Jak motivovat 8měsíčního syna k lezení (plazení)?
15. bře 2018
Ahoj holky, mám 8m syna, kterému se nechce lézt ani plazit. Vrcholem jeho fyzické aktivity je překulení tam a zpět. Chtěla bych ho tedy nějak motivovat, abycho nemuseli na rehabky. Je narozený předčasně o cca 3 týdny, věkově je mu tedy cca 7,5měsíce. Starší syn v jeho věku už seděl, lozil jak mravenec. Mladšímu se nechce - hračky ho nezajímají, koukne a nic, mobil, notebook bez odezvy. Mám mu z nohou udělat "odrazový můstek", od kterého se odrazí. To ho baví tak 3x, pak začne brečet...Co vy na to? Nechat ho ještě být, nebo máte radu?

Přináším novinky: min týden jsem se objednala k neurologovi na konzultaci, ten spolupracuje i s jedním fyzioterapeutem. Do telefonu se zeptal i na druhého syna, řekl mi, hlavně at nesrovnávám, že se na syna rád podívá, hlavně na jeho svalový aparát a zda něco pro něj dělám už sama. Zkoušela jsem týden "cvičit" tu metodu, kde se dítě nechá jako by ošahávat zem rukama, kdy ho přitom kolébáte. A včera začal syn už dělat píďalku a dnes začal už i pérovat 🙂 Nevím, zda to je tím "cvičením", protože to rozhodně nedělám pravidelně, nebo jen fyzio vývoj, nicméně na konzultaci půjdu 🙂