asi je toho na ně moc...pevný nervy...

davdan
6. říj 2009

Ahoj holky, nas malej zacal spat 1x uz v roce, od malinka ma spani strasne kratky (2 hodiny mi nikdy nespal), tak jsem to spani postupne posouvala az mezi 12.30.-13.00., protoze spi nejvic tak 1,5 hodiny, tak aby to nemel do vecera dlouhy.Poznala sem to jednoduse, dokud si hral a nemrcel, tak sem ho nechala a neuspavala, zezacatku chodil tak v 11.30., postupne si to natahl sam. Kdyz spal 2x denně, tak chodil vecer taky tak kolem 21.30. hodin, ale nebojte, jak budou ratolesti spat 1x, tak treba uz ve 20 hodin budou mit pulnoc 🙂 Tak se mejte a drzte se 😉

bereninka
6. říj 2009

davdan a berenika: Mně spí malý právě 2x a to dopo a odpo usíná někdy až kolem 4, čili spí do půl 6. Proto chodíme spít až v 10.
davda: ale uklidnila jsi mne, že se to pak zlepší, jak bude jen jeden spánek. 🙂

berenika39
6. říj 2009

jak dlouho tak ten přechod na jedno spaní trvá? moje nervy....

Plánujem si prgram ze dne na den, ráno nevím co bude odpo, protože netuším, kdy a kde odpadne....tak krásně jsme to měli zajetý, říkali jsme o něm, že je časovaná bomba, píplo deset, usnul, píp, 11.30, volání z chůvičky mama mama mama.

kulimka
6. říj 2009

No malá spala 2x denně až do 3 let 🙂 A teď Vojta spí před obědem dvě hoďky, odpoledne asi od 3 do 5 a pak jde spát v 8 a spí Do rána tak do 6-7, ale s přestávkama na kojení. Mám takové spavé děti... 😅

prchalka
7. říj 2009

No právě, jsme na tom s bereninkou dost podobně, už to o sobě víme.
Dnešní noc teda po Panadolu byla mnohem lepší, vzbudila se až ve 3.30 na jedno mlíko a pak se probrala 6.30 😉 Moc mi nesnídala, odmítla kaši, kterou jindy snědla a loupáčku taky moc nedala, tak to asi máme k těm zubům!
Ještě chci jen dodat, že kdybych jí nechala utahat tak, aby šla spát, až jí se bude chtít, tak bych se možná nedočkala, nebo by to bylo někdy mezi 11-12h a do večera už by opravdu nevydržela, když má teď to spaní takový špatný a nebo by se mi pak taky budila jako malej berenince až k 18h ☹ To se fakt nedá.
Minule, když jsem řekla kamarádce, že mi chodí spát až po 21h, tak mi na to řekla, že by mě hnala.. hmm.. kdo to nezná, tak to vůbec nechápe a člověk pak vypadá jak když to dítě týrá ☹

radkar
7. říj 2009

Tak moje dcerka 1,5 roku chodí stále spát 2x denně. Zkoušela jsem jí dávat jen jednou už několikrát, ale prostě jí ty dva spánky vyhovujou. Když chodila jen jednou,tak byla pak už třeba od 17 hod šíleně protivná. Ona je dost vztekloun a když spí přes den víc, tak je to i s tím vztekáním lepší. Chodí 10-11,30 a pak 15,30-17,00 a o přesto jde v 19,30 spát a spí asi tak do 6,30.

bereninka
7. říj 2009

Mně spal malý vždy dopo kolem 9.30, tak to šlo a odpo nespal pak tak dlouho.
Ale tento týden usíná dopo až po 11 hod.!!! ČIli se to celé posune a druhý spánek je až po 16.

Mysíte, že už je to náznak, že by stačil jeden spánek, když dopo usíná tak pozdě???
nebo jakt o poznám, že stačí jeden spánek?

prchalka
7. říj 2009

bereninka: Taky si říkám, že když mi někdy vydržela od dopoledne až do 5h celkem čilá a nevidím na ní, že by se jí chtělo spát nebo byla díky tomu nějak extra protivná, jestli už by byl na 1 spánek čas... Já to teda v týdnu nějak zkoušet nemíním..zatím.
Jsem zvědavá, kdo z nás dvou to přestane řešit dřív 😀 Když se dalo jít v létě s kočárem v 16-17h ven, tak si lehce zdřímla třeba hodinku a hned se pak probudila, jak jsme dorazily, takže to šlo a taky jsem to tolik neřešila. Dalo to sice lítání, ale zabíralo to. Jak se blíží to špatný počasí, mám z toho větší strach. U nás teda neplatí - až si dítě řekne, bohužel jí to musíme dávkovat my.
Blbý je, že nám vstávají v těch 6-7h, to je do oběda dlouhá doba 😖

jitrulka
7. říj 2009

bereniko... jsme na tom úplně stejně, mívali jsme spaní v 9 a v 14 hod. Ale ted vydrží až do 11 a tak jí dávám spát v 11 (spí tak 1-1,5 hod) a pak až do večer ne. Posunula jsem ji ale večerku o hodinu dřív, aby vydržela. Raní vstávání to zatím naštěstí nijak neohrozilo.

evi3
7. říj 2009

Dcéra nikdy nespala dobre cez deň. Do takého pol roka si drcla 3-4 po 30minút a bolo, keď spala 2x, tak to bolo 40 min. dopo a tak hodinu poo ... a keď sa zadarilo 1,5 alelúja 😀 . Asi od 11m. spí raz denne. To vychádza tak 1-2 hodiny, výnimočne 2,5. Celoživotne vstáva okolo šiestej, ale občas dá výnimku a zavelí ako dnes 4:30. Zaspáva +- pol osmej večer. A máme za sebou niekoľko dní bez spánku a to bolo celkom maso 😝. A v živote si nepovedala, že chce spať.

evi3
7. říj 2009

A že je čas na 1 spánok som odhadla, podĺa toho, že ak sa poo zobudila neskor ako o tretej, nezaspala skor ako o deviatej, ale ráno o šiestej už bola zase na značke.