Jak naučit dítě na nočník bez stresu? Rady rodičům
Holky prosím... Jak naučit malýho chodit na nočník nebo na záchod? Má 2r a skoro 5m a kdykoliv mám snahu ho posadit na nočník nebo záchod, tak okamžitě hysterák, slzy jak hrachy a hned se zvedá a zpátky už posadit nejde, začne se propínat. Teď poslední dobou i zapírá bobek v plíně. O víkendu jsem si samozřejmě od mámy a od ségry vyslechla, jak my i sestry děti jsme už na 1,5 roce byly bez plíny a že bych to měla začít řešit. Jenže, když se nechce nechat posadit? Tak prý klidně i násilím. 🤦🏼♀️ Ale touhle cestou jít nechci, nechci, aby kvůli mně měl psychický blok. Blbý ale je, že mě tlačí čas, potřebuju, aby v září šel do školky, protože si nemůžu dovolit zůstat bez peněz. Uvítám jakoukoliv radu, co s tím. Děkuju moc.
Neee, neměla jsi ho nutit. Jen chválit, kdyby se to podařilo. Ono mu to musí v hlavě sepnout samo, to neurychlíš. Ale pak už to bude ze dne na den. Důvěřuj mu 🙂
@veronikav31 malýho je mi líto, že má takový problémy. Jak se jedná o děti, tak je to vždycky na prd. Nám se opravdu pisoár na záchod ani do koupelny nevejde a s tím strefováním to fakt bude mít těžký. Přikládám obrázek tý hypospádie, ještě ke všemu ho má zahnutýho dolů.
@shierly Ahojda, máme stejně staré děti, jsme spolu ve skupince🙋♀️😁. Takže náš jde taky od září do školky. Nesmíš tolik tlačit na pilu 😊 Možná rada, koupit knížku od Svojtka - Chodím na nočník nebo tak nějak se to jmenuje a tu jsem mu vždy dala do ruky a ukazovala jak a co. No jinak u nás je zatím syn bez plen doma přes den, ale na noc a nebo ven jí zatím má, i když ji má většinou suchou🙏. Já mám nočník v pokojíčku a prostě si u toho hrajeme aby neměl pocit že o něco přijde 😁 a pak ta nejlepší věc je že jsem na záchod koupila ten dětský pisoár, za nás super věc. Je to malé takže se ti to určitě vejde. Třeba ten posun u nás za ty dva měsíce je obrovský na začátku roku si neříkal a prostě to pustil do kalhot nebo jsem se ho pořád ptala a teď si sám řekne a nebo když jdu já na WC tak mu řeknu ať jde taky. Ono to půjde, dej tomu čas.
@luciaanaa knížky mám v plánu pořídit, děkuju. Asi bych ten pisoár potřebovala vidět na živo, nedokážu si představit, jak je velký. Jak se přidělává? Kachličky na záchodě nemáme. 🤦🏼♀️ Jinak na záchod se mnou chodí pořád, splachuje po mně, ale zatím nechce. Snažím se hodně vysvětlovat, tak uvidíme.
@shierly a vyřešit to operací by k ničemu nevedlo?on se to časem naučí,sice začátky budou těžší,ale zvládnete to
@luciaanaa to vypada super!
@luciaanaa máme zelenou 😀
Všem které váhají tak ta dětská mušle nebo pisoár je bomba věc, moc doporučuji 🔝💯✅😉
@luciaanaa ja uz zakoupila, diky za tip. tesim se, az dorazi. 🙂 i kdyby ne mladsiho, tak aspon treba starsiho ctyrleteho by to mohlo bavit. aspon na chvilku. 🙂
@fatal_error syna to právě taky strašně baví, hlavně ta vrtulka tam
@luciaanaa opravdu je malinkej, to je super. 👍 Zkusím tedy pořídit a budu doufat, že bude stačit jenom ten háček.
@veronikav31 plastika je v plánu, teď za sebou máme kontrolu na urologii. Ale určitě ne v dohledné době, je prý lepší, když dítě trochu poporoste a s ním i penis, líp se to dělá. A na další kontrolu jdeme až za 2 roky...

@shierly resim to same. synovi jsou 2 roky a 2 mesice a nocnik zatim odmita. v zari pujde do skolky a i kdyz je to dlouha doba, stejne bych to chtela mit z krku co nejdriv, aby byl do nastupu bez nehod. starsi syn se odplenkoval az ve 2 a 3/4, taky zadna slava, ale to bylo v pohode, protoze je zariovej, takze se to pred nastupem do skolky stihlo v pohode.
nutit ho nechci a nevim, jak na to. on jeste neni zralej, to vim, treba se koupe ve vane a najednou se vykadi. kdyz je bez plinky, tak cura po byte a vubec nevi, ze cura. 🤷♀️ pritom neni nijak opozdenej, v nekterejch vecech naopak, treba uz nejakou dobu mluvi ve vetach, i souvetich, obrovska slovni zasoba, ale to vylucovani zatim proste neovlada. jakoze vubec.