Musí dítě chodit do školky v místě trvalého bydliště?

natysnovec
31. led 2017

Ahojky holky...mam na vas prosbu.Musi ma dcera chodit do skolky v miste trvaleho bydliste?Dekuji za odpovedi.🙂

olusenka
31. led 2017

u nás třeba děti přespolní neberou vůbec.

pabka
31. led 2017

@natysnovec nemusí, pokud ji vezmou jinde... u nás docela problém s místy.

natysnovec
autor
31. led 2017

Aha...ja nechci aby chodila na vesnici.Ve meste je to se vsim lepsi...myslite ze mi ji vezmou?

olusenka
31. led 2017

musíte se informovat ve Vaší (vyhlédnuté) školce.
Jak říkám, u nás ve městě berou děti, co mají trvalé bydliště ve městě. Děti z vesnice mají smůlu. A před chvílí jsem četla na netu, že v Brně to třeba dosud neměli, ale už to taky zavádí (tu spádovost).

betelgeuzz
31. led 2017

@natysnovec v některých městech není problém s přijetím, jinde je nával a 3leté děti ani nevezmou. Musíš se ptát u vás, jak je to s naplněním školek.

natysnovec
autor
31. led 2017

Dekuji za info🙂

bervidova
31. led 2017

u nás je to tak, že za trvalé bydliště jsou nějaké body navíc - a v podstatě bez trvalého není šance na umístění - přednost mají místní a hned po nich nějaké obce kolem, co nemají vlastní školku,ale obec se spolupodílí na úhradě. Jinak my taky nejsme místní, ale prostě jsem změnila před zápisem sobě (a tedy i synovi) trvalé bydliště na byt, ve kterém jsme v podnájmu a jak začal školní rok, tak jsme to zase měnili zpátky- holt to jinak nešlo 🙂

hanyzka11
1. únor 2017

no jak píšou holky, pokud bude místo. přijde mi teď všude přetlak. a opravdu většinou je dané kritérium bydliště za nejvíc bodů. můžu se zeptat co je špatného na vesnické školce? Vesnická obecně nebo u vás v místě konkrétně?