icon

Stolice šestkrát denně u 9ti měsíčního mimi. Je to ok?

daasik
8. dub 2008

Ahoj, mam temer osmimesicniho prcka, a v posledni dobe mi dela starosti, ze kaka i sestkrat nebo sedmkrat denne. Je to normalni? Nebo ho moc prekrmuji? Rano se koji, pak ma k svacine 200 ml ovocne presnidavky, k obedu 200-250 zeleninovy nebo masozeleninovy prikrm, k svacine 200 ml ovoce s jogurtem, k veceri 150 ml kasi a 2.vecere kojeni. Problem je, ze se v noci budi i ctyrikrat nebo petkrat na kojeni, takze se nacpe jeste v noci ☹ Zkousela jsem nocni kojeni nahradit cajikem, ale neuspesne (po dvou hodinach revu a chovani jsem to vzdala, a dala mu prso, aby usnul)

daasik
autor
8. dub 2008

oprava - malemu je temer devet mesicu

petra2204
8. dub 2008

Já myslím, že pokud je kojený, tak si s tím nelam hlavu, teda pokud nemá nějakou vodnatou nebo zelenou stoličku. U nás je to v bledě modrém 🙂 , teda kadí už míň, ale v noci se taky pořád budí na prso. Ono to hlady není, jsou jen navyklí a pokud jen trochu procitnou z tvrdého spánku, tak už chtějí kozu, jsou to takoví malí prevíti 😀 . Jak je malý velký?

daasik
autor
8. dub 2008

je to takovy otesanek, ma 9,5 kg a 75 cm

petra2204
8. dub 2008

Já mám taky otesánka, 10,2 kg 😀 . Asi je tím, jak se v noci futruje 😒 .
Jestli takhle kakal i dřív, tak bych se tím neznepokojovala, ono ho to přejde, až přestanete kojit. Pokud takhle kaká jen aktuálně, tak bych asi zašla k MUDr.
Adam míval i 10 stoliček denně, ale zavedením příkrmů se to postupně snížilo na 1 až 2 krát denně.

daasik
autor
8. dub 2008

no prave, kdyz byl jenom kojenej, tak to bylo taky asi desetkrat denne, po zavedeni zeleniny se to snizilo na max dvakrat denne a ted, kdyz uz ma pres den jenom prikrmy, tak se to zas takhle zvysilo 😠 K dr. jdeme az na kontrolu v deseti mesicich, tak nevim, mozna tam zajdu driv, abych neco nezanedbala

petra2204
8. dub 2008

Tak to tam raděj zajdi, udělají mu výtěry a budeš v klidu, jestli je spokojený, tak to bude jen nějaká prkotinka 😉

marinka
8. dub 2008

daasik, spíš myslím, že je důležitější, jak stolička vypadá, jestli to není průjmek. Pokud ne,tak bych to neřešila, každé dítko je v tomto jiné, některé opravdu může kakat takto často a je to v pořádku. Pro klid duše se na to dr. zeptej,ale myslím, že ti řekne to samé - pokud to není průjem, tak je to v pořádku.

anney
8. dub 2008

ahoj...mě mudra říkal, že to může být zubama.mě malý taky kaká dost často.ale pokud by se mi něco nezdálo, tak bych pro klid duše raději k dr. šla. 😉 😉 😉

cazadora
8. dub 2008

daasik přesně jak píše marinka opravdu záleží jen na konzistenci a vzhledu nesmí tam být krev, hlen nesmí to jakoby smrdět tak jedovatě(nevim jak to napsat je jasný že stolička u příkrmů smrdí ale prostě to poznáš kdyby to byl špatnej zápach)

syrael
8. dub 2008

Presne tak to bylo i u nas kolem desatyho mesice. Prakticky v kazdy plence bylo hovinko, ale normalni konzistence, zadnej prujem...Ve finale se to projevilo snad jen tim, ze pri desitimesicni kontrole jsme zjistili, ze moc nepribira. Vahove je ale v normalu a bodejt by pribiral, kdyz je jak prutokovej ohrivac🙂

navi
8. dub 2008

daasik Lukášek kaká 4 až 5x za den 😉 jak píšou holky, záleží na konzistenci, nesmí to být prujem, jinak je to v pořádku.

jitka83
8. dub 2008

Ahoj, tak mi sme taky skoro devíti měsíční a teď už kadí míň. Ale začátkem osmého měsíce kadil jak plázen. A měl to i řídký. Asi to bylo i tím, že nám rostli zuby. A i tím, že se najedl a pak kvůli broušení dásní baštil kůrku od chleba nebo piškotky. Tak sme každý přebalení byli pokadění. Bylo to hrozný. Bála sem se jít i na návštěvu, protože pořád byl pokaděnej. Pak sem to omezila a je to v pohodě. Kadí dvakrát nebo třikrát deně. 😅

daasik
autor
8. dub 2008

diky za rady, prujem to neni, normalni konzistence a ani to nijak vyjimecne nepachne a opravdu je jak prutokovej ohrivac, po kazdem jidle je v plence naloz. Mozna to opravdu bude zoubkama, jeste zadnej nema a posledni tyden se budi i v noci a je desne protivnej a ubrecenej, tak treba se nejakej brzy objevi ...

mima_llv
8. dub 2008

Daasik, abych tě uklidnila, my jsme na tom úplně stejně a nemám divný pocit...

siima
9. dub 2008

daasik, zavedla jsi téma jak na zavolanou 😉 , u nás je to to samý, asi tak 3 týdny...taky pořád přemýšlím, jestli je to normální. Vylezly konečně dva zuby, tak jsem si myslela, že je to tím, ale situace trvá stále 😠 ...