icon

Jak motivovat 8měsíčního syna k lezení (plazení)?

astyna
15. bře 2018

Ahoj holky, mám 8m syna, kterému se nechce lézt ani plazit. Vrcholem jeho fyzické aktivity je překulení tam a zpět. Chtěla bych ho tedy nějak motivovat, abycho nemuseli na rehabky. Je narozený předčasně o cca 3 týdny, věkově je mu tedy cca 7,5měsíce. Starší syn v jeho věku už seděl, lozil jak mravenec. Mladšímu se nechce - hračky ho nezajímají, koukne a nic, mobil, notebook bez odezvy. Mám mu z nohou udělat "odrazový můstek", od kterého se odrazí. To ho baví tak 3x, pak začne brečet...Co vy na to? Nechat ho ještě být, nebo máte radu?

Strana
z2
astyna
autor
5. dub 2018

Přináším novinky: min týden jsem se objednala k neurologovi na konzultaci, ten spolupracuje i s jedním fyzioterapeutem. Do telefonu se zeptal i na druhého syna, řekl mi, hlavně at nesrovnávám, že se na syna rád podívá, hlavně na jeho svalový aparát a zda něco pro něj dělám už sama. Zkoušela jsem týden "cvičit" tu metodu, kde se dítě nechá jako by ošahávat zem rukama, kdy ho přitom kolébáte. A včera začal syn už dělat píďalku a dnes začal už i pérovat 🙂 Nevím, zda to je tím "cvičením", protože to rozhodně nedělám pravidelně, nebo jen fyzio vývoj, nicméně na konzultaci půjdu 🙂

Strana
z2