Kdy zvládly děti kratší trasu na odrážedle?

florane
2. říj 2015

Ahojte,
mám 1,5 roční dítě, odrážedlo zvládáme doma, venku jen na chvilku, jinak ji to nebaví. Chtěla bych s ní zvládnout cestu do blízkého obchodu na odrážedle. Ale zatím to vypadá tak, že bych nesla buď odrážedlo nebo obojí. Kdy jste začaly brát děti ven jen s odrážedlem? Nebo jste to střídaly i s kočárkem?
Díky, Flo.

mysicka_lb
2. říj 2015

@florane Ahojky, mám stejně staré dítě a podle mě dříve vzládne cestu pěšky než na odrážedle. Jen na odrážedle bych ho ven nevzala (s cílem někam dojet), ale pěšky ano.

slunicqqo
2. říj 2015

ono jim to chvíli trvá než se na tom cítí jistě, dcera jezdila po chvilkách dlouho asi měsíc, než vydržela jet dlouho v kuse a syn asi dva dny na tom trochu vrávoval ale od té doby jezdí furt a nesleze z toho, kdyby mohl tak s tím i spí

bajana
2. říj 2015

Asi by som to skrátka skúsila...veď raz sa dá zvládnuť niest oboje. Je to totiž veľmi individuálne.

betelgeuzz
2. říj 2015

V tomhle věku bych nejela bez kočárku, abych si ušetřila nervy 😀 Když se nemůže, tak dítě na kočár, odrážedlo se tam taky někde nacpe a je to. Jaký máš vlastně odrážedlo? odrážecí kolo, nebo plastovou motorku? U motorky jsem měla ještě fígl, že jsem nosila svázaný provázek, a když už dcera nemohla, zahákla jsem provázek kolem řidítek a táhla ji. S provázkem jsem chodila snad do 2, pak přesedlala na odrážecí kolo, ale taky trvalo, než na něm něco ujela.
A taky je potřeba počítat s děckýma náladama. Ono sice trasu ujede, ale pak se v půlce sekne a odmítá jet.

blahova_andrea
2. říj 2015

u syna to od toho roku a půl šlo v pohodě, ale on byl pohybově docela dost vyspělý 😅 já ale nosit odmítala. nenosila jsem ani jeho, natož ještě věci. když chtěl jet, tak musel jet. jinak fajn...ty půjdeš pěšky a odrážedlo tu necháme pro někoho, kdo na něm bude chtít jezdit. docela tvrdé, ale fungovalo to. ale jde to užívat fakt až ve chvíli, kdy seš si jistá, že dítě je schopné ten výkon podat, jen se mu nechce 😉

dolda
2. říj 2015

Dcera má rok a tři měsíce a jízdu zvládá, hrozně ji to baví, starší to zvládla o něco později.