Hysterický pláč u novorozence, máte zkušenost?
Maminky, chtěla bych radu od zkušenějších. Máme doma 10 dní starého chlapečka, v noci spí krásně, ale už 4 večery má před spaním strašný "hysterák", řve tak, až se zalyká, je rudý a prostě nic ho v tu chvíli neutiší. Občas to mívá teda i během dne. Když už opravdu nevím, co s ním, měním polohy, chovám, cvičím s nožičkama, tak najednou přestane. Co myslíte, že to je? Máte s tím zkušenosti? Díky moc za každou radu a zkušenost 🙂
ahoj, moj malý tiež hodne trpel na prdíky, vtedy som sa s ním v náruči húpala na fitbalone a pomohlo, zkludnilo a zaspal 🙂 tak snad to rýchlo prejde, držím palce!
Možná to může být od bolavého bříška, pokud se i zklidní při cvičení. Našemu synovi na bolavé břicho pomáhaly probiotické kapky (kupovali jsem BioGaia) a Espumisan kapky. A pak se taky rychle zklidnil při nošení v babyvaku. Ono se to časem zlepší a i když je to teď hrozný a někdy asi nesnesitelný (pamatuji si, jak mě ten hysterický řev vadil), tak to celkem rychle uteče a bude líp.
To, že když se s ním hýbe, nosí se, chová atd..přestane, tak to ukazuje možná na potřebu být u maminky, nebo na bolení bříška. Ale tyhle úplně malinké dětičky to spíš mívají potřebu být u maminky. Čemu se také divit, když donedávna s ní byli pořád a najednou jsou sami..Mě na toto pomáhalo nosítko. Jakmile jsem si dala malou do nosítka, takže byla jako v bříšku, byl klid a spala spokojeně. A chtěla to takto asi do 1,5 měsíce, poté už tam být nechtěla.
@luckiesj Ahoj mrkni na tento článek,dole je i video.
http://backontrees.blogspot.cz/2015/01/novoroze...
Píšeš, že při zavinutí začne malý ještě víc plakat, ale musí se udělat všechny kroky, aby se miminko uklidnilo. Funguje to spolehlivě.
@avantgarda Pamatuješ si to dobře, ten řev je hrozný, přemýšlím, jak pomoct jemu i sobě :-/ Snad bude opravdu líp, zatím je to jak na houpačce, jeden den se zdá, že dobrý a druhý hrůza ☹
nečetla sem všechno, ale naše malá, takhle vyřvávala celkem pravidelně zhruba do těch 3 měsíců...bylo to na provaz, hodně jí vadily ty kojící čaje, když sem je přestala pít, výrazně se to zlepšilo, dávali sme kapky, teplý na bříško, lezli po stropě 😉 a nic, prostě to časem přejde, vydrž
já byla na prášky, řvala taky a nevěřila, že se to dá přežít a že to někdy přejde, teď si na to už ani nevzpomenu, prostě je to v mlze 😀

Holky, my jsme to s malou taky zažili...trvalo to tak do jejích 2 měsíců. Prostě hysterický záchvat,y řevu, člověk nevěděl, jak uklidnit, utišit, a ano, řvala klidně třeba 3 hodiny v kuse ☹ my z toho celá rodina na nervy (bydlíme s manželem u mých rodičů ještě s mými svobodnými sourozenci) naši z toho byli taky hotoví, páč dle jejich zkušeností (3 děti) jsme nikdo takový nebyli...dokonce jsme jeden večer i jeli na pohotovost do dětské nemocnice, protože člověk už si říká, proč to miminko pořád řve, jeslti mu něco není...a diagnoza vždy prdíky. Jediné co pomůže je ČAS!