icon

Je bezpečné používat náramkové vodítko na dítě?

lucifux
10. srp 2023

Mám doma malého ďábla s tendencí chodit si po své ose. Bojím se reakcí lidí. Ale u nás už je to na hranici bezpečnosti. Nedávno se nám rozeběhl přes parkoviště u obchodního domu. A to jen pro to, že viděl domeček pro děti, když jsme přijížděli. A vzhledem k tomu že máme 4 kluky a nejsem 🐙, tak bohužel není jiného zbytí 😔. Nerada těm našim rošťákům beru prostor a svobodu. Jsme z malé vesnice, kde máme dětské hřiště přímo před domem, tady je to 2-3 auta za celý den. Nejsou zvyklí na tak ohromný provoz. Pro to taky když s nima někam vyrazíme, tak je zrovna tenhle ďáblík jako urvaný ze řetězu. Mám doma kluky - skoro 7let (už je rozumný, půjde do školy), tenhle malý ďábel 4r, zlatíčko skoro 3, a malého 1,5r... Máme domek se dvorkem a velikou zahradou. Doma se nebojím je pustit na zahradu. I když zrovna tenhle ďábel si vezme do ruky cokoli, kladivo, pilu, šroubovák... A už jede ... Říkám si super, ty se práce bát nebudeš, budeš šikovný po tatínkovi...., ale!!! Jedeme s nimi do města. Ruce mám od něho vytahané bolí mě ramena. Jsem z toho otrávená. Je jako malá žížala. Dostane se všude, i tam kde si myslím, že už to dál nejde... Na zavolání nereaguje. Domluva... nic, na prdel...nic, čerti...nic. Zákazy typu, nedostaneš bonbón nebo něco podobného...nic. Už nevím... Pravděpodobně z toho musí vyrůst, protože co všechno už jsem na něj zkoušela a stejně nic nepomohlo...

Bojím se reakcí lidí na toto vodítko. Jsem dost citlivá na to když mě někdo začne urážet atd.

Strana
z2
journals
15. srp 2023

Pochopila bych to pro to nejmenší, třeba i dvouleté dítě, ale pro čtyřleťáka? 😳 to mi už úplně ok nepřijde

pavca1982
15. srp 2023

Ty jo náš čtyř a půl letý jezdí před barákem sám venku na kole, chodí sám vedle k babičce.Poslechne. Nedovedu si to v tomto věku představit, že by to bylo jinak, ale chápu, že každý je jiný. K tomu máš další prťata to musí být mazec.

baruska713
15. srp 2023

@lucifux jestli je dítě zdravé a nemá žádnou poruchu tak potom nechápu proč "vodítko". Mám děti 17měsíců po sobě, syn je ve zvláštní škole a nikdy jsme nic podobného nepotřebovali. S dětmi se musí mluvit, učí se od nás. Toť můj názor 🙂

Strana
z2