Jak naučit dítě v noci spát?

matvej21
20. zář 2011

Náš malý má přesně rok, ráda bych ho přestala kojit. Ale v noci je to jediný způsob jak ho uklidnit. Vím, že je to spíš zvyk, než hlad . Zkoušela jsem ho nechávat vybrečet. Nelíbí se mi to, po čtyřech dnech jsem to vzdala. Hodinu je příliš, abych ho nechala plakat. Poslední dny jsem vsak už vyčerpaná, protože v noci pořadně nespím, nemate někdo radu, jak malého naučit v noci spat. Podotýkam, ze večer usíná sám a krásně( klop-klop-klop). A nevíte jak dlouho lezou první stoličky?

coxa
20. zář 2011

Určitě zapojit tatínka s flaškou čaje nebo UM, z tebe to mlíčko cítí a proto se ho dožaduje. My jsme to zvládli díky pomoci manžela, tři noci vstával jen on, já k malému vůbec nešla a zvládli jsme to v pohodě.
Stoličky - u nás tak 14 dní s tím, že poslední 3-4 dny jsou nejhorší, jakmile se vyklube zub skrz dáseň alespoň kouskem ven, tak je klid.

lachtanek1
21. zář 2011

přesně ten problém, co Ty, matvej21, máme....Malá má 13 měsíců a poslední 2 měsíce spí příšerně. Někdy i 8x za noc je vzhůru, dožaduje se prsa, nic jinýho nezabírá. Konejšit nemá smysl, řve, dokud nedostane prso. Není to, myslím si, hladem, netuším, zda zuby? Má jich 8, tak nevím, jestli už to můžou být stoličky? Přes den je zlatá, usíná odpo kolem 13, bez problémů, budí se v 15.30, večer usíná kolem 20, taky bez problémů. Už jsem utahaná jak kotě, jak se v noci nevyspím..

dana3262
21. zář 2011

My to meli presne tak v tomhle obdobi. Nejak to samo preslo, ale je to neprijemne. Neni vyspana ani mama, ani dite a podle toho to vypada. V poslednim stadiu spal malej u prsa v podstate nonstop. Asi to nejake deti tak potrebuji.. Verim, ze je to jen par mesicu.
S kojenim to preslo, ale poloha zustala stejna. Je na me celou noc nalepeny, nemuzu se otocit zady k nemu, objimat musim obouma rukama, ne, jen jednou-tzn.nemuzu se podrbat, vysmrkat, na wc, o tom nemluve. Uvidime, co bude s prichodem maleho brasky. Asi pekna rana..