icon

Nástup do školky a režim mladšího dítěte

billi
8. srp 2015

Krásný den,
v září nastupuje starší syn do školky, tak zvažuju, jak to udělat s režimem mladšího syna. V současnosti to vypadá tak - 6:00 má UM, 8:00 vstáváme, 9:00 svačina, 12:30 odpolední spaní, 16:00 svačina, 19:30 noční spaní.
Přes den spí v postýlce 2-4 hodiny, v kočárku spí jen 30-60 minut.
Jak bude starší ve školce, tak musíme vstávat nejpozději v 6:30, abychom to stíhali, do školky to máme 30 minut chůze a musíme tam být cca v 7:45. Vyzvedávat ho budu po obědě, což znamená, že budeme vycházet v 11:30 z domova a nejdřív ve 12:45 návrat. Je mi jasné, že malý usne už po cestě tam. Teď když se probudí kolem 7:00, tak mi v 11 usíná na klíně - přijde, stoupne ke mně a usne i stojící. Je silně režimové dítě, dokud jsme to takto nezavedli, tak měl večerní několikahodinové hysteráky.
Jak jste to řešily vy a jak vás to ovlivnilo? Je něco, co byste doporučili dělat nebo naopak nedělat?

Strana
z2
krystalka
9. srp 2015

@blahova_andrea - jo, tím hlídáním je to fajn, já pracuju na dlouhý a krátký týden, takže dva dny celé práce, potom dva dny celé volno...tudíž dva dny jsem s ním byla celé doma já a další dva dny dopoledne babička a odpoledne a večer manžel....takže babička nechodila hlídat každý den a já jsem s ním zase mohla podnikat ledacos i ve všední den, nebo si něco vyřídit....a když pak šel do školky, tak jsem si dopoledne v klidu doma poklidila a udělal co bylo potřeba, pak jsem jela pro něj do školky a odpoledne jsme měli celé volné....teď půjde do 2.třídy a fungujeme vlastně pořád stejně....

billi
autor
1. zář 2015

Tak se stalo, co jsem očekávala. Mladší usnul při cestě v kočáru, po 20 minutách se probudil a od té doby vříská, ale spát nebude. DOufám, že se to brzy usadí.

marton
1. zář 2015

@billi jestli ti to školka umožní,tak tam malého nechávej i spát.Budeš mít více času a nebudeš tak ulítaná.To že na sebe děti naprskají nejvíc když spinkají bych chápala,ale jsi doma a první rok ve školce si to odstonají snad všechny děti.

billi
autor
1. zář 2015

@marton spát fakt ne, malý má špatnou imunitu, tak mu nechci tahat domů víc bacilů než je nezbytně nutné. Starší měl loni 3 dny rýmu a mimouš z toho měl zápal plic a ještě 2x chycené průdušky, než se toho po 2 měsících zbavil úplně. Pak ještě několik kašlů na jaře a pomohlo až moře + kortikoidy na dýchání 😒

Jo a starší přišel domů, zhroutil se do postýlky a odpadl hned. Nechala jsem ho spát jen hodinu, aby večer usnul, ale byl KO. 😀

marton
1. zář 2015

@billi plnej zážitků 🙂 .Naše všechny dětičky chodily do školek už od tří let.Prostředního jsem taky vyzvedávala po obědě neb to tak školka měla,ale my jsme ji měli za rohem a ráno vodil manžel.A i tak to skloubit s tím odpol.spaním bylo náročnější.Tvůj manžel ale chodí dost brzy ráno,co?Hele uvidíš.Třeba se za čas domluvíš s učitelkama a malý tam bude už od rána.V zimě bys to ocenila/oblékání honem honem dvou dětí 😒 /.

Strana
z2