Mé dítě a jeho složitá povaha - jít k psychologovi?
Ahoj maminky, i nemaminky, mám dceru, je jí dva a půl roku, už od narození je to nervák, protivka a stále ukňouirané dítko, fakt nevím čím to, ve výchově to asi nebude, máme ještě jedno dítě, to je úplný opak - sluníčko jak všichni říkají, byť tu naší ukňouranou holčičku na devše milujeme, jsou chvíle, kdy si říkám, proč zrovna my máme takové dítě, dost se kvůlu tomu hádáme, spory ve výchově a hledání chyby v tom druhém...... no má dcera je taková, že jak ráno vstane, tak se to s ní veze celý den, bohužel převažují dny, kdy vstane a už ječí a kňourá a tak je to až do večera, odpolední spánek bojkotuje už od roka a půl. Je velice hyperaktivní, vstává v 6-7 a spát chodí až kolem 9h a to v posteli je třeba už od 8mi, ale stejně si tam povídá, skáče, nebo řve, podle nálady no. Také je velice hysterická, co neumí, to jí hned vyvodí z míry a klidně s danou věcí flákne na zem, v obchodě mi dělá scény, snaží se cíle docílit tím, že s sebou flákne na zem, neuspěje a pak řve na celé nákupní středisko stylem ,, máma mě vraždí ,, .... dále nemá ráda děti, ( ani sourozence si moc nevšímá ), k dětem je agresivní, bije je, provokuje, prťata nesnáší úplně.. :( Je velice šikovná, fakt krásně mluví, pečlivě maluje a je chápavá - ale neposlouchá, je to prostě taková rebelka.. už to asi nezvládám, poslední dobou nemám už ani sílu vysvětlovat a rovnou dávám na zadek, mám toho už dost a nevěřím, že se to někdy zlepší... přemýšlím o dětskím psychologovi, ale nevím, jak to probíhá...
@eleja Ahojky. Všechno se spravilo časem samo. Synovi je teď 7 a půl. Před 2mi lety od nás manžel odešel a já si pak našla přítele, ten je zas co se týče výchovy jiný, přísnější, ale to je dobře, syn na něho dá. Já jsem naopak po rozvodu byla ještě měkčí, protože jak jsme zůstali sami, tak samozřejmě, měla jsem jen svého chlapečka... Výchova je někdy boj, ale často spíš bojuji se sebou, abych našla tu zlatou střední cestu a nebyla ani moc zlá ani moc hodná...

@rituska88 ahojky, teď čtu tvůj příspěvek a je to jak kdyby si mluvila o mém synovi. Teď mu bude 2,5 roku. Spravilo se to jeho chování? Trápí mě, že je hrozně ukňouraný. Netrpělivý už od miminka. Když se chystá jídlo, tak kňourá,že to chce hned. Je toho víc. Díky 🙂