icon

Hysterický pláč u novorozence, máte zkušenost?

luckiesj
27. říj 2015

Maminky, chtěla bych radu od zkušenějších. Máme doma 10 dní starého chlapečka, v noci spí krásně, ale už 4 večery má před spaním strašný "hysterák", řve tak, až se zalyká, je rudý a prostě nic ho v tu chvíli neutiší. Občas to mívá teda i během dne. Když už opravdu nevím, co s ním, měním polohy, chovám, cvičím s nožičkama, tak najednou přestane. Co myslíte, že to je? Máte s tím zkušenosti? Díky moc za každou radu a zkušenost 🙂

Strana
z2
xvitko13
30. říj 2015

Holky, my jsme to s malou taky zažili...trvalo to tak do jejích 2 měsíců. Prostě hysterický záchvat,y řevu, člověk nevěděl, jak uklidnit, utišit, a ano, řvala klidně třeba 3 hodiny v kuse ☹ my z toho celá rodina na nervy (bydlíme s manželem u mých rodičů ještě s mými svobodnými sourozenci) naši z toho byli taky hotoví, páč dle jejich zkušeností (3 děti) jsme nikdo takový nebyli...dokonce jsme jeden večer i jeli na pohotovost do dětské nemocnice, protože člověk už si říká, proč to miminko pořád řve, jeslti mu něco není...a diagnoza vždy prdíky. Jediné co pomůže je ČAS!

cicibajza
30. říj 2015

ahoj, moj malý tiež hodne trpel na prdíky, vtedy som sa s ním v náruči húpala na fitbalone a pomohlo, zkludnilo a zaspal 🙂 tak snad to rýchlo prejde, držím palce!

avantgarda
31. říj 2015

Možná to může být od bolavého bříška, pokud se i zklidní při cvičení. Našemu synovi na bolavé břicho pomáhaly probiotické kapky (kupovali jsem BioGaia) a Espumisan kapky. A pak se taky rychle zklidnil při nošení v babyvaku. Ono se to časem zlepší a i když je to teď hrozný a někdy asi nesnesitelný (pamatuji si, jak mě ten hysterický řev vadil), tak to celkem rychle uteče a bude líp.

vikykiwi
31. říj 2015

To, že když se s ním hýbe, nosí se, chová atd..přestane, tak to ukazuje možná na potřebu být u maminky, nebo na bolení bříška. Ale tyhle úplně malinké dětičky to spíš mívají potřebu být u maminky. Čemu se také divit, když donedávna s ní byli pořád a najednou jsou sami..Mě na toto pomáhalo nosítko. Jakmile jsem si dala malou do nosítka, takže byla jako v bříšku, byl klid a spala spokojeně. A chtěla to takto asi do 1,5 měsíce, poté už tam být nechtěla.

dizi
31. říj 2015

@luckiesj Ahoj mrkni na tento článek,dole je i video.
http://backontrees.blogspot.cz/2015/01/novoroze...
Píšeš, že při zavinutí začne malý ještě víc plakat, ale musí se udělat všechny kroky, aby se miminko uklidnilo. Funguje to spolehlivě.

luckiesj
autor
31. říj 2015

@avantgarda Pamatuješ si to dobře, ten řev je hrozný, přemýšlím, jak pomoct jemu i sobě :-/ Snad bude opravdu líp, zatím je to jak na houpačce, jeden den se zdá, že dobrý a druhý hrůza ☹

m21elis
31. říj 2015

nečetla sem všechno, ale naše malá, takhle vyřvávala celkem pravidelně zhruba do těch 3 měsíců...bylo to na provaz, hodně jí vadily ty kojící čaje, když sem je přestala pít, výrazně se to zlepšilo, dávali sme kapky, teplý na bříško, lezli po stropě 😉 a nic, prostě to časem přejde, vydrž
já byla na prášky, řvala taky a nevěřila, že se to dá přežít a že to někdy přejde, teď si na to už ani nevzpomenu, prostě je to v mlze 😀

Strana
z2