Jesle nebo místo na potkávání se s dětmi
Dámy, syn se mi začal hojně zajímat o jiné děti. Kouká na ně z kočárku, na plavání... asi by se i seznámil, ale znáte to. Doba je uspěchaná a většinou se ty děti okolo jen "mihnou". V okolí nemáme žádné děti. Synovi je 9m... takže prvňák od sousedů započíst nelze. Zvažovala jsem pekelně drahé jesle ( navštívit cca 1h denně za 200,- ). Ještě nechodí, ani sám nesedí, takže nějaké pískoviště nepřijde do úvahy. Jak to řešíte Vy, co nemáte okolo děti jako já. A jak to třeba vypadá v jeslích? Mám strach ho někde samotného nechat. Asi bych stála za dveřma a ukousala si nohu...
Díky za reakce
Jj souhlas s předchozím příspěvkem, seznámit se s maminkami podobně starých děti a chodit do heren, do kaváren s dětským koutkem. Nebo u nás se maminky domluvily a chodí do knihovny do klubovny s miminkama..jesle jsou myslím zbytečné.
V Praze jsou detska centra Knoflik. Krome toho, ze delaji placene krouzky od miminkovskeho veku, maji i kavarnu na Proseku - velky hraci koukek, jidelni zidlicky, kraliky, mluviciho papuska, knizky, piano.... proste jsou na male deti zarizeni a zvykli. http://www.centrumknoflik.cz/
Samotnýho nikde, je malinkej a nejvíc potřebuje Tebe! Za chvíli bude teplo a syn sedět,léto.na pislo isti klidně strávit a seznámíš se 😉 Zatím, jak pisou holky: Nějakou aktivitu, co vas bude bavit, dětské centrum ap.,kde jste spolu. Je makej to, aby byl někde sam. 😉 ❤
Díky za rady. Byli jsme třeba v kavárnách pro matky s dětmi. V praxi to vypadá tak, že matky kafrají a popíjejí a děti zběsile pobíhají prostorem. Nelze tam jít s miminem. Hlídáte navrch všechny přítomné děti, mimo to své. Také co se týká čistoty, no comment. Mám trochu problém s tím, že také musím pracovat. Ráda synovi dopřeju děti, ale léto na pískovišti ( a v Pze už vůbec ne ), nepřipadá do úvahy. Za rohem máme Acentrum, ale jsem jiného vyznání. Mě už zkrátka iritují i ty texty, jak propagují jednotlivá cvičení. Kouknu na knoflík, nebo asi začnu hlídat cizí děti... :D. Jinak nevím. Ta představa jak moje dítě olizuje hračky, které byly myté nikdy a ještě s jinými, pokašlávajícími dětmi by mě asi zabila.
@maxiste chapu te, ale budu uprimna - s tim poslednim komentarem ohledne cistoty to budes mit nadchazejicich nekolik let dost slozity, pokud se od toho ponekud neoprostis.
Je to dite, pocitej s tim, ze bude olizovat veci, ktery by olizovat nemelo, sahat na veci, na ktery by sahat nemelo a i jist veci, ktery se nejedi.
Dokud nechodi a nesedi, tak to jeste mas pod kontrolou, ale s tim se muzes rozloucit ve chvili, kdy chodit (lezt) zacne.
Kavarny jsou fajn, ale s takhle malym ditetem musis vybirat - my treba chodily s Elou docela rady do Julise na Vaclavak, tam bylo tehdy (pred rokem a pul) docela cisto, bylo to tam mensi a min deti. Kdyztak se da zjistit jak stary deti maji kdy kurz plavani (julis je kavarna pro deti z bazenu) a zajit kdyz plavou prckove. Kavarna typu Divoky Matky nebo Kralik v Radiu je s takhle malym ditetem fakt na prd (jak co se spiny tyce, tak co se jinych deti tyce). Dost kamaradek jsem nasla na plavani a na cviceni pro mrnata, tam to i vychazi ze jsi v kurzu s vrstevnikama tvyho ditete, takze jste vicemene na jedny lodi.
Piskoviste bych nezavrhovala, stejne se mu nevyhnes a az bude pekny pocasi, tak neni lepsi seznamka nez hriste 🙂
@maxiste I v Praze jsou krásná čistá hřiště, některá dokonce s normálním a čistým wc zdarma. Ne ve františkánské zahradě, pravda.
Cizí děti nehlídej, jenom to svoje, a řeš jen to, co je nutné řešit. Je normální, ze si napr.male děti berou z ruky hračku, žduchnou se, neumí to ještě říct nebi nevi jak. Čím vic bude protektivní vůči svému dítěti, tim vic mu uškodíš, tim mene a později budu schopno se o sebe adekvátně věku starat samo.
Děti si i mezi sebou vyřeší spoustu konfliktů samy - jedno chce hračku,kterou má jiny, člověk by mel tendenci vysvětlovat... A dítě s hračkou udělá gesto, ze i mrněti je to jasný a odleze, vyřešeno efektivně za vteřinu a bez konfliktu s kýmkoli.
@maxiste myslíš, že v jeslích nebude olizovat hračky? 😀!! Kaváren a heren je v Praze tuna, musíš zkusit a vybírat.. Hřišť čistých (i špinavých) taky dost.. Nevím, ze které části Prahy jsi, ale ráda něco poradím. Nemá smysl přehnaně řešit čistotu..
@maxiste upřímně ty jesle jsou na nemoci tisíckrát horší než nějaká herna, a já ještě v žádné herně či kavárně nemusela v Praze hlídat cizí děti, a pískovišt v okolí, kde je čisto, tu máme víc než dost.. Tak mám pocit, že nejsme ze stejné Prahy 😀
jo a jeste me napada, pokud chces fakt hezke a ciste hriste (kazdy den uhrabany pisek) tak doporucuju Grébovku, tam je krásně a psi tam smi jen na voditku, takze i travnaty plochy jsou pekny. Plus krasna kavarna s malym detskym koutkem.
@karlajasmine evidentně ne...
@maxiste Vidim ze Praha 8.. ze by to tam bylo o tolik horsi nez na Praze 5? To nemyslim ironicky, Prahu 8 skoro vubec neznam, jestli tam mate spinavo a malo heren, tak me to mrzi!

.. zaloz diskuzi tady nebo na emiminu, ze hledas maminy, ktere jsou z tveho okoli s 6-12m ditetem a muzete spolecne chodit do hernicek, na prochazky nebo k sobe domu na kafe, ja z Phy mam kamosky asi 3, se kterymi si hodne rozumim a Vidim, jak se deti od sebe navzajem neco uci. Je to fine