Kdy jste začali odbourávat dudlík? Máme jen na spinkání
Těsně před 2,5 rokem, měla ho jen na spaní. Ale zubarka řekla sebrat. 2 nocí brecela a pak už dobre
My vzali v 9 měsících. Ani si toho nevšiml ☺
My definitivně sebrali před 5ti dny. Synovi jsou 2 roky a 8 měs. Syn byl doslova závislák. Tak jsem.jednoho dne udělala do dudu dírku a vysvětlila, že je dudu rozbitý. Překvapilo mě, jak byl v noci v pohodě. Řekl si tedy o mlíčko v noci, ale.jinak v pohodě. Dvě rána jsme si ještě museli o dudu povídat, a museli jsme se v krámě zeptat, jestli nemají nový, ale teď už 3 dny ani slovo.
Měsíc před druhými narozeninami ho sám odevzdal Mikuláši a ani si na něj nevzpomněl...
Oběma dětem jsem ho brala kolem roku, oba ho do té doby měli prakticky non stop. Zvládly to bez problémů.
Vnučka - 23 měsíců má jen na spaní a zatím neuvažujeme. Tedy... neodvažujeme se uvažovat. 😀
Kamoska ho vzala malymu kratce po druhem roce ze dne na den. Mel ho jen na spani. A od te doby ji po obede nespi. Vecer padne az vycerpanim.
Podle informaci co mam je lepsi ho brat driv nez pozdeji, idealne cca kolem roku pry kdy to dite jeste neni takovy zavislak, dcera 22m a je vylozene zavisla ma ho na spani a pres den obcas taky I kdyx se snazim ji ho schovavat casto si vzpomene ze ho chce 🙁 bohuzel uplne sebrat ji ho nemuzu protoze mam mimco ktery dudlik samozrejme ma a ona to vidi...
Malý ho měl na spaní až do 3 let, zkoušela jsem ho sebrat dřív...když už rozkousal asi desátý, vytáhla jsem ten, co měl jako mimino, jakmile zjistil, že je malý a nelze dudat, ze dne na den ho nechtěl a už si na něj ani nevzpomene.
Urcite sebrat cim driv tim lip. Nez se z toho stane zavislost. Prvno syn mel do tri let, zavislak hrozny, odebirala jsem na nekolik pokusu. Pak dlouho trvalo nez se naucil kloudne usinat a spat. U mladsiho uz jsem byla poucna a sebrala na 1,5 roce a probehlo to naprosto v klidu. U obou jsem zvolila metodu ustrihnuti spicky dudaka a oba ho pak uz vubec nechteli.
@simona2103 Začli odbourávat? Prostě jsem dítěti dudlík vzala a hotovo. 😃 Před 2. narozeninami, asi v roce a 10 měsících. Starší 3 večery poplakával, ale uklidnil se plyšákem a pak si na něj ani nevzpomněl. Mladší hysterčila něco přes týden (nemá oblíbenýho plyšáka), ale vytrvala jsem a od té doby už je taky v pohodě.
idealne co nejdrive
u syna jsme "čekali" do 3 let - ja v tehotenstvi psychicky nezvladla 6x za den 30minutivy hysterak "dudinecek dudinecek", pak se narodila dcera a to jsem zas nechtela brat hned kvuli zarleni. měsíc pred 3.narozeninami jsme ho vyměnili za velké duplo auto ....no, prvni noc se uplakal, dalsi 3 nestaly za nic a přestal spat po obede. ted spi jen ve školce. doma nikdy , max obcas u televize kdyz je úplne mrtvej( vstava v 5 atd....) Stříhání špičky vedlo jen k hysterii... nicméně syn je hysterka se vším, takze de to dalo cekat , ze to bude problem 🙂
dcera ho mela prvních 10 měsíců, ted ho nechce, ale zas porad chce prsa. talze uvidime co bude po odstavení, ale dávat ji ho nechci pokud bude jina cesta
My ho odbourali měsíc před 2 narozeninami,dali jsme ho certovi. Zvládl to bez breku úplně v pohodě, pár dní se vždy jen zeptal, tak jsem rekla, že ho vzal cert a zas byl klid. Zkoušeli jsme odbourat i dřív, ale to byly hrozný scény
Malý ho měl jen na usnuti.Sebrala jsem mu ho před jeho prvními narozeninamy.3 dny řev a pak klid.Spí celou noc
Ve 22 mesicich, poslednich cca deset mesicu jen na usinani. Ale ke konci si pro nej chodil do loznice sam a zacal ho tahat I mimo usinani. Sebrali jsme po navsteve zubare, ktery rikal co nejdriv dudlik zrusit. Schovali jsme je, synovi rekli, ze je velky kluk a dudlik je jen pro miminka a on to vzal naprosto v klidu. Cekala jsem sceny a on k vubec nic. Prvni vecer mirne poplakal a konec

Ahojky, syn má 20 měsíců, dudlík také jenom na spaní a zatím o tom ani nepřemýšlím...