icon

Máte zkušenosti s výchovou autistického dítěte v zahraničí?

katkatady
12. led 2022

Ahoj maminky zde jsi nechci jen postěžovat na svojí smůlu ale rada bych zde našla maminku která má zkušenosti z výchovou autistického dítěte.Mému synovi jsou 4 roky od dvou let řeším proč můj syn nemluví.Boužel ziju mimo ČR a zdravotní systém kde žiju je příliš Laxní za par měsíců se vracím do ČR na trvalo právě kvůli stavu syna.Když mu byli dva roky řešili jsme ze se nechce učit moc mluvit bylo nám řečeno že je to možná sluchem,chodili jsme na základní vyšetření ale to vám moc nepoví měl jít teda na lepší vyšetření na které pořad čekám.Jednou jsem ale byla u dětského lékaře která mi řekla že malý je spíš autista.Výchova je velmi těžká v podstatně vůbec nevím jak,nechce se učit nic ho nezajímá a nikoho moc nevnímá.
Nejhorší je jeho přístup že musí být po něm když není začne hystericky záchvat protože nemluví tak jen řve nonstop vydává pištiví zvuky které jsou velmi nepříjemné ale slova opak po mě nechce.

monii19
12. led 2022

Kdyby jste chtela, muzete mi napsat, mam tez syna autistu, tak vim, jake to je, s mluvou a scenama jsme take zazivaly a zazivame

marcicek84
13. led 2022

@katkatady proc hned autista,muze mit jen opozdeny vyvoj reci nebo byt jen dysfatik a to chce navstevu logopedie...

cilkat
13. led 2022

Jste na Facebooku? Pokud ano, přidejte se do skupin "rodiče dětí s vývojovou disfazii" a "autismus - praktické informace 2". Obě jsou hodně prakticky zaměřené a lidsky příjemné...
Jinak: komunikační kartičky případně známkování jste zkoušeli? Jak spolupracuje při aktivitách, které nevyžadují řeč a rozumění (třeba pohybové cvičení)? Pokud tam je to lepší, začala bych už teď hledat ergoterapeuta v ČR (bývá cekacka několik měsíců) a zároveň už teď kontaktovala rannou péči v místě budoucího bydliště v ČR (taky bývá několik měsíců cekacka, ale právě s těma zacatkama, jak najít alternativní komunikaci a pod, bývají velmi užiteční).
(Jinak mám syna s vývojovou disfazii a pravděpodobně nějakou formou autismu. V šesti letech už relativně slušně mluví, větší problém než vytváření slov u něj je rozumění a chápání souvislosti.)

katkatady
autor
13. led 2022

@marcicek84 tuto diagnózu mi řekl odborník.Takže jsi prosím Od pusté takové poznámky. Je to dost těžké se s tím vyrovnat a znevažovat diagnózu mi není vůbec příjemné.

zelenaesmolda
13. led 2022

@katkatady
Pediatra ti rekla bez jakehokoliv vysetreni,vcetne neurologickeho,ze je maly autista?
Byli jste u psychologa?

marcicek84
13. led 2022

@katkatady ja teda nevim,ale bez odborneho vysetreni ten pediatr trochu strili od boku...a diagnozu neznevazuju,jen si myslim,ze to nemusi byt hned autismus,ale ta dysfazie,musi se na usni,k psychologovi,logopedovi a neurologii,az pak jde urcit nejakou diagnozu...osobne bez tech vysetreni cokoli mi receno neberu vazne...