Jak naučit dvouleté dítě na nočník bez vzteku?
Dobrý den, mám syna 26 měsíců a nevím, jak už mu vysvětlit nočník. Plenky nechce , sám si sundá, dokonce když se doma vyčůrá, přijde mi to říct a jde si pro ubrousky , aby to po sobě utřel. Chodí bez plenky a jakmile se mu začne chtít čůrat stoupne , vyhrne tričko a začne.Když jsem ho v té fázi chtěla dát na nočník hrozný vztek .Vzteká se a i propíná , když ho chci posadit na záchod. Už nevím, jak mu to vysvětlit a každou chvíli nevytírat nehody .Nějaké rady ? Děkuji 🙂
Nám syn v sedě v životě nečural, manžel prý jako malý taky ne... naučte ho to ve stoje na wc, ať něco trefuje, udělejte z toho zábavu, nalepte do záchodu samolepku, cokoliv;) my kupovali schůdek a bylo to supr.
A co ten pisoár...žábu? To bych zkusila, syn nikdy na WC ani nocniku neseděl...
@klarak12 Pokud nechce sedět, tak postavit k wc. Pokud by nedosáhl výškově, lze koupit pisoár pro děti (to jsem taky nevěděla, než jsem to uviděla u sousedky).
@klarak12 sestry kluk začal rovnou chodit na WC, na nočník nebyla šance, začal od 2 let no a moje dcera chápe asi od 1,5 roku dobře nočník, kolikrát si tam jde sednout a říká ččč a někdy se tam i vyčůrala, ale s cílem tam nejde, teď jí je 21 měsíců a má stále pleny i když to moc dobře chápe, takže se počůrá a pak ukáže na nočník a někdy ani to ne a někdy prostě začne plakat, nočník má ráda, ale zatím je to na ní ještě brzy
Proc by musel sedet na nocniku, kdyz nechce? Nas teda sedel, ale ve skolce ho stejne hned ucili stat u wc "jako chlap". Tak bych nechala curat ve stoje, bud ten pisoar nebo stupinek ke klasickemu wc 😉