icon

Jak zvládnout péči o dvě malé děti s rozdílným věkem?

22. kvě 2022

Ahoj, zvažuji druhé dítě, ale zajímalo by mě prakticky, co je potřeba přijmout jako fakt, pokud budou děti dvě, a to s rozestupem třeba 3 roky. Nedávno jsem se tady ptala na spánkovou deprivaci, kdy jedno dítě nespí v noci (miminko) a druhé nespí přes den (starší). Prý je spánek to nejmenší... Tak co teda dalšího? Žárlivost staršího. Je to náročnější než to, že se nevyspite? Nebo co je nejtěžší? Na co se připravit, že je tohoto nedílnou součástí??

Strana
z2
felixfelicis
24. kvě 2022

Pro me je pri detech blizko sebe nejhorsi, ze ten zaprah a celkove materska trva dlouho v kuse - takove to stokrat nic umorilo osla - jedes, jedes, jedes a uz nemuzes...Koordinovani vic deti ani zarlivost mi problem nedelaly. Kazdopadne bych nevymyslela dopredu vsechny potencialni problemy, bud uz druhe dite chcete, nebo jeste ne 🙂

andreadobro
Odpověď byla odstraněná
krisstina93
29. kvě 2022

Ja mám děti necelé 3 roky po sobě a nejhorší je přeprava kamkoliv :D starší už chodí převážně pěšky, sourozenecký kočár jsem nekupovala, ale někdy je to o nervy :D chvátám a nechce jít, nést ho a zároveň tlačit kočár nezvládnu. V MHD nevím jestli dřív držet kočár, nebo staršího. V obchodě mi starší utika, bere věci z regálů, opět nemůžu ho nacpat do vozíku, protože neuvezu vozík a kočár zároveň. Venku nechce chodit za ruku, tak ho pořád někde nahanim. Doma to jde, ale starší je celkem samostatný, nevyžaduje mojí asistenci při hraní, sám se obleče, nají, dojde na záchod, spát spí taky celkem pěkně, takže tady s tím mám práci minimální. Jen ten pobyt venku je o nervy.

Strana
z2