Jesle-školka v Praze 5, máte zkušenost?

sue_22
10. kvě 2017

Ahoj holky! Mate nekdo zkusenost s jeslemi nebo skolkou od 2let na Praze5? Napr.Babysmiling nebo Malickov? Nebo skolka Nikolajka? Dekuji!

kma040
15. kvě 2017

Ahoj sue_22, v unoru jsme se prestehovali do Prahy a syn (5,5 roku) zacal navstevovat skolku Malickov na ul. Hlusickova. Musim rict, ze jsem rozcarovana. S detmi se vubec nechodi ven, v unoru nebyli ani jednou a kdyz jsem se na to ptala, bylo mi vysvetleno, ze ve dny, kdy maji krouzky je prece jasne, ze ven nejdou... no comment z me strany, nebot krouzky maji kazdy den a syna jsem tam prihlasila proto, aby nebyl vyloucen z kolektivu, nebot cena krouzku je 600 Kc/mesic za krouzek vedecky, keramika a hudebni (vse 2x tydne). Co se tyce Montessori pedagogiky, tak se praktikuje pouze elipsou rano, jinak vubec. Ucitelky nenechaji deti nic delat, tzn. i muj predskolak se musi ptat, kdyz se chce napit (z vlastni lahve), kdyz chce jit na WC. Polevky jim redi vodou z kohoutku, aby nebyly teple, nemaji dovoleno se u jidla bavit (v takovem pripade jim jidlo odsunou dokud se neuklidni), nemaji dovoleno behat po mistnosti, jinak jsou jim narizeny kliky ci drepy. Jelikoz s detma vubec nechodi ven, je jasne, ze se potrebuji nejak vybit.... Po tom mem dotazu na konci unora na chozeni ven, mi syn rekl, at uz se tam radsi na nic neptam.... nechci vedet jakym zpusobem se synem tuto moji "stiznost" resily, kdyz uz po mne nic dalsiho resit nechce. Abych to shrnula, do skolky chodi syn jen proto, ze je otevrena od 7-18 a nenasla jsem jinou skolku na Praze 5, kde by skolne nestalo 15 tis. a zaroven byla otevrena od 7h a taky proto, ze uz vidime svetlo na konci tunelu v podobe 1. tridy. O prazdninach tam chodit uz nebude. Jinak do skolky chodi hodne deti cizincu, kteri jsou patrne spokojeni, nebo minimalne nevyjadruji nespokojenost. Tridni schuzky se od unora nekonaly zadne, takze tezko rict. Skolka je v dost zastaralych a malych prostorech. Zahrada je take malicka, ale kdyby na ni aspon chodili... maji to blizko i do lesa (3 min chuze), ale chodi ven max. 2 x tydne ted kdyz je lepsi pocasi, coz me skutecne vadi. Kdyz jsme asi po tydnu chozeni syna do skolky vznesli dotaz emailem, dostal od pani reditelky teto skolky partner "kartac", ze nemame vypisovat emaily majitelce, ale zeptat se ji ve skolce....

sue_22
autor
25. kvě 2017

Moc dekuji za informace, uvazovali jsme o jeslich Malickov na Ovcim hajku, ale teda asi zvolime jinou variantu....ten problem vidim taky s oteviraci dobou jinych zarizeni, ne vsichni chodi do prace na 9h:(

kristynatita
25. kvě 2017

@kma040 tak to je docela mazec...

hubertka
4. čer 2017

@sue_22 v těchto jeslích jsem kdysi dělala a jak to teda čtu, úroveň šla hodně dolů... Nejdřív jsem byla v Hlušičkové ul.a pak na Ovčím Hájku, a teda chodily jsme ven, a neustále jsme s dětmi něco dělaly.. ale byly tam dost dobré holky učitelky..

naste
4. čer 2017

@sue_22 A co nějaká školka v Řepích? Je jich tady víc Rozmarýnek, Želvička, na Bílé Hoře Modřínek a asi jsem ještě na nějakou zapomněla.

sue_22
autor
7. čer 2017

@naste Dekuji za tip, ale Repy jsou pro nas daleko, bydlime v Jinonicich a do prace jezdime do centra...