Je bezpečné používat náramkové vodítko na dítě?
Mám doma malého ďábla s tendencí chodit si po své ose. Bojím se reakcí lidí. Ale u nás už je to na hranici bezpečnosti. Nedávno se nám rozeběhl přes parkoviště u obchodního domu. A to jen pro to, že viděl domeček pro děti, když jsme přijížděli. A vzhledem k tomu že máme 4 kluky a nejsem 🐙, tak bohužel není jiného zbytí 😔. Nerada těm našim rošťákům beru prostor a svobodu. Jsme z malé vesnice, kde máme dětské hřiště přímo před domem, tady je to 2-3 auta za celý den. Nejsou zvyklí na tak ohromný provoz. Pro to taky když s nima někam vyrazíme, tak je zrovna tenhle ďáblík jako urvaný ze řetězu. Mám doma kluky - skoro 7let (už je rozumný, půjde do školy), tenhle malý ďábel 4r, zlatíčko skoro 3, a malého 1,5r... Máme domek se dvorkem a velikou zahradou. Doma se nebojím je pustit na zahradu. I když zrovna tenhle ďábel si vezme do ruky cokoli, kladivo, pilu, šroubovák... A už jede ... Říkám si super, ty se práce bát nebudeš, budeš šikovný po tatínkovi...., ale!!! Jedeme s nimi do města. Ruce mám od něho vytahané bolí mě ramena. Jsem z toho otrávená. Je jako malá žížala. Dostane se všude, i tam kde si myslím, že už to dál nejde... Na zavolání nereaguje. Domluva... nic, na prdel...nic, čerti...nic. Zákazy typu, nedostaneš bonbón nebo něco podobného...nic. Už nevím... Pravděpodobně z toho musí vyrůst, protože co všechno už jsem na něj zkoušela a stejně nic nepomohlo...
Bojím se reakcí lidí na toto vodítko. Jsem dost citlivá na to když mě někdo začne urážet atd.
Ty jo náš čtyř a půl letý jezdí před barákem sám venku na kole, chodí sám vedle k babičce.Poslechne. Nedovedu si to v tomto věku představit, že by to bylo jinak, ale chápu, že každý je jiný. K tomu máš další prťata to musí být mazec.
@lucifux jestli je dítě zdravé a nemá žádnou poruchu tak potom nechápu proč "vodítko". Mám děti 17měsíců po sobě, syn je ve zvláštní škole a nikdy jsme nic podobného nepotřebovali. S dětmi se musí mluvit, učí se od nás. Toť můj názor 🙂

Pochopila bych to pro to nejmenší, třeba i dvouleté dítě, ale pro čtyřleťáka? 😳 to mi už úplně ok nepřijde