icon

Jak zvládnout vztek a vývoj malého berana?

22. pro 2024

Zdravím všechny maminky, co mají doma malé beránky…
Synovi bude v dubnu rok, ale už od narození si všímám dost jasných znaků této povahy. Je opravdu vzteklý, když má např. Hlad a chce vše okamžitě.. vzteká se, kňourá a člověk by si říkal… kde ten kluk na to přišel ?! 😀 obávám se toho moc. Zatím je to na veřejnosti kliďas. Zajímají ho nové věci a lidi … tak je klidný, pozorovatel.. ale bojím se jak to bude až bude větší. Až ho nekdy vezmu třeba do obchodu, apod.. co si dá do hlavy, tak na tom pracuje a vzteká se dokud to nedokáže. A proto je celkem rychlý ve vývoji . Je to blázinek.
Miluju ho nade vše. Já jsem teda strašný vztekloun. Ale jaké byli vaše děti v tomto znamení? Jaké období bylo nejhorší? Všichni kdo mají doma už velké děti berany mi říkali… no, tak pevný nervy 👍😀

zmrzlinka
22. pro 2024

Berana nemám ,ale chce to nastavit pravidla a hranice a pevne je držet a stát si za svým.Pokud bude odmala naučený ,že přes některé úkony / situace nejde vlak....tak bude pro něj i pro Tebe do budoucna lepší zvládat situace ,které budou nějakým způsobem vypjatejši.Otci dítěte taky doporučuji drzet synovi hranice.U nás na syna platí spíš manžel.Ale dokážu si ho srovnat tak i když už je vyšší než já 🤣🤣🤣

lauriak
22. pro 2024

Ja mam barana mladsiu dceru a je to uplne zlaticko. Bude mat 5 rokov a naozaj je to dieta za odmenu. Vidia to aj ostatni ludia, kazdy povie, ze aky anjelik. Zato starsia dcera (kozoroh) bola vzetkla, robila sceny vsade (najradsej v nakupakoch), nedalo sa s nou na nicom dohodnut. Trvalo to cca od 1 do 5 rokov. Ale aj to preslo a teraz ma 7 a uz je to o moc lepsie.
Ja len, ze nezvaluj synovu povahu na znamenie a zameraj sa na spravnu a doslednu vychovu.

hanka_12345
22. pro 2024

Vzdy to je silena blbost ty znameni.
Jeden je presne podle popisu kterej nekde nedo sepsal a druhy ve stejnym znameni si neni podobny absolutne v nicem.
Nechapu ze na toto nekdo veri

ladyhacek
22. pro 2024

pořiď si lva a bude to s Beránkem úplná pohoda 😀 > Kluci nikdy v obchodě nevyváděli - doma se vztekají hádají perou ... člověk by je vystřelil na měsíc. Ale není to znamením je to výchovou, dítě se terpve učí tak jak se učí chodit, jíst tak se učí poznávat emoce > musíš mu ukázat jak na ně co je správné a co ne, dát mu šanci se projevit, ale ukázat že je i jiné cesta - vždy najít řešení - ne mu vycházet vstříct, ale hledat kompromisy . je to težké, ale to výchova je.

autor
22. pro 2024

@ladyhacek lev je muž a já váhy. Samozřejmě tenhle typ výchovy preferuji. Ne zakazovat, ale nastavit hranice a ukázat i jiné východiska

cilkat
22. pro 2024

Hele klid... já jsme beran, syn je beran, moje máma je baran... druhá půlka rodiny jsou štíří (starší syn, můj muž, můj táta...) ... Syn je vztekloun a tvrdohlavý, ale velmi ochotně skočí po jakémkoliv náznaku konpromisu, který nabídnu. ... Prostě hrajte "hra bez poražených" - nesnaž se nad dítětem vyhrát ("prosadit svoje" nebo ho nějak "oblafnout") - určuj cíl, ne nutně cestu k němu. A prstě se na cestě dohodni.
... Funguje to i na ne-berany... ale zrovna ten beran fakt jde do jakékoliv soutěže po hlavně, no. ...

alice180
23. pro 2024

@hanka_12345 přesně je to nesmysl

martina1317
23. pro 2024

Ahoj, taky mam syna berana a je to sila. Nehnes s nim. Po dobrym ani po zlym. Proste co si usmysli, to udela. Rozhodne se, ze to udela svym zpusobem - a nevymluvis mu to. Proste ho to musis nechat zkusit. Nemame problem, ze by mi treba delal v obchode ostudu, ze chce toto a tamto, v tomhle fungujeme skvele, ale pak se najde situace, kdy treba delame nejakou aktivitu a on si ji chce udelat po svem a tam uz s nim nehnu. Nebo kdyz se rozhodne, ze na tenhle krouzek chodit nebude - nedonutis ho, byt by ho to zacalo nakonec bavit. Obcas mi zafunguji dlouhe rozhovory a vysvetlovani.

alice180
23. pro 2024

Já furt nechápu jak by se to, že se člověk narodil v určitou dobu mělo odrazit na jeho temperamentu.

hanka_12345
23. pro 2024

@alice180 me tohle vzdy rozliti do bela🤣 takovy kraviny

hanka_12345
23. pro 2024

@alice180 presne a jeste zalezi v jaky cas se narodil ten den😅😅😅 a jestli jento prelom mesice 🤣🤣🤣🤣to me fakt vzdy dostava
A nebo jsem zazila ze byl nejakej problem a jedna znama se me.pta jaky je ten clovek znameni. Tak jsem ji to rekla a ona hned no joooo lvi🤦‍♀️

alice180
23. pro 2024

@hanka_12345 jo no 🤦‍♀️ líp bych to nevyjádřila

veruuu_kubesovic
23. pro 2024

A ty jsi nějaká astrolozka nebo co? Máš roční dítě a je úplně fuk v kterém znamení se narodilo 🤷‍♀️🤔🤷‍♀️
Co budeš v budoucnu dělat až přijde období vzdoru, když se ti vzteka teď, což je úplně normální...
Mám 2 děti - pannu a býka...je úplně fuk, jaké znamení jsou, ale pravidla, co si můžou dovolit nastavujeme my 2 s manželem, ne nic jiného...

drep
23. pro 2024

Synovi je tři čtvrtě roku a chová se jako… naprosto každé stejně staré dítě, to fakt s takovou kravinou, jako by se narodil a jakým směrem u toho foukal vítr nemá co do činění

patypresdevaty
7. led 2025

Spíš než na znamení mrkni na Teorii typů;)